3 Mayıs 2025 Cumartesi

09:30   ZMO BAŞKANı SUIÇMEZ: "FıNDıK ÜRETICISI KIVI VE KAVAK AĞACı GIBI ALTERNATIFLERE YÖNELMEYE BAŞLıYOR"   09:30   SILIFKE`DE "3. EDEBIYAT FESTIVALI" BAŞLADı   09:27   1 MAYıS`ı TAKSIM`DE KUTLAMAK ISTEYEN 13 KIŞI TUTUKLANDı, 163 KIŞI SERBEST BıRAKıLDı   01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

VEFA SALMAN: YARINKİ DURUŞMADA AVUKATLARIMIN DA BENİM DE KARAR ÇIKACAĞI YÖNÜNDE UMUDUMUZ YOK


Yalova`nın seçilmiş Belediye Başkanı Vefa Salman, yarınki duruşma öncesinde; “Bu davada çıkacak sonuç beraat, başka bir şey çıkmasını ben beklemiyorum. Beklemiyorum diyorum ama kafada hep bir soru işareti var. Çünkü daha hukuki değil siyasi bir dava. İlk gün de böyleydi, 2,5 yıl oldu hala öyle. Yarınki duruşmada avukatlarımın da çok fazla karar çıkacağı yönünde umutları yok, gerçekçi olmak gerekirse benim de yok” diye konuştu.

 

Tarih : 26 Ekim 2022 Çarşamba 18:08   Okunma : 451

Haber: MERVE GÜVEN / Kamera: KEMAL SEVİNDİRİCİ

Yalova`nın seçilmiş Belediye Başkanı Vefa Salman, yarınki duruşma öncesinde; “Bu davada çıkacak sonuç beraat, başka bir şey çıkmasını ben beklemiyorum. Beklemiyorum diyorum ama kafada hep bir soru işareti var. Çünkü daha hukuki değil siyasi bir dava. İlk gün de böyleydi, 2,5 yıl oldu hala öyle. Yarınki duruşmada avukatlarımın da çok fazla karar çıkacağı yönünde umutları yok, gerçekçi olmak gerekirse benim de yok” diye konuştu.

Mart 2019 seçimlerinde Yalova Belediye Başkanı seçilen, ancak kendisinden önceki yönetim dönemindeki bir zimmet iddiası sonucu 27 Şubat 2020`de görevden uzaklaştırılan CHP`li Vefa Salman, yarınki duruşması öncesinde bugün Ankara`da ANKA Haber Ajansı`nın sorularını yanıtladı. Yarınki duruşmada “göreve iade” kararının çıkacağına inancı olmadığını belirten Salman şunları ifade etti:

YARIN 12. DURUŞMA YAPILACAK KARAR HALA YOK

“30 aydır süren bir süreç, bu süreçte benim makamdan uzaklaştırılmam hukuki değildi, iki ayda bir İçişleri Bakanlığı tarafından yazı gönderilip de uzaklaştırmanın devam etmesi de hukuki değil. Ülkemizde adalet, hukuk ne kadar işliyor tartışılır. Burada önemli olan bir haksızlık var bu haksızlığın Yalova da Türkiye de farkında. Yarın 12`nci duruşma var. Duruşmanın iki türlü önemi var; bir, geçen hafta ilk defa, bu benden 5-6 yıl önce başlayan bir suç, o dönemin belediye başkanı hakkında da dava açtılar. Dava birleştirildi, yarın onun da görüşülmesine geçecek.

“NORMAL ŞARTLARDA ARTIK BU DAVADA KARARA ÇIKILIP BERAAT VERİLMESİ LAZIM”

Dava dört aşamada bilirkişiden geçti. Bir tanesi soruşturma aşamasında defterdarlık tarafından Yalova`da yapılan bir bilirkişi raporuydu. ‘Suç yok` dendi ben ve arkadaşlarım için. Daha sonra Ankara`da bilirkişiye gitti oradan da aynı şekilde suçsuz geldi. MASAK`a gitti bütün yedi ceddimizin banka hesaplarına, mallarına, mülklerine bakıldı, orada da bir şey yoktu, çıkmadı zaten. En son bir kez daha Ankara`ya bilirkişiye gönderildi. Herhalde bu da hukuk tarihinde ilktir diye düşünüyorum. Oradan da artık perçinlenerek geldi bizim suçsuzluğumuz. O bilirkişi raporu geldikten sonra ilk duruşma, o anlamda da önemli. Normal şartlarda artık bu davada karara çıkılıp beraat verilmesi lazım ama öyle bir yürüyor ki Türkiye`de hukuk, hukukçular, avukatlar dahil bununla ilgili bana net bir geri bildirimde bulunamıyor. Onlar da bu konuda rahatsız. Benim avukatlarımdan bir tanesi, bugün bununla ilgili soru sordum bana, ‘Bu soruya cevap veremiyorum öyle üzgünüm ki. Keşke zamanında hukuk fakültesinde değil de ziraat fakültesini seçseydim de bitkiyle uğraşsaydım bugünleri görmeseydim` dedi. Bu trajik bir söylemdi.

“YARINKİ DURUŞMADA AVUKATLARIMIN DA BENİM DE KARAR ÇIKACAĞI YÖNÜNDE UMUDUMUZ YOK”

Ben şimdi yarın ne olacak net bir şey söyleyemiyorum. Haksızlık var ama bu sadece Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman`a yapılmadı, önemli olan burası. Bu Yalova`ya Yalova halkına yapıldı. Yalova halkının iradesi gasp edildi. Bunu sokaktaki adam bana 2,5 senedir net olarak söylüyor ben sokakta yürüyemez haldeyim. İnsanlara cevap vermekten utanmaya başladım. Son zamanlarda çektiğim sıkıntı bu ben de bir an önce o koltuğa oturup hizmetlere kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Süreç artık giderek azalıyor. 2024`te yeniden seçim geldi. Davanın (yeniden adaylığa) engel olması için kesinleşmesi gerekiyor. Bu davada çıkacak sonuç beraat, başka bir şey çıkmasını ben beklemiyorum. Beklemiyorum diyorum ama kafada hep bir soru işareti var. Çünkü daha hukuki değil siyasi bir dava. İlk gün de böyleydi, 2,5 yıl oldu hala öyle. Yarınki duruşmada avukatlarımın da çok fazla karar çıkacağı yönünde umutları yok, gerçekçi olmak gerekirse benim de yok.”

CHP MİLLETVEKİLLERİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÖNÜNE GİTTİ

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Muharrem Erkek, partili milletvekilleriyle bugün İçişleri Bakanlığı önüne giderek Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman`ın göreve iade edilmesi çağrısında bulundu. Erkek, "Sayın Süleyman Soylu, sen bizim belediye başkanlarımız ile mücadele etmeyi bırak. Senin görevin siyaset yapmak değil. Uyuşturucu baronlarıyla, kara parayla mücadele et. Sizin beceriksizliğiniz, basiretsizliğiniz yüzünden ülkemiz kara parayla mücadelede gri listeye alındı. Sen bunlarla mücadele et” dedi. Torun da "Bu hukuksuzluğu bir an önce bitirin. Sizi tekrar bu bakanlığın önünden adalete davet ediyoruz. Hakka, hukuka davet ediyoruz. Bir gün o kantarda siz de tartılacaksınız. Bu yaptıklarınızın mutlaka ama mutlaka bedelini ödeyeceksiniz" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA