9 Haziran 2025 Pazartesi

14:38   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MADLEEN" TEPKISI: “ARTıK -MıŞ GIBI YAPMANıN DEĞIL FILISTIN’E SAHIP ÇıKMANıN, İSRAIL’E HADDINI BILDIRMENIN ZAMANı”   13:59   TARSUS DOĞA PARKı, KURBAN BAYRAMı’NDA ZIYARETÇI AKıNıNA UĞRADı   11:55   FERDI ZEYREK’IN SAĞLıK DURUMU... BAŞHEKIM PROF. DR. TOPÇU: ’’İYI YÖNDE BIR GELIŞME YOK AMA NEGATIF YÖNDE DE BIR GELIŞME YOK’’   12:36   BÜYÜKŞEHIR, KURBAN KESIM HIZMETININ ARDıNDAN TEMIZLIK MESAISINDE    13:40   BAŞHEKIM TOPÇU’DAN FERDI ZEYREK’IN DURUMUYLA ILGILI AÇıKLAMA: "BAŞKANıMıZıN TÜM YOĞUN BAKıM TEDAVILERI OLMASı GEREKTIĞI GIBI DEVAM EDIYOR"   09:30   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI KADROSUNU GENIŞLETIYOR   07:40   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:25   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR KARDEŞLIĞIMIZI PEKIŞTIRDIĞIMIZ ZAMANLARDıR”   23:20   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:20   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:22   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:10   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:12   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:05   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR   22:50   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   21:32   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE DİSK/GENEL-İŞ ARASıNDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI İMZALANDı  
 
     
   

EDİRNE`NİN SUBAŞI BELDESİNDE ÇİFTÇİLER, ORMAN VASFINI YİTİRMİŞ ARAZİNİN 49 YILLIĞINA BİR FİRMAYA KİRALANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ


Edirne`de Meriç ilçesine bağlı Subaşı beldesinde çiftçiler, orman vasfını yitirmiş arazinin ceviz ve badem ekimi için bir firmaya 49 yıllığına kiralanmasına tepki gösterdi. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu`nun ziyaret ettiği çiftçiler, "Tarlalarınızı bize satın" denilerek rahatsız edildiklerini öne sürdü. Çiftçi Mahmut Yakut Kılıç, "Burası vatandaşlarımıza verilebilir. Kendi ormanımızı kendimiz yapabilirdik. Ceviz ve bademimizi kendimiz ekebilirdik. Lakin bunlar bize teklif edilmedi. İlan panosunda bunun bilgisi yok. Biz, mağdur olduk" dedi.

 

Tarih : 18 Ekim 2022 Salı 12:35   Okunma : 429

Edirne`de Meriç ilçesine bağlı Subaşı beldesinde çiftçiler, orman vasfını yitirmiş arazinin ceviz ve badem ekimi için bir firmaya 49 yıllığına kiralanmasına tepki gösterdi. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu`nun ziyaret ettiği çiftçiler, "Tarlalarınızı bize satın" denilerek rahatsız edildiklerini öne sürdü. Çiftçi Mahmut Yakut Kılıç, "Burası vatandaşlarımıza verilebilir. Kendi ormanımızı kendimiz yapabilirdik. Ceviz ve bademimizi kendimiz ekebilirdik. Lakin bunlar bize teklif edilmedi. İlan panosunda bunun bilgisi yok. Biz, mağdur olduk" dedi.

Okan Gaytancıoğlu, Subaşı beldesindeki orman köylüleriyle bir araya geldi. Çiftçilerin sorunlarını dinleyen Gaytancıoğlu, "Özel ağaçlandırma adıyla Subaşı Beldesi`nin bazı yerleri birilerine satılmış, 49 yıllığına devredilmiş, ceviz ve badem dikilmek için" diye konuştu. Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

"SUBAŞI`NDAKİ TÜM ARAZİLER SUBAŞILILARIN OLMALI"

"Burası Meriç, Subaşı beldesi. Öyle güzel bir coğrafyası var ki. Şu an bir mera alanındayız. Arkamızda orman var. Sağımızda orman var. Ortasında da tarlalar var. Buraya kadar güzel. Fakat ‘özel ağaçlandırma` adıyla Subaşı beldesinin bazı yerleri birilerine satılmış, 49 yıllığına devredilmiş, ceviz ve badem dikilmek için. Olan, Kibariye Abla`nın tarlasına olmuş, bu tarla tam ortada kaldığı için. Bu ceviz, bademleri dikecek, ormanı ağaçlandıracak firma kimse onu da bilmiyoruz. Kibariye Abla`ya da ‘Bu tarlayı bana sat` diyor. Bu tarlayı sen yıllardır işliyorsun. Babandan kalma. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bu güzelim arazi, burada yaşayanların olmalı. Öncelik onların hakkı. Tarlanın sahibi kim? Devlet. Ama devlet, zaman içerisinde onlara vermiş. Ve onlar da yıllardır işlemişler. Hatta tapulu bile yeri var burada. Demek ki bu arazi Kibariye Abla`nın olmalı, ailesinin olmalı. Subaşı`ndaki tüm araziler Subaşılıların olmalı.

"NİYE BAŞKALARINA VERİYORLAR BUNU"

Kibariye Kalkancı ise şöyle konuştu:  

"Tarlam bu alanın ortasında kaldığı için satmakla, durmadan rahatsız ediliyoruz. ‘Bu tarlayı bize satın` diyorlar. Babamdan, dedemden kalma bir tarla. Biz, bunu kaybetmek istemiyoruz. Biz, kiralanan yerlerin kirasını kendimiz verebiliriz. Niye başkalarına veriyorlar bunu? Ben, tarlamızın bu hale geldiğini üç hafta önce öğrendim. Ablam buraya odun talebiyle geldi. Hakkımız var. 10 metre yakın olan ağaçları kesecektik. Ablam gelince görüyor, tarlada ne odun kalmış ne bir şey."

"GÜZEL PROJELER GELİŞTİRİLİR"

Ersöz Zümbül de söz konusu arazinin köylülere kiralanması halinde güzel projeler yapılabileceğini belirterek şunları söyledi:

"Normalde birilerine verilecekse yıllardan beri işliyorlardı, onlara da teklif edilebilirdi. Ama kimsenin haberi olmadan, yöneticilerin de bilgisi olmadan bir şekilde bu firmaya intikal etti. Benim sorum şu; bu kadar arazi, Subaşı`nın zaten arazisi az, 2 bin nüfus yaşıyor burada. Aşağı yukarı da 2 bin dekar arazi gitti. Hükümetimiz bunları Ormak köylüsüne kazandırmak yönünde ilgili kurumları devreye sokarak niye projeler üretmez de Subaşı`nın genel menfaatlerini sağlamaz, birilerine 49 yıllığına verilir. Ben bunu anlamıyorum. Mademki verilecekti, orman vasfı yitirilmişti, güzel projeler geliştirilir. Zaten Subaşı, geliri çok dar bir beldemiz. İnsanların genel refahı sağlanırdı."

"BİZ MAĞDUR OLDUK"

Mahmut Yakut Kılıç ise çiftçilerin haklarının gasp edildiğini savunarak, "Resmen çiftçilerimiz, vatandaşımız olsun hakları gasp edildi. Bu kapsamda aşağı yukarı 2 bin 800 dekar yerimiz kayboldu. Zaten buna komşu olarak 2 bin 500 dekar ormanımız vardı. Ama orman vasfını yitirmiş 2 bin 800 dekar alanımız vardı. Burası vatandaşlarımıza verilebilir. Kendi ormanımızı kendimiz yapabilirdik. Ceviz ve bademimizi kendimiz ekebilirdik. Lakin bunlar bize teklif edilmedi. İlan panosunda bunun bilgisi yok. Biz, mağdur olduk" dedi.

 

Görüntü Dökümü

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,

Kibariye Kalkancı,

Ersöz Zümbül,

Mahmut Yakut Kılıç

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA