13 Temmuz 2025 Pazar

09:05   YENI DOĞAN BEBEKLERIN İLK HEDIYESI BÜYÜKŞEHIR’DEN   22:40   MALATYA’DA ON BINLERCE KIŞI SıCAK HAVAYA RAĞMEN MITING ALANıNı DOLDURDU... "BIR ŞEHRI KAZANMAK KOLAY HALKıN KALBINI KAZANMAK YÜREK ISTER, EKREM GIBI"   22:32   ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "ARTıK YAŞLANDıN, YORULDUN, YÜZDE 29’LA SENI ORADA OTURTMAM"   09:35   ERDEMLI BELEDIYESI KURS MERKEZLERI’NDEN 2 LGS TÜRKIYE BIRINCISI   09:30   BÜYÜKŞEHIR ZABıTASı KALDıRıM VE YOL İŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   09:20   MERSIN’DE KURUMLAR YEŞIL DÖNÜŞÜM İÇIN BULUŞTU   16:53   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… ÖZGÜR ÖZEL: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BUGÜNKÜ SEMBOLIK SILAH BıRAKMA ADıMıNı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   16:51   ANJIYO OLAN MURAT ÇALıK YENIDEN CEZAEVINE SEVK EDILDI... CHP’LI ZEYBEK: "BUNUN ADı AÇıKÇA CINAYETE TEŞEBBÜSTÜR"   16:49   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "BUNA VESILE OLANLARıN UTANMASı GEREKIR"   16:47   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… 250 GÖZLEMCININ KATıLıMıYLA SILAHLAR IMHA EDILDI   02:01   ADANA, BAŞKANıNA SAHIP ÇıKTı… BINLERCE VATANDAŞ, TUTUKLANAN ZEYDAN KARALAR’A ÖZGÜRLÜK ISTEDI   01:59   CHP’NIN ADANA MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: BIZIM ARKAMıZDA MILLET VAR, ERDOĞAN’ıN ARKASıNDA TRUMP VAR, İSRAIL VAR   15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI  
 
     
   

AYLİN NAZLIAKA, CHP`NİN MUHTARLARLA İLGİLİ POLİTİKALARINI ANLATTI: "TÜRKİYE MUHTARLAR BİRLİĞİ`Nİ KURACAĞIZ"


CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadınların muhtarlıklarda seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 89. yıl dönümünde, partisinin muhtarlarla ilgili politikasını açıkladı. Nazlıaka, “Muhtarlarla ilgili 82 ayrı kanun var. Biz, bunu ‘Muhtarlık Kanunu` adı altında tek bir kanun etrafında toplayacağız. Türkiye Muhtarlar Birliği`ni kuracağız. Böylece muhtarlarımız, örgütlü bir mücadeleyi daha rahat sürdürebilecek” dedi.

 

Tarih : 26 Ekim 2022 Çarşamba 13:14   Okunma : 510

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadınların muhtarlıklarda seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 89. yıl dönümünde, partisinin muhtarlarla ilgili politikasını açıkladı. Nazlıaka, “Muhtarlarla ilgili 82 ayrı kanun var. Biz, bunu ‘Muhtarlık Kanunu` adı altında tek bir kanun etrafında toplayacağız. Türkiye Muhtarlar Birliği`ni kuracağız. Böylece muhtarlarımız, örgütlü bir mücadeleyi daha rahat sürdürebilecek” dedi.

CHP Kadın Kolları, kadınların köy ihtiyar heyetleri ve muhtarlıklarda seçme ve seçilme hakkı kazanmasının 89. yıl dönümü dolayısıyla bugün 81 il ve 973 ilçede eş zamanlı basın açıklamaları yaptı. Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Batman İl Başkanlığı`ndaki basın açıklamasında konuştu.

 “Kadınların bu hakka sahip olmasının üzerinden 89 yıl geçmesine rağmen eşitlik adına hâlâ katetmemiz gereken çok mesafe var. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde 50 bin 217 muhtarın bin 71`i kadın. Sadece seçilen muhtarların yüzde 2`si kadın” diyen Nazlıaka, şunları söyledi:

“HANGİ EVDE DERT, HANGİ EVDE ET KAYNAR, EN İYİ BİLENLER MUHTARLARDIR”

“Hatırlayacaksınız, partimiz, Siyasi Partiler Yasası`nda değişiklik öngören bir kanun metnini parlamentoya sunmuştu. Bu kanun önergesi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Bizler, Cumhuriyet Halk Partililer, muhtarlığın demokrasinin temel taşı olduğunu çok iyi biliyoruz. Muhtarlarımızın halkın derdini en iyi bilenler olduğunu da biliyoruz. Sürekli halkla yakın temasta oldukları için hangi evde düğün var, cenaze var; hangi evin tenceresinde dert kaynar, hangi evin tenceresinde et kaynar, en iyi bilenler muhtarlardır. Kadın muhtarlar, halkın, derdini daha iyi anlatabildiği profiller oluyor. Çünkü kadınların uzlaşmacı ve çözüm üretici kişiliği nedeniyle sorunlar daha kolay çözülebiliyor. O yüzden eşit temsilinden asla vazgeçmeyeceğiz.

“‘TÜRKİYE VİZYONU` DİYE BİR ŞEYDEN BAHSEDİYORLAR. YA SEN CUMHURİYET KELİMESİNİ NİYE KALDIRIYORSUN”

Eşitlik kelimesi, kelime dağarcıklarında yok. Böyle bir kelime bilmiyorlar. AKP`nin Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir, çıkmış diyor ki ‘Türkiye Yüzyılı vizyonunun en önemli parçası kadınlar olacak`. Son günlerde ‘Türkiye vizyonu` diye bir şeyden bahsediyorlar. Ya sen cumhuriyet kelimesini niye kaldırıyorsun? ‘Türkiye Cumhuriyeti vizyonu` diyebilirsin. Ama biz biliyoruz ki bunların Cumhuriyet`le de Cumhuriyet değerleriyle de derdi var. Onun için böyle diyor. Ayşe Keşir, ‘Bu vizyonun odağında kadınlar olacak` diyor. Buna neden inanalım biz? Bir tarafta kadınlara yönelik şiddet hız kesmeden devam ederken İstanbul Sözleşmesi`ni iktidar feshetti. O zaman biz, iktidarın hangi vizyonuna inanalım? 2023 Yılı Merkez Bütçe Kanunu Teklifi`nde kadınların güçlendirilmesi için kadın başına 50 TL ayıran iktidarın vizyonu ortadadır.

MUHTARLARLA İLGİLİ 10 MADDE

Muhtarlarla ilgili 82 ayrı kanun var. Biz, bunu ‘Muhtarlık Kanunu` adı altında tek bir kanun etrafında toplayacağız. Muhtarlar için de birleşik oy pusulası kullanılacak. Belediyelerin bir binası var ama muhtarların muhtarlık evi yok. Muhtarlıklara yardımcı büro personeli tahsis edeceğiz. Kaldırılan köy tüzel kişiliklerini yeniden oluşturacağız. Muhtarların ayrı bir bütçesi yok. Bunu da önlemek amacıyla muhtarların bir bütçesi olması gerektiğini düşünüyoruz. Sosyal yardımlar muhtarlar kanalıyla dağıtılacak. Belediye meclislerinde muhtarların seçildiği mahalleyle ilgili kararlar çıkıyor, fakat muhtarların bundan haberi olmuyor. Eğer o mahalle ve köyle ilgili karar alınacaksa muhtarlarımız da o toplantıya davet edilecek, söz ve yetki hakkı olacak. Türkiye Muhtarlar Birliği`ni kuracağız. Böylece muhtarlarımız, örgütlü bir mücadeleyi daha rahat sürdürebilecek. Kadını sadece ‘annelik` üzerinden tarifleyen, ‘Anne olmayan kadın yarım kadındır` cümleleri kuran bu zihniyeti sandığa gömmek için ilk seçimlerde iktidara geliyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA