10 Kasım 2025 Pazartesi

15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   10:45   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   09:40   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:38   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   04:08   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:14   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   19:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:22   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON  
 
     
   

ALİ MAHİR BAŞARIR: BÖYLE GİDERSE VATANDAŞIMIZ HER ŞEYİN YARIMINI, ÇEYREĞİNİ ALMAK ZORUNDA KALACAK


Mersin`deki bir semt pazarında vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Mersinli, Mersin`de limon yiyemiyor. Çünkü limon 15 TL olmuş durumda. Nereye gitsek, kime dokunsak bin ah işitiyoruz. Biz hep söylüyoruz; bir sokağa çıkın, pazara çıkın. Tepkilerden korkuyorlar, vatandaştan korkuyorlar. Bu enflasyon ortamının, halkımızın sağlığı için bir an önce bitmesi gerekiyor. Vatandaşımız, maalesef bu şekilde giderse her şeyin yarımını, çeyreğini almak zorunda kalacak. İki saattir buradayım ama duyduklarım, yaşadıklarım 20 yıla bedel” dedi.

 

Tarih : 16 Eylül 2022 Cuma 12:24   Okunma : 535

Mersin`deki bir semt pazarında vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Mersinli, Mersin`de limon yiyemiyor. Çünkü limon 15 TL olmuş durumda. Nereye gitsek, kime dokunsak bin ah işitiyoruz. Biz hep söylüyoruz; bir sokağa çıkın, pazara çıkın. Tepkilerden korkuyorlar, vatandaştan korkuyorlar. Bu enflasyon ortamının, halkımızın sağlığı için bir an önce bitmesi gerekiyor. Vatandaşımız, maalesef bu şekilde giderse her şeyin yarımını, çeyreğini almak zorunda kalacak. İki saattir buradayım ama duyduklarım, yaşadıklarım 20 yıla bedel” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Zafer Özbey, Kibrite Artık, Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Kövenç, Kadın Kolları Başkanı Nuray Emre, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve Halk-Lis İl Başkanı Çağdaş Güzel ile birlikte Mersin`in Barbaros Mahallesi`ndeki semt pazarını ziyaret etti. Vatandaşlar semt pazarında Başarır`a şu sözlerle dert yandı:

“BİZİ PİSLİĞE SÜRÜKLEDİLER”

“Erdoğan`a oy verseniz yanarsınız. Çünkü Erdoğan kaşıkla verip kepçeyle topluyor. Namaz kılıyorlar. Eline, diline sahip olsun yeter. Yazık insanlara. Domates bile alamıyoruz. Vallahi bizi pisliğe sürüklediler. Namaz ile milleti kandırdı. Hepimiz oy verdik. Bak, sepete bak. Ne var sepette? 100 TL ile geldik, bir domatesle paramız bitti.

“BIKTIK ARTIK, GEÇİNEMİYORUZ”

Her gün, bizi bu hale getirenlere haram zıkkım ediyoruz. Bittik yani artık. Diyorum ki domates, erik alıp gideceğim. Yazıklar olsun, başka hiçbir şey demiyorum. Vallahi bıktık artık, geçinemiyoruz. Biraz ucuzlatın, fakirleri düşünün. Vallahi her şey çok pahalı. Bamyanın kilosu 55 TL. Yazık değil mi? Altın mı alıyoruz biz?”

“2 SAATTİR BURADAYIM AMA DUYDUKLARIM, YAŞADIKLARIM 20 YILA BEDEL”

Pazar ziyaretinin ardından yazılı açıklama yapan Başarır, pazarda herkesin geçim sıkıntısından şikayet ettiğini belirterek, “Mersinli, Mersin`de limon yiyemiyor. Çünkü limon 15 TL olmuş durumda. Nereye gitsek, kime dokunsak bin ah işitiyoruz. Biz, hep söylüyoruz; bir sokağa çıkın, pazara çıkın. Tepkilerden korkuyorlar, vatandaştan korkuyorlar. Bu enflasyon ortamının, halkımızın sağlığı için bir an önce bitmesi gerekiyor. Vatandaşımız, maalesef bu şekilde giderse her şeyin yarımını, çeyreğini almak zorunda kalacak. İki saattir buradayım ama duyduklarım, yaşadıklarım 20 yıla bedel” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA