28 Ekim 2025 Salı

16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:30   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    19:40   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:20   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:23   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:12   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:07   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:47    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:24   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:16   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:03   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?   15:21   32 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN “SOĞUK SAVAŞ” SUNUCUSU VE KONUĞU HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI  
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ`DEN PROF.DR. AKARSU`YA DESTEK: "BİLİMDEN NASİBİNİ ALMAMIŞ BASKICI ZİHNİYET ÇOK İYİ BİLSİN Kİ BUNLAR SON ÇIRPINIŞLARI"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, asistan hekimlerin iş bırakma eylemine izin verdiği için Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Akarsu`nun zorla istifa ettirildiğini belirterek, “Korku iklimini yaratanların baskı ile insanları susturmaları mümkün değildir. Rektörü eski AKP Milletvekili olan Dokuz Eylül Üniversitesi`nin bu baskıcı tutumu bir bilim yuvasına yakışmamaktadır. Bu bilimden nasibini almamış baskıcı zihniyet çok iyi bilsin ki bunlar son çırpınışları” dedi.

 

Tarih : 17 Eylül 2022 Cumartesi 14:28   Okunma : 541

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, asistan hekimlerin iş bırakma eylemine izin verdiği için Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Akarsu`nun zorla istifa ettirildiğini belirterek, “Korku iklimini yaratanların baskı ile insanları susturmaları mümkün değildir. Rektörü eski AKP Milletvekili olan Dokuz Eylül Üniversitesi`nin bu baskıcı tutumu bir bilim yuvasına yakışmamaktadır. Bu bilimden nasibini almamış baskıcı zihniyet çok iyi bilsin ki bunlar son çırpınışları” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, asistan hekimlerin iş bırakma eylemine izin verdiği için baskı uygulanarak istifa ettirildiği belirtilen Prof. Dr. Akarsu`ya destek verdi. Akkuş İlgezdi, konuyla ilgili bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

“BİLİMDEN NASİBİNİ ALMAMIŞ BASKICI ZİHNİYET ÇOK İYİ BİLSİN Kİ BUNLAR SON ÇIRPINIŞLARI”

“Dokuz Eylül`de dekanlık ve başhekimlik, asistanların grev yapmasına izin vermemesi konusunda birçok anabilim dalı başkanına baskı yaptı ve soruşturma için isim istedi. Değerli hocamız Prof. Dr. Sevgi Akarsu yönetime rağmen asistanların yanında durdu. Bunun üzerine yönetimin istifa et talimatı sonrası Sevgi hocamız, asistanlarının yanında olduğu için istifa etmek zorunda kaldı. Asistanların yanında yer alarak dik duruş sergileyen bir bilim insanına yapılanlar üniversitelerin geldiği son noktayı gözler önüne sermektedir. Hak aramak 21`inci yüzyılın olmazsa olmazıdır. Korku iklimini yaratanların baskı ile insanları susturmaları mümkün değildir. AKP iktidarının kadrolarını belirlediği, rektör atamalarını yaptığı üniversitelerde, liyakat son bulmuş, bilimin ışığı sönmüş, tek adam siyasetinin kıskacında kalmıştır. Rektörü eski AKP Milletvekili olan Dokuz Eylül Üniversitesi`nin bu baskıcı tutumu bir bilim yuvasına yakışmamaktadır. Bilim yuvalarını baskıyla, yasaklarla, talimatlarla yönetmeye kalkanlar Sevgi hocamızı istifa etmek zorunda bırakarak amaçlarına ulaştıklarını düşünüyor olabilirler. Ancak bu bilimden nasibini almamış baskıcı zihniyet çok iyi bilsin ki bunlar son çırpınışları. Bizim iktidarımızda liyakatin hakim olmadığı üniversiteler, partili rektörler son bulacak. Ülkemiz özerk üniversitelere kavuşacak. Hatırlatmak isterim ki Sevgi hocamız yalnız değildir.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA