2 Mayıs 2025 Cuma

23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN     18:49   ÖZGÜR ÖZEL, SILIVRI`DE EKREM İMAMOĞLU`NU ZIYARET ETTI   18:49   ÖZGÜR ÖZEL, SILIVRI`DE EKREM İMAMOĞLU`NU ZIYARET ETTI   18:40   İSTANBUL BAROSU: 1 MAYıS GÖZALTıLARı HUKUKA AYKıRıDıR, MESLEKTAŞLARıMıZ DERHAL SERBEST BıRAKıLMALıDıR     13:37   PATLAMAYA HAZıR SOSYAL BOMBA: BUZDAĞıNıN GÖRÜNEN KıSMıNDAKI 2,8 MILYON IŞSIZIN ALTıNDA 11 MILYON 730 BIN KIŞILIK SESSIZ GERÇEK IŞSIZLER ORDUSU BEKLIYOR  
 
     
   

BİRLİK SAĞLIK SEN`DEN PROF.DR. SEVGİ AKARSU`YA DESTEK: "BIRAKALIM HOCALARIMIZI BİLİMSEL ÇALIŞMALARINI YAPSINLAR"


Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, asistan hekimlerin iş bırakma eylemine engel olmadığı gerekçesiyle Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevinden baskıyla istifa ettirildiği öne sürülen Prof. Dr. Sevgi Akarsu`ya destek verdi. Doğruyol, "Bu konunun DEÜ`de yeni bir olay olmadığı yönünde bize gelen bilgiler var. Diğer üniversitelerdeki görev değişikliklerinin her ay 3-4 katı daha fazlasının DEÜ`de yaşandığını ifade eden hocalarımız mevcuttur. Bırakalım hocalarımızı bilimsel çalışmalarını yapsınlar. Ama siz yöneticiler olarak anayasal bir hakkı engellemeye çalışmanız doğru bir hareket değildir" dedi.

 

Tarih : 19 Eylül 2022 Pazartesi 13:15   Okunma : 448

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, asistan hekimlerin iş bırakma eylemine engel olmadığı gerekçesiyle Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevinden baskıyla istifa ettirildiği öne sürülen Prof. Dr. Sevgi Akarsu`ya destek verdi. Doğruyol, "Bu konunun DEÜ`de yeni bir olay olmadığı yönünde bize gelen bilgiler var. Diğer üniversitelerdeki görev değişikliklerinin her ay 3-4 katı daha fazlasının DEÜ`de yaşandığını ifade eden hocalarımız mevcuttur. Bırakalım hocalarımızı bilimsel çalışmalarını yapsınlar. Ama siz yöneticiler olarak anayasal bir hakkı engellemeye çalışmanız doğru bir hareket değildir" dedi.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, DEÜ Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Akarsu`nun, asistan hekimlerin 15 Eylül`de yaptıkları iş bırakma eylemine engel olmadığı için hastane yönetimince baskıyla istifa ettirildiği iddialarına yönelik açıklama yaptı. DEÜ`deki hastane yönetimi ve rektörlüğün, bölüm başkanlarını uyararak "çalışanların iş bırakma eylemine katılmaması" yönünde talimatlar verdiğinin basına yansıdığını aktaran Doğruyol, şunları söyledi:

"Böyle bir ortamda Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Sevgi Akarsu hocamızın da eyleme katılmanın yasal bir hak olduğunu ve bu konuda da karışamayacağı ve de müdahale etmesinin doğru olmadığını ifade etmesi üzerine yapılan baskılarla birlikte hocamızın istifa ettiği ya da ettirildiği yönünde bilgiler mevcuttur. Bu konunun DEÜ`de yeni bir olay olmadığı yönünde bize gelen bilgiler var. Diğer üniversitelerdeki görev değişikliklerinin her ay 3-4 katı daha fazlasının DEÜ`de yaşandığını ifade eden hocalarımız mevcuttur. Zaten bunlar istatistiki bilgilerde de vardır. Böyle bir durumda DEÜ`de bir sıkıntının olduğu maalesef gözlenmektedir. Bırakalım hocalarımızı kendi bilimsel çalışmalarını yapsınlar. Ama siz yöneticiler olarak anayasal bir hakkı engellemeye çalışmanız doğru bir hareket değildir. Çalışanlarımız iş bırakabilirler, uluslararası sözleşmeler çerçevesinde bunu ifade ediyoruz. Çalışanlarımız iş bırakabilirler ve eylem yapabilirler. Elbette bu sağlık iş kolunda acil durumların dışında olan şeylerdir. Ve asistan arkadaşlarımız da acil durumların dışında, orada hasta bakmamayla ilgili bir iş bırakma eylemidir ve yasal haklarıdır. Temennimiz odur ki iş bırakma eylemleriyle ilgili mobbinglerin son bulmasıdır."

"3 MAYMUNU OYNAMAMAK HEPİMİZİN GÖREVİ"

Haksızlıklara karşı dayanışmanın şart olduğunu belirten Doğruyol, şöyle konuştu:

"Biz Birlik Sağlık-Sen olarak Sevgi Akansu hocamızın ve tüm hocalarımızın yanındayız. Yapılan haksızlık karşısında birlikte olmanın büyük yararı vardır. Bugün Sevgi Akarsu hocamıza yapılan haksızlık yarın orada bir başka hocamıza ya da çalışanımıza yapılabilir. Gördüğünüz haksızlığa müdahale etmek 3 maymunu oynamamak hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum. Adaleti tesis etmek en önemli konudur. Burada adaletin tesis edilmesi için de tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımızın, STK`larımızın, Sevgi Akarsu hocamıza sahip çıkmasını temenni ediyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA