16 Mayıs 2025 Cuma

18:17   ESILA ÖZGÜRLÜĞÜNE, FOTOĞRAF MAKINESINE KAVUŞTU   15:44   ÖZGÜR ÖZEL: "DEVLET BEY GEÇMIŞTE OLDUĞU GIBI `SUÇLU YOKSA BERAAT ETSIN` DIYORSA O BERAATIN ZAMANı GELDI"   14:25   CHP`LI ÖZTÜRKMEN: "PKK, BINLERCE INSANıN CANıNA MÂL OLAN KANLı TERÖR TARIHININ FATURASıNı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NIN KURULUŞ FELSEFESINE KESMEYE KALKıYOR"   14:01   ESILA AYıK IÇIN TAHLIYE KARARı... CHP`LI BAŞARıR: "SIYASI SAIKLERLE GENÇLERIMIZIN EĞITIM HAKLARıNı GASP EDEN, GELECEKLERINI KARARTMAYA ÇALıŞAN BU ZIHNIYETLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞIZ"   12:24   EKREM İMAMOĞLU: "SEVGILI GENÇLER ŞUNU BILIN KI HEP YANıNıZDAYıM. AZ KALDı, GIDIYORLAR, BU ONLARıN SON ŞıMARıKLıKLARı"   11:58   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN BELEDIYELERE ``YENI STATÜ`` AÇıKLAMASı... CHP`LI TORUN: "BU, HALKıN IRADESINI HIÇE SAYAN ANTIDEMOKRATIK BIR GIRIŞIMDIR``   11:27   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NIN ENGELSIZ KENT PROJESI`NE TÜBİTAK`TAN HIBE DESTEĞI   11:19   CHP`LI TANAL`DAN 15 MAYıS DÜNYA İKLIM GÜNÜ AÇıKLAMASı: “KANAL İSTANBUL`DA ıSRAR, ÖLÜM DEMEKTIR”   11:14   BAKAN TUNÇ: "YURT DıŞı SEÇMEN KÜTÜĞÜNE KAYıTLı VATANDAŞLARıN ELEKTRONIK ORTAMDA OY VERMESINE ILIŞKIN ÇALıŞMALAR DEVAM ETMEKTEDIR"   11:09   ABD BAŞKANı TRUMP: “UYGUN OLURSA YARıN TÜRKIYE`YE GIDERIM”   10:19   KIRAZ ÜRETICISI CHP`LI BAŞEVIRGEN`E DERT YANDı: "BIR AĞAÇTAN 25-30 KILO ÜRÜN ALıNıYORDU, ŞIMDI 1 KILO BILE YOK"   09:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÖZEL BIREYLER IÇIN NOSTALJIK PARTI   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, IKLIM DEĞIŞIKLIĞINE KARŞı SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YOLUNDA ILERLIYOR   22:55   GALATASARAY, TRABZSONSPOR`U 3-0 YENEREK TÜRKIYE KUPASı`Nı 19. KEZ KAZANDı   22:32   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BOĞAZIÇI`NI PROVOKE EDEN SIZSINIZ"   22:24   ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERDEN NUREDDIN YıLDıZ`A TEPKI, BOĞAZIÇI`LI ÖĞRENCILERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ    22:20   OTIZMLI BIREYLER IÇIN AILELER MALATYA`DA SES YÜKSELTI: SESSIZLIĞIN BEDELI HAYATTıR   21:58   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDEKI ‘NURETTIN YıLDıZ` PROTESTOLARıNDA 6 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:56   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... DILEK KAYA İMAMOĞLU, "BU GÜNLERIN BITMESI YAKıNDıR"   21:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÜSKÜDAR BELEDIYE BAŞKANı DEDETAŞ, "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE ÇıKMASıNı, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASıNı ISTIYORUZ"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 68`LİLER BARIŞ ORMANINI YENİLEDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce yenilemeye başladığı 68`liler Barış Ormanı`nda çalışmalarını tamamlayarak, vatandaşların hizmetine sundu.

 

Tarih : 19 Ekim 2022 Çarşamba 09:20   Okunma : 556

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce yenilemeye başladığı 68`liler Barış Ormanı`nda çalışmalarını tamamlayarak, vatandaşların hizmetine sundu.

68`liler Barış Ormanı`nın çehresi, Park ve Bahçeler Dairesi`ne bağlı ekipler tarafından bir süredir yürütülen yenileme çalışmaları ile tamamen değişti.

Toroslar ilçesi Çağdaşkent Mahallesi`nde 122 bin metrekare alan üzerinde bulunan Barış Ormanı`nın, Mimar Sinan Bulvarı`na bakan 22 bin metrekarelik kısmında otomatik sulama, şev düzenlemesi, bitkilendirme ve aydınlatma çalışması gerçekleştirdi. Ana girişte de yaklaşık 700 metrekare alana parke zemin döşendi.

Oldukça eskiyen ve kullanılamayacak durumda olan çocuk oyun grubunu da yenisiyle değiştiren ekipler, atıl durumdaki fitness alanını da yenileyerek, spor yapmaya uygun hale getirdi. Ekipler, sporcuların ve spor yapanların tercih ettiği ormandaki koşu yolunu da düzenledi.

İLTER: “BU ÇALIŞMALARLA DAHA KULLANIŞLI VE GÜZEL BİR YER OLUŞTURDUK”

Peyzaj Mimarı ve Park ve Bahçeler Proje Şube Müdürü Alpagu İlter, 68`liler Barış Ormanı`nda yapımı tamamlanan yenileme çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Mersin il genelinde gerçekleştirdiğimiz park ve yeşil alanlar yenileme ve yapım işi kapsamında, 68`liler Ormanı`nda da iyileştirme çalışmaları yaptık. 122 dönümlük bu alanın 22 dönümlük yola bakan kısmında şevde iyileştirme, otomatik sulama sistemi, girişteki sert zeminlerin iyileştirilmesi, koşu parkurunun düzenlenmesi ve yangın hatlarını yenileme çalışmaları yaptık. Ayrıca içeride bulunan spor aletleri, çocuk oyun grubu gibi imalatların bakım ve yenilemesi yapıldı” dedi.

Yenileme çalışmalarında su tasarrufu düşüncesi ile yola çıktıklarını ve otomatik sulama sistemi yaptıklarını aktaran İlter, “Bunları yaparken hem kente değer katan bir yeşil alanın iyileştirilmesi, hem de su tasarrufunu göz önüne alarak bu işlemleri yaptık. Burası, Toroslar ilçesinde oldukça büyük bir yeşil alanı olan ve sporculara katkı sağlayan bir yer. Buranın bakımını zaten düzenli olarak yapıyoruz. Bu yaptığımız eklemelerle de daha güzel, daha kullanışlı bir yer oluşturmayı hedefledik” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA