5 Kasım 2025 Çarşamba

23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   16:52   AYM BAŞKANı ÖZKAYA: “ADALET YALNıZCA MAHKEME SALONLARıNDA DEĞIL, HAYATıN HER ALANıNDA BIR PUSULADıR”   16:45   TÜSİAD’DAN DEM PARTI’YE KRITIK ZIYARET: EKONOMI VE DEMOKRASI GÜNDEMDE   16:32   ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “BAŞSAVCı AKıN GÜRLEK, MAAŞıN DıŞıNDA GELIRIN VAR Mı?”   16:16   BAROLAR BIRLIĞI BAŞKANı: “DEMIRTAŞ KARARı EZBERE YORUMLANAMAZ!”   16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI   16:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A "DEMOKRASI TRENI" TEPKISI   16:07   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BARıŞıN SAVUNUCUSU OLAN YOLDAŞLARıMıZ SERBEST BıRAKıLMALı   16:05   BAHÇELI: DEMIRTAŞ’ıN TAHLIYESI TÜRKIYE IÇIN HAYıRLARA VESILE OLACAKTıR   12:56   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN “ETEM ÇALıŞKAN ILE ATATÜRK YOLCULUĞU” SERGISI   12:53   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: “GENÇLERIMIZ İÇIN ULUSLARARASı İŞ BIRLIKLERI KURUYORUZ”   12:50   MERCEK’TE ‘SAÇ RENKLENDIRME’ KURSUNA YOĞUN İLGI   09:22   MESKİ’DEN SAYAĞZı’NA 1000 TONLUK KONFOR: ALTYAPıDAN ASFALTA TAM DÖNÜŞÜM   08:14   CHP MYK’DA SERT GÜNDEM: OPERASYONLAR, DAVALAR VE VICDANLı ADALET   23:57   TOROSLAR BELEDIYESI KASıM VIZYONUNU AÇıKLADı: GENÇLERE BURS, MAHALLELERE HIZMET, ÜRETICIYE SAHIPLENME   23:52   “SıNDıRGı’DA GECEYI BÖLEN DEPREM: 4,3 ŞIDDETINDE SARSıNTı”   23:49   AVRUPA’DAN HUKUK MESAJı: DEM PARTI, AİHM KARARıNA “TOPLUMSAL BARıŞ İÇIN ADıM ATıN” DEDI   23:33   TUTDERE’DEN TBMM BAŞKANı’NA NET MESAJ: “BELEDIYE BAŞKANLARıNA TUTUKLAMA ÖLÇÜSÜZ”   23:27   DEMIRTAŞ’TAN AİHM KARARıNA DUYGUSAL YANıT: “ÖZGÜR GÜNLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE”  
 
     
   

ŞEKER-İŞ SENDİKASI MALATYA ŞUBE BAŞKANI NURİ MURAT: “GELEN PANCARLARIN HAVA SICAKLIKLARINDAN DOLAYI GELİŞİMLERİNİ TAMAMLAMADIĞINI GÖRDÜK”


2022-2023 şeker alım kampanyasına 3 Eylül`de başlayan Malatya Şeker Fabrikası, 5 Eylül`de başlattığı şeker üretimini sürdürüyor. Fabrika şu ana kadar 130 bin tona yakın şeker pancarı alırken, 14 bin 500 ton şeker üretti. Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat “Kahramanmaraş ve Şanlıurfa`dan gelen pancarların hava sıcaklıklarından dolayı gelişimlerini tamamlayamadığını gördük. O nedenle geçen yıllara göre bu yıl rekolte açısından sıkıntılı olacak. Bu şekilde devam ederse 50 bin ton pancar işlememiz çok zor çünkü beklentilerin altında çıkıyor” dedi.

 

Tarih : 11 Ekim 2022 Salı 17:07   Okunma : 382

2022-2023 şeker alım kampanyasına 3 Eylül`de başlayan Malatya Şeker Fabrikası, 5 Eylül`de başlattığı şeker üretimini sürdürüyor. Fabrika şu ana kadar 130 bin tona yakın şeker pancarı alırken, 14 bin 500 ton şeker üretti. Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat “Kahramanmaraş ve Şanlıurfa`dan gelen pancarların hava sıcaklıklarından dolayı gelişimlerini tamamlayamadığını gördük. O nedenle geçen yıllara göre bu yıl rekolte açısından sıkıntılı olacak. Bu şekilde devam ederse 50 bin ton pancar işlememiz çok zor çünkü beklentilerin altında çıkıyor” dedi.

3 Eylül itibariyle pancar alım kampanyasını başlatan Malatya Şeker Fabrikası, toplamda 445 bin ton pancar almayı hedefliyor. İşlenecek olan 400 bin ton pancardan 50 bin ton kristal şeker üretilerek, yan ürün olarak 120 bin ton yaş pancar posası 18 bin ton melas elde edilmesi planlanıyor. 70 bin dönüm alanda bin 292 çiftçi pancar ekimi yaptı. 400 bin ton pancar alımı karşılığında 50 bin ton şeker üretmeyi planlayan Malatya Şeker Fabrikası`nın bu üretimi ile ülke ekonomisine yaklaşık 900 milyon TL katma değer sağlaması hedefleniyor.

14 BİN 500 TON ŞEKER ÜRETİLDİ

Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, 2022-2023 pancar alım kampanyasının 3 Eylül`de başladığını anımsatarak, 5 Eylül`de pancar işlemeye başlandığını ve bugüne kadar 140 bin ton şeker pancarı tesellüm edilirken, 14 bin 500 ton şeker üretimi yapıldığını, bunun yanında 30 bin ton küspe, 5 bin tonda melas elde edildiğini kaydetti. Üretim ve işletme açısından fabrika kurulduğu günden buyana en verimli, kaliteli ve başarılı kampanyayı sürdürdüklerini dile getiren Murat, “Gelen pancar taze taze işlendi ve şekere dönüştürüldü. İşleme esnasında herhangi bir kayıp yaşanmadığı için işlenen pancar direkt şekere yansıdı. Bu da son yıllardaki en başarılı kampanya dönemi” dedi.

“BU YIL REKOLTE AÇISINDAN SIKINTILI OLACAK”

Murat, Yazıhan ilçesinde pancar sökümüne yeni başlandığını kaydederek, şunları söyledi:

“Yazıhan`da 80-90 bin ton civarında bir rekolte bekliyoruz ama bu sene hava sıcaklıkları mevsim sıcaklıklarının üzerinde seyretti. Pancar soğuk iklim bitkisi, gelişimini tamamlaması için soğuk havayı seviyor. Bu noktada rekoltenin çok düşük çıkacağını tahmin ediyoruz. Kahramanmaraş ve Şanlıurfa`dan gelen pancarların hava sıcaklıklarından dolayı gelişimlerini tamamlayamadığını gördük. O nedenle geçen yıllara göre bu yıl rekolte açısından sıkıntılı olacak. Bu şekilde devam ederse 50 bin ton pancar işlememiz çok zor çünkü beklentilerin altında çıkıyor. Her yörede pancar istediğimiz beklentileri vermiyor. Tahminler büyük ihtimalle tutmayacak. 40-45 bin ton civarında şeker elde ederiz diye düşünüyorum.”

TÜRKŞEKER BU SENE TAMAMEN ESKİ FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜ”

Türkşeker`in şeker fiyatlarına yüzde 8 zam yaptığını anımsatan Murat, “Fabrikanın satış fiyatı 818 lira. Piyasa ve imalatçılarımıza da şeker vermeye başladık. Türkşeker bu sene tamamen eski fabrika ayarlarına döndü. Gerek şeker gerekse de küspeyi Türkşeker kendisi satıyor, bundan dolayı hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Tedarikte de bir sıkıntı yaşamayacağız. Şu anda Malatya Şeker Fabrikası`nda 14 bin ton civarında şeker stokumuz mevcut” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA