24 Ağustos 2025 Pazar

20:10   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN KIYAFET EVİ PROJESİNİN 2. ŞUBESİ TARSUS`TA AÇILDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin çocuklarına kıyafet desteği sağlamak adına başlattığı Kıyafet Evi projesinin 2. şubesini, Tarsus Duatepe Mahallesi`nde açtı.

 

Tarih : 30 Eylül 2022 Cuma 09:27   Okunma : 715

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin çocuklarına kıyafet desteği sağlamak adına başlattığı Kıyafet Evi projesinin 2. şubesini, Tarsus Duatepe Mahallesi`nde açtı.

Sosyal güvencesi olmayan ailelerin çocukları için kıyafet ve ayakkabı desteği sağlayan Kıyafet Evi`nin ulaştığı çocuk sayısı, her geçen gün artıyor. İlki Mersin merkezde Ulu Cami Meydanı`nda açılan Kıyafet Evi`nin 2`ncisi Tarsus`ta hizmet vermeye başladı.

Vatandaşlar, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bir dilekçe ile başvurarak, Kıyafet Evi hizmetinden faydalanabiliyor. Kıyafet Evi`nden, ihtiyaç sahibi yurttaşlar yılda 3 kere ihtiyacına göre elbise ve ayakkabı alabiliyor. Minikleri önceleyen Kıyafet Evi sayesinde aileler, her bir çocuk için 2`şer parça kıyafeti, bir mağazadan alır gibi seçip ve üzerinde deneyerek alabiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özlem Yaşar, Kıyafet Evi hizmeti ile ilgili detayları aktararak, “Kıyafet Evi`nin ikincisi Tarsus`ta açıldı ve hizmet vermeye başladı. Vatandaşlarımızın Kıyafet Evi`nden faydalanabilmeleri için, başvuru şartımız var. Başvuran vatandaşlarımızın, öncelikle sosyal güvenlik durumları inceleniyor. Kriterleri taşıyan vatandaşlarımız Kıyafet Evi`ne gelip, 0-12 yaş aralığındaki çocukları için kıyafet seçerek alabiliyorlar. Her bir çocuk için 2 adet kıyafet veriyoruz. Vatandaşlarımız yılda 3 kere bu hizmetten yararlanabilir. Her 4 ayda bir yeni başvuru yapmak şartıyla, gelip buradan ihtiyaçlarına göre, çocukları için uygun kıyafetleri seçebiliyorlar” dedi.

Merkez`de bulunan Kıyafet Evi`ne Tarsus`tan da yoğun talep geldiğini belirten Yaşar, “İlk kıyafet evimizi Mersin merkezde açmıştık. Talep çok yoğun oluyor. Tarsus`tan da çok talep vardı. Vatandaşlarımız Mersin`e kadar yorulmasınlar, hizmetimiz daha ulaşılabilir olsun diyerek, Tarsus`ta 2. Kıyafet Evimizi açtık” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA