8 Mayıs 2025 Perşembe

10:37   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞINDEN, DIYARBAKıR`DA SALDıRıYA UĞRAYAN AVUKATA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "MESLEKTAŞıMıZA YÖNELEN BU CÜRETIN CEZASı EN AĞıR ŞEKILDE VERILMELIDIR"   10:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, `KENT KATıLıMı BULUŞMALARı`NA DEVAM EDIYOR   10:17   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇE GENELINDE YOL YAPıM VE BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN “4. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI” IÇIN DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı   09:26   TARSUS BELEDIYESI, "ORMANDA ŞENLIK" OYUNU ILE ÇOCUKLARA ÇEVRE BILINCI AŞıLıYOR   02:50   EKREM İMAMOĞLU`NUN X (TWITTER) HESABıNA ERIŞIM ENGELI GETIRILDI   21:41   CHP`NIN BEYAZıT MITINGINE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BU ADALETSIZLIĞIN BIR AN ÖNCE SONA ERMESINI ISTIYORUZ   17:23   AYM`NIN, HAYVANLARı KORUMA YASASı`NıN IPTAL ISTEMINI REDDETMESI... MURAT EMIR: "HALKıN IKTIDARıNı KURDUĞUMUZDA ILK ADıMLARıMıZDAN BIRI BU KATLIAM YASASıNı IPTAL ETMEK OLACAK"   17:14   TİP: "ANAYASA MAHKEMESI, YAŞAMı DEĞIL, IKTIDARı VE ŞIDDET POLITIKALARıNı SEÇTI"   17:01   ESILA`NıN BABASıNDAN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A: "‘AILE YıLı` DEDINIZ, BIZ DE BIR AILEYIZ. AILELERI DAĞıTMAYıN"   16:54   ÖZGÜR ÖZEL: “BURADAN SONRA TÜRKIYE`NIN ÖNÜNDE YENI BIR IKTIDAR, YENI BIR DÖNEM VARDıR”   16:26   EKREM İMAMOĞLU`NDAN BEYAZıT MEYDANı`NDAKI “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGINE ÇAĞRı: "DIPLOMANı AL DA GEL"   16:10   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ARSLANKÖY’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU   15:54   HAYVAN HAKLARı SAVUNUCULARı, HAYVANLARı KORUMA YASASı`NıN IPTAL ISTEMININ REDDINI ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE PROTESTO ETTI   15:53   ANKARA BAROSU: "YAŞAM HAKKıNı SAVUNACAK VE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞIZ"   15:40   EKREM İMAMOĞLU`NDAN TUTUKLU GENÇLERE MEKTUP: "YALNıZ DEĞILSINIZ, BU MILLET YANıNıZDADıR"   15:37   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI: “ANAYASA`NıN EVRENSEL ILKELERINDEN UZAK BU DÜZENLEME, YALNıZCA HAYVANLARıN DEĞIL, TOPLUMUN ORTAK ADALET DUYGUSUNUN DA DERIN BIÇIMDE ZEDELENMESINE NEDEN OLMUŞTUR”   15:31   CHP`NIN BEYAZıT MEYDANı`NDAKI MITINGINE TİP GENEL BAŞKANı BAŞ`TAN DESTEK: "DAYANıŞMA ADıNA PARTI VE GENÇLIK ÖRGÜTÜMÜZLE EYLEME KATıLACAĞıZ"   15:12   HAYVAN HAKLARı SAVUNUCULARı ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE...   15:11   SARAÇHANE PROTESTOLARı... 14 GENCIN TAHLIYE TALEBI REDDEDILDI  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU`NUN DİNLEDİĞİ ANKARA AKYURTLU KADIN: “NİYE BİZ ÖZGÜRCE YAŞAYAMIYORUZ. NİYE ÇOCUKLARIMIZ HAKKI OLANI ALAMIYOR? ALDIĞIMIZ PARA AVCUMUZDA ERİYİP GİDİYOR. ALDIĞIMIZI GÖNLÜMÜZCE YİYEMİYORUZ. NİYE AYRIMCILIK VAR?”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun katıldığı film etkinliğinde konuşan Ankara Akyurtlu Saadet Akan, “Biz niye Avrupa gibi olamıyoruz, Avrupa gibi yaşayamıyoruz. Neyimiz eksik bizim… Niye biz özgürce yaşayamıyoruz. Niye çocuklarımız hakkı olanı alamıyor? Aldığımız para avcumuzda eriyip gidiyor. Aldığımızı gönlümüzce yiyemiyoruz. Niye ayrımcılık var? Eşit yaşamak istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 29 Eylül 2022 Perşembe 23:15   Okunma : 720

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun katıldığı film etkinliğinde konuşan Ankara Akyurtlu Saadet Akan, “Biz niye Avrupa gibi olamıyoruz, Avrupa gibi yaşayamıyoruz. Neyimiz eksik bizim… Niye biz özgürce yaşayamıyoruz. Niye çocuklarımız hakkı olanı alamıyor? Aldığımız para avcumuzda eriyip gidiyor. Aldığımızı gönlümüzce yiyemiyoruz. Niye ayrımcılık var? Eşit yaşamak istiyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Başkanlığı`nın Ankara Akyurt`ta Kızık Köy Konağı`nda organize ettiği film gösterimine katıldı. Kılıçdaroğlu; şiddet gören çiftçi kadının hayata tutunma hikâyesini anlatan TÖZ adlı belgeselini yurttaşlarla beraber izledi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kılıçdaroğlu`nun “Bu kürsü halkın kürsüsü olmalı, milletin sesi olmalı” dediğini aktararak, “O yüzden müsaade ederseniz bu kürsüyü halkın kürsüsü yapmak için üç sevdiğim kadın arkadaşımı buraya çağıracağım” dedi ve üç kadını kürsüye çağırdı.

“AYLIĞIM YOK, EŞİMDEN MAAŞIM YOK”

Nazlıaka`nın “300 kadar koyunu vardı fakat bugün hurdacılık yapıyor. Ekmeğini taştan çıkarıyor” dediği Kamile Karakoç, kürsüde şunları söyledi:

“Her şeye ihtiyacımız var. İki torunum var. Öksüz. Yardıma ihtiyacımız var. Evimde doğal gazım yok. Bir yardım edenim yok. Aylığım yok, eşimden maaşım yok. Sizden rica ediyorum. ‘Ford arabası` istiyorum. Üç tekerlekli bisiklet. Yardım ederseniz sevinirim. Geçen hafta torunumu okuldan servisçi almamış. Servis parasını ödeyemedik diye. Mağdur durumdayım. Konuşamıyorum, kusura bakmayın.”

“BU TOPRAĞIN SİZE İHTİYACI VAR”

Geçimini hurdacılık yaparak sağladığını belirten Saadet Akan ise şunları söyledi:

“Biz niye Avrupa gibi olamıyoruz. Avrupa gibi yaşayamıyoruz. Neyimiz eksik bizim… Niye biz özgürce yaşayamıyoruz. Niye çocuklarımız hakkı olanı alamıyor? Aldığımız para avcumuzda eriyip gidiyor. Aldığımızı gönlümüzce yiyemiyoruz. Niye ayrımcılık var? Eşit yaşamak istiyoruz. Bu toprağın size ihtiyacı var. Başkanım sizden tek ricam. İnşallah başa gelirsiniz, geldiğiniz zaman bahaneler üretip de ‘Onlar bize enkaz bıraktı` demeyeceksiniz. Halkın dilinden anlayıp halka çalışacaksınız. Üreteceksiniz. Bir de buraya geldiniz ya bugün. Buranın durumunu biliyorsunuz köy. Bu köye her zaman geleceksiniz. Bütün köylere geleceksiniz, Türkiye`nin bütün yerlerine kolunuz ulaşacak. Ayrımcılık yapmadan. Adaletlice. Göreyim sizi. Aydın bir Türkiye olalım artık. Kadınlarımız öne çıkabilsin. Biz hep arkada itildik kaldık. Ben bir çocuk büyüttüm, örnek. Down sendromu çocuğum var. Ne mücadeleler verdim, hayatım roman olur benim. Ama hiç yılmadım. Bu öteleştirme bizi yıldırdı. Ben adam gibi yaşamak istiyorum artık, kadın gibi yaşamak istiyorum. Bu fırsatları bize verin lütfen.”

Yasemin Şimşek, “Ben beş senedir ekmek işi yapıyordum. Un ürünleri yüksek fiyat çıktı, yapamıyorum. Düşürülmesini istiyorum. Bir de elektrik ve su yüksek geliyor” dedi.   

Nazlıaka, şiddet denilince akla fiziksel şiddet geldiğini ancak ekonomik şiddetin de şiddet türü olduğunu belirterek, “İçinde olduğumuz dönemde toplumsal şiddet türüne dönüştü. Yoksulun daha yoksul, zenginin daha zengin olduğu bu sisteme hep birlikte dur demeye hazır mıyız?” dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA