11 Mayıs 2025 Pazar

15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”  
 
     
   

KADINLARI MİKRO KREDİ İLE BULUŞTURAN BAŞKAN GÜLTAK ÖDÜL ALDI


Başkan Gültak, yılın enlerinin buluştuğu “3’üncü Altınçağ Ödül Töreninde”, Akdenizli kadınları mikro kredi fırsatı ile buluşturması ve kadınlar yararına hayata kattığı projelerden dolayı ödüle layık görüldü.

 

Tarih : 21 Eylül 2022 Çarşamba 13:49   Okunma : 1182

Başkan Gültak, yılın enlerinin buluştuğu “3’üncü Altınçağ Ödül Töreninde”, Akdenizli kadınları mikro kredi fırsatı ile buluşturması ve kadınlar yararına hayata kattığı projelerden dolayı ödüle layık görüldü.

Mersin’in sanat, spor, siyaset, cemiyet ve iş dünyasından öne çıkan isimlerin ödül aldığı, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Altınçağ Ödül Töreni, Erdemli ilçesinde gerçekleşti. Ödül töreninde, Akdeniz Belediyesi’nin Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile imzaladığı protokolle mikro krediye ulaşan ve bu sayede yeni iş kuran veya mevcut işlerini büyüten kadınlar da katıldı. Duygularını paylaşan kadınlar, sağlanan destek sayesinde geleceğe çok daha emin adımlarla ilerlediklerini ifade ederek, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür ettiler.

“Akdenizli kadınlar, ileriye doğru yürüyor”

Başkan Gültak da ödül gecesinde yaptığı konuşmada, göreve gelir gelmez ilk olarak kadın kooperatifi kurduklarını belirtti, belediyeye ait kadın emeği diyarında da ürettiklerini satmaları için yer tahsis ettiklerini söyledi. “Sanayi Bakanlığından hibe alıp burada profesyonel bir mutfak kurduk. Ayrıca birçok yeni proje hazırladık. Şu an Akdenizli kadınlar daha da ileriye doğru yürüyor.

Özellikle tarıma da el attık, moringa ve stevia (şeker otu) yetiştirdik. Şeker hastalarına da tavsiyem, ilaç yerine doğal, organik bir bitki olan stevia otunu kullansınlar. Şu an Türkiye genelinde bu ürün isteniyor bizden. Çünkü kadınlar ilk mahsullerini aldılar. Moringa da mucize bir çay… Onu da ürettik ve çok iyi verim elde ettik. Üç ayda büyüyor, ayrıca yılda 3 kez hasat edebiliyorsunuz. Bu da yetmez dedik… Melemez (İhsaniye-Bağcılar) Mahallemize şevketi bostan tohumları ektik” diye konuştu.

“Akdeniz, hak ettiği yere mutlaka gelecek”

Sözlerini; “Kadın kooperatifleri, tarımsal üretim, mikro kredi deyince işler epey büyüdü ve buralara kadar geldi” diye sürdüren Başkan Gültak, kadınlara büyük değer verdiğinin altını çizerek; “Bizim bir sloganımız var; Mutlu kadın mutlu aile, mutlu toplum, mutlu ülke... Eğer toplumda kadın mutlu ise, ülke de mutlu olur. Akdeniz ilçemiz artık çok değişti ve bu değişim devam edecek. Akdeniz hak ettiği yere mutlaka gelecek. Türkiye’nin en önemli limanlarından biri Akdeniz’de, Serbest bölge, organize sanayi… Birçok yatırım ilçemizde. Akdeniz şehrimizin kalbi, kentsel dönüşümle de değişiyor ama kadın kahramanlarla Akdeniz, makus talihini artık kırdı. Bu ödülün gerçek sahibi olan Akdenizli kadınlara ve bu organizasyonda emeği geçen eden bütün paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Akdenizli kadınlara 5 milyon 681 bin 500 TL mikro kredi sağlandı

Öte yandan, Akdeniz Belediyesi’nin 2019 yılı Ağustos ayında Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile imzaladığı protokol kapsamında, Akdeniz ilçesi sınırlarında yaşayan kadınlara 5 milyon 681 bin 500 TL tutarında mikro kredi dağıtımı gerçekleşti. Yine Akdeniz ilçesi özelinde mikro kredi kullanan aktif kadın girişimci sayısının da bugün itibariyle 299 olduğu belirtildi. Kendilerine sağlanan kredi imkânı sayesinde birçok kadın girişimci yeni bir iş kurarken, bir kısmı da mevcut işini büyütme şansı elde etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA