9 Ağustos 2025 Cumartesi

15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:30   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:58   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:35   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:35   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"   01:03   ÖZGÜR ÖZEL’IN "İBB BORSASı" OLUŞTURDUĞUNU IDDIA ETTIĞI AVUKAT GÖZALTıNA ALıNDı   22:58   GÜLNAR’ıN EFSANE LEZZETI GERI DÖNDÜ: ATA NOHUT TENCERELERDE KAYNıYOR!   20:50   GAZETECI FATIH ALTAYLı’NıN YOUTUBE KANALıNA ‘MILLI GÜVENLIK VE KAMU DÜZENININ KORUNMASı’ GEREKÇESIYLE ERIŞIM ENGELI GETIRILDI   19:55   CHP MERSIN KADıN KOLLARı’NDAN SERT TEPKI: “KADıN CINAYETLERI MÜNFERIT DEĞIL, POLITIKTIR!”    15:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN IKTIDARA MURAT ÇALıK TEPKISI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL’E SALDıRAN SELÇUK TENGIOĞLU’NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMıNA KARAR VERILDI   15:14   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NUN IKINCI TOPLANTıSıNDA JAMMER ÖNLEMI   15:12   GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESI TEPKISI   14:33   TARSUS’UN YOLLARı YENILENIYOR: 9 MAHALLEDE ASFALT YAMA ÇALıŞMASı   09:25   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE ÖRNEK ADıM: ISO 50001 SERTIFIKASıYLA MERSIN’DE BIR İLK!   09:18   MERSIN YAZ AKŞAMLARıNA RITIM KATıYOR: BÜYÜKŞEHIR’IN KONSERLERI TATILCILERI COŞTURDU   01:30   CHP’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN MAKAM ARACı IDDIALARıNA YANıT: İDDIA EDILDIĞI GIBI BIR MAKAM ARACı BULUNMAMAKTADıR  
 
     
   

BEDRİ SERTER`DEN ‘KONAKLAMA VERGİSİ` TEPKİSİ: "ÇADIRLARIMIZ VAR YA GİDİYORUZ DENİZ KENARINDA OTURUYORUZ; BUNLARIN BULUNDUKLARI KONUMDAN VERGİ ALMAYA ÇALIŞIYORLAR"


CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, yıl başında yürürlüğe girecek olan konaklama vergisine ilişkin, “Hani çadırlarımız var ya gidiyoruz deniz kenarında oturuyoruz, karavanlarımız var küçük, gidiyoruz bir yerde çocuklarımızla eğlenmek için iki saat, üç saat; bunların bulundukları konumdan vergi almaya çalışıyorlar. Ne yapacaklar acaba? Vergi memurlarını oraya mı gönderecekler, yoksa mahalle bekçilerini üstlerine mi salacaklar, yoksa orman köylülerine burada bir günlük veya iki günlük tatil yapan vatandaşlarımızı ihbar mı ettirecekler” dedi.

 

Tarih : 13 Ekim 2022 Perşembe 13:42   Okunma : 522

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, yıl başında yürürlüğe girecek olan konaklama vergisine ilişkin, “Hani çadırlarımız var ya gidiyoruz deniz kenarında oturuyoruz, karavanlarımız var küçük, gidiyoruz bir yerde çocuklarımızla eğlenmek için iki saat, üç saat; bunların bulundukları konumdan vergi almaya çalışıyorlar. Ne yapacaklar acaba? Vergi memurlarını oraya mı gönderecekler, yoksa mahalle bekçilerini üstlerine mi salacaklar, yoksa orman köylülerine burada bir günlük veya iki günlük tatil yapan vatandaşlarımızı ihbar mı ettirecekler” dedi.

2019 yılında çıkarılan ancak ertelenen, konaklama vergisine ilişkin yasal düzenleme, 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Bedri Serter, bugün yaptığı açıklamada, bu düzenlemeye tepki gösterdi. Serter, şunları söyledi:

“Yine yeniden vergi, vergi, vergi… Geçmediğimiz köprülerin vergisi, yürümediğimiz yolların vergisi, almadığımız havanın vergisi. Artık bu 20 yıllık iktidar, nereden bizleri sömüreceğini şaşırmış vaziyette. Son düzlükte ne çıkarttılar biliyor musunuz? Hani çadırlarımız var ya gidiyoruz deniz kenarında oturuyoruz, karavanlarımız var küçük, gidiyoruz bir yerde çocuklarımızla eğlenmek için iki saat, üç saat; bunların bulundukları konumdan vergi almaya çalışıyorlar. Ne yapacaklar acaba? Vergi memurlarını oraya mı gönderecekler, yoksa mahalle bekçilerini üstlerine mi salacaklar, yoksa orman köylülerine burada bir günlük veya iki günlük tatil yapan vatandaşlarımızı ihbar mı ettirecekler? Şaşkınız. Yeter artık, çekin şu halktan artık elinizi, kolunuzu. Bırakın, giderlerin hepsini kesin. 10 milyon TL sarayınızın günlük gideri var Sayıştay`ın raporlarına göre, bunları kesin. İnsanların bir günlük, üç saatlik, beş saatlik tatillerinin üstünde zehir zemberek yağmur yağdırmayın.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA