19 Temmuz 2025 Cumartesi

16:30   ALTAN ÖYMEN HAYATıNı KAYBETTI... ÖZGÜR ÖZEL: "GÖZÜN ARKADA KALMASıN GENEL BAŞKANıM, MÜCADELEN MÜCADELEMIZDIR"   10:47   TUNCER BAKıRHAN: "ANAYASA GÜNÜN SONUNDA BIZIM ÖNÜMÜZE GELECEK. ORADA KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ, DEMOKRATIKLEŞME YOKSA, EKONOMIDE ADALET YOKSA, KIM BUNA EVET DER"   10:43   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: "MADEN KANUNU DÜZENLEMELERI, EKOLOJIK DENGEYI, YAŞAM KAYNAKLARıNı, INSAN YAŞAMıNı HIÇE SAYAN BIR PERVASıZLıĞıN ÜRÜNÜDÜR"   10:35   PARIS’TEKI GENÇ AVRUPALı SOSYALISTLER KONGRESI’NDE “FREE İMAMOĞLU” DÖVIZI KALDıRıLDı   09:25   LGS TERCIHLERI İÇIN ÖĞRENCILERE BÜYÜKŞEHIR’DEN DESTEK   08:31   YKS SONUÇLARı AÇıKLANDı... SAYıSAL BIRINCISI GAZIANTEP, SÖZEL VE EŞIT AĞıRLıK BIRINCISI ISE BURSA’DAN   08:11   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: NE KADAR UNUTTURMAYA ÇALıŞSANıZ DA BU HALK HER 10 KASıM’DA YINE AYAĞA KALKAR   06:10   ZEYTINLIKLERIN MADENCILIK FAALIYETLERINE AÇıLMASıNı DA ÖNGÖREN KANUN TEKLIFININ ILK 18 MADDESI TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDILDI   01:07   SEÇER: “TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NI LAYıK OLDUĞU ŞEKILDE YÖNETECEĞIZ”   20:28   GÜLNAR KıRSALıNDA ULAŞıMıN KALITESI BÜYÜKŞEHIR İLE ARTıYOR   19:25   TOROSLAR’DA PARKLAR DAHA CANLı, YEŞIL ALANLAR DAHA TEMIZ   19:19   TBMM GENEL KURULU’NDA AK PARTILI VARANK ILE CHP’LI BAŞARıR ARASıNDA "AYı" TARTıŞMASı   19:16   BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ YÜZME KURSLARıYLA MERSIN’DE YÜZME BILMEYEN KALMAYACAK   22:26   TBMM GENEL KURULU’NDA "LGS" TARTıŞMASı...CHP’LI BAŞARıR: GÖREVDEN ALıNAN BILIŞIM SORUMLUSUNUN 2022’DE ÇOCUĞU DA TÜM SORULARı TAM YAPMıŞ   22:15   KAMU IŞÇILERI, İSTANBUL’DA SES YÜKSELTTI: “İŞÇILERIN BIRLIĞI SERMAYEYI YENECEK”   22:15   EKREM İMAMOĞLU: TERÖRÜN BITMESI ADıNA BAŞLATıLAN SÜREÇ, MILLETLE BIRLIKTE YAPıLMALıDıR   21:47   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: MEMURLAR, DOĞUMDAN ITIBAREN ILK ÖĞRETIM ÇAĞıNA BAŞLAYANA KADAR YARı ZAMANLı ÇALıŞABILECEK   20:35   TBB HEYETI, SAVUNMA HAKKı IÇIN AVUKATı TUTUKLU BULUNAN İMAMOĞLU’NUN KARAR DURUŞMASıNA KATıLDı   19:05   ZEYDAN KARALAR: "BEN IYIYIM, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN OLDUĞU GÜNLER ÖZLEMIYLE..."   19:03   TBMM ZIRAI DON KOMISYONU DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı... CHP’LI GÜRER: "NISAN AYıNDA YAŞANAN BIR DONA KASıM AYıNDA VERECEĞINIZ DESTEĞIN ARTıSı OLMAZ"  
 
     
   

ORDULU YURTTAŞTAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "SANA OY VERDİK BİZE ÇÖP VERDİN, OYUMUZU GERİ VER ÇÖPÜNÜ AL"


CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Çaybaşı Göksun yaylasında atık sorunu yaşanan bölgeyi ziyaret etti. Adıgüzel`e dert yanan bir yurttaş, “Çöpü getirdiler başımıza koydular. Yüzde 90 oy verdiğimiz AK Parti bizim oyumuzu geri versin çöpünü alsın. Biz çöp istemiyoruz. Kokudan duramıyoruz. Bunu AK Parti görmüyor mu? Recep Tayyip Erdoğan`a sesleniyorum, duysun, görsün sesimizi. AK Parti`ye verdik oyu bu zamana kadar. Bize çöp verdi” dedi.

 

Tarih : 21 Eylül 2022 Çarşamba 14:55   Okunma : 415

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Çaybaşı Göksun yaylasında atık sorunu yaşanan bölgeyi ziyaret etti. Adıgüzel`e dert yanan bir yurttaş, “Çöpü getirdiler başımıza koydular. Yüzde 90 oy verdiğimiz AK Parti bizim oyumuzu geri versin çöpünü alsın. Biz çöp istemiyoruz. Kokudan duramıyoruz. Bunu AK Parti görmüyor mu? Recep Tayyip Erdoğan`a sesleniyorum, duysun, görsün sesimizi. AK Parti`ye verdik oyu bu zamana kadar. Bize çöp verdi” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Çaybaşı-İlküvez`de köylülerin 3 yıldır kapatılmasını istediği çöp alanına tekrar gitti. Ordu Büyükşehir Belediyesi`nin Katı Atık Vahşi Depolama Alanı olarak kullandığı bölge, köylülerin kapatılma mücadelesine sahne olmuştu. Adıgüzel`in verdiği bilgiye göre; Belediye Başkanı Hilmi Güler de köylülere bu alanı 6 ay içerisinde düzene sokacaklarını taahhüt etmişti.

Tekrar alana giden Adıgüzel, ormandaki durumu; “Bu suyun burada canlı yaşamını etkilediği ki her şeyin zehrini alan tonlarca tozu tonlarca zehirli gazı oksijene çeviren bu ağaçlar bununla başa çıkamamış. Bu alanı düzgün yapmadıkları gibi şimdi burayı genişletmek için bu ormanı kırmışlar” sözleriyle anlattı.

Adıgüzel, köyde yaşayan yurttaşları da ziyaret etti. Bir yurttaşla sohbet eden Adıgüzel, köylü kadınların çöp alanından uzaklaştırılması için 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu`nun dayanak yapıldığını belirtti. Adıgüzel, şöyle konuştu:

“Ben bu mahkeme dosyasını açıp baktım. Sizi neden mahkemeye vermişler, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddettin Önlenmesi Kanunu. Akıl alır gibi değil. Kadını korumak için çıkarılan bir kanunla çöp alanını koruyorlar. Kadına karşı şiddettin önlemesi için verilen uzaklaştırma kararını çöp alanından sizi uzaklaştırmak için kullanıyorlar. Bu inanılmaz bir şey. Bunu bir hukukçunun, bir hakimin, bir savcının bunu nasıl yapabildiğini anlamıyorum.”

Adıgüzel`in dinlediği yurttaş ise şöyle dedi:

“Bu 4 senedir sürüyor. Çöpü getirdiler başımıza koydular. Yüzde 90 oy verdiğimiz AK Parti bizim oyumuzu geri versin çöpünü alsın. Biz çöp istemiyoruz. Kokudan duramıyoruz. Kargalar fındığımızı, mısırımızı, fasulyemizi, patatesimizi her şeyimizi yiyor. Büyükşehir belediye başkanı yanına vardık bize söz verdi; çöpü kaldıracağım dedi, bizi kandırdı, kaldırmadı. 50 metre var tarlam ile arasında. Bunu AK Parti görmüyor mu? Recep Tayyip Erdoğan`a sesleniyorum, duysun, görsün sesimizi. AK Parti`ye verdik oyu bu zamana kadar. Bize çöp verdi.”

Adıgüzel, incelemelerinin ardından şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ordu Çaybaşı Göksun yaylasındayız, burası mitolojide birçok efsaneye konu olan inanılmaz bir cennet köşesi idi. Ta ki Ordu Büyükşehir Belediyesi bütün ordunun ve çevrenin çöpünü gelip bu güzelim vahaya döküp burayı talan edene kadar. Hemen şu arkamızda çöp tesisi gözüküyor. 3 yıl önce bölge halkı çok büyük bir direnç gösterdi. Gece gündüz nöbet tuttu, doğaları korumak istediler. Ancak jandarma, büyükşehir belediyesinin kumpasıyla onların üstüne çullandı.

En sonunda çöp alanından vatandaşı uzaklaştırmak için 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kanunu`nu kullanarak çöp alanını kadını koruyor gibi kadınlardan korudular. O köylü kadınları bu çöp alanından uzaklaştırma aldılar ve bu şekilde o zamanki Ordu Valisi Seddar Yavuz maharetiyle yüzlerce köylü mahkemelere ve emniyete dolduruldu. Verilen sözlerin hiçbiri tutulmuş değil. Vatandaşlar beni çağırdı buraya, ilk başta itirazlarla bir süre arıtma yapılmış daha sonra arıtma pahalı gelmiş, buradaki atık suyunu başka bir yere götürüp de arıtmıyorlar o da masraflı geliyor. Kolayını yapıyorlar, bütün bu Göksu yaylasının derelerine bırakıyorlar. Biraz önce gittik gördük, kokudan geçilmiyor. Bütün dereler simsiyah zehirli suyla, hastane atıklarının, ameliyathane atıklarının, kimyasal sanayi atıklarının doldurulduğu derelerde hayat bitmek üzere, ağaçlar bile kurumuş.

Kimi yerlerde yüzde 98`e varan vatandaş AK Parti`ye oy vermiş. Şimdi vatandaş bana açıkça şunu söylüyor, AK Parti`ye sesleniyor; ‘biz size oy verdik siz bize çöp verdiniz, oyumuzu geri verin çöpünüzü alın.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA