20 Ağustos 2025 Çarşamba

17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:47   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı   15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"   18:30   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:26   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:15   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   11:02   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:30   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:05   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:55   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!  
 
     
   

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU`NDA `CANLI YAYIN` ESPRİLERİ... PAYLAN


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, Meclis bütçesinin görüşmeleri sırasında TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile HDP Milletvekili Garo Paylan arasında komisyon çalışmalarının canlı verilmesi konusunda esprili anlar yaşandı. Şentop, Paylan`ın “Kaç paraysa ben vereceğim Sayın Başkan, çünkü bir bilgisayar, bir server bu. Hani 10 bin, 20 bin lira içinde çözülebilecek bir mesele. Ben vereceğim diyorum, hani bütçe sıkıntı varsa ben vereceğim

 

Tarih : 27 Ekim 2022 Perşembe 17:31   Okunma : 365

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, Meclis bütçesinin görüşmeleri sırasında TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile HDP Milletvekili Garo Paylan arasında komisyon çalışmalarının canlı verilmesi konusunda esprili anlar yaşandı. Şentop, Paylan`ın “Kaç paraysa ben vereceğim Sayın Başkan, çünkü bir bilgisayar, bir server bu. Hani 10 bin, 20 bin lira içinde çözülebilecek bir mesele. Ben vereceğim diyorum, hani bütçe sıkıntı varsa ben vereceğim" şeklindeki sözlerine "Siz, bu Meclis`in yayınla ilgili çalışmasının maliyetini ödeyeceğinize bence telefonunuzu değiştirin yoksa ben ödeyim sizin telefon paranızı, daha iyi yayın yaparsınız" esprisiyle karşılık verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, TBMM, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği Kurumu bütçeleri görüşülüyor.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop`un sunumu öncesi usule ilişkin söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, sunum sonrasında görüntü alınmasına izin verilmemesini eleştirdi. Paylan, “Dün bu kameralar, canlı yayın konusunda tartışmalarımız olmuştu ve bu konuda topu sayın Mustafa Şentop`a attınız. Sayın Mustafa Şentop bu konuda bir ihale yaptı. Meclis`teki ihaleleri kim yapıyor? Sayın Şentop, herhalde siz yapıyorsunuz sanıyorum" dedi. Paylan şöyle devam etti:

"ŞU KAMERALAR BENİ ÇEKİYOR, AZ SONRA SİZİ ÇEKECEKLER"

"Bakın, şurada benim görüntümü görüyorsunuz değil mi Sayın Başkan, şu kameralar beni çekiyorlar, az sonra siz konuştuğunuzda da sizi çekecekler. Yani şuradan yayın yapılıyor ve iç odaya bu yayın gidiyor. Yani içerideki odada diğer bürokratlar bu yayını izliyorlar. Şunu önerdik, bari hani bu yıl şunu başaralım, `Ya, şu yayını bakın 1 server, 1 bilgisayar basına geçelim` dedik" diye konuştu.

"KAÇ PARAYSA BEN VERECEĞİM"

"Sizden istirhamım, şu ihaleye bir madde daha ekleyin. Kaç paraysa ben vereceğim Sayın Başkan, iddiayla söylüyorum bakın, kaç paraysa ben vereceğim çünkü bir bilgisayar, bir server bu. Hani 10 bin, 20 bin lira içinde çözülebilecek bir mesele. Ben vereceğim diyorum, hani bütçe sıkıntı varsa ben vereceğim. Gelin, şu halkın bütçesini halka ulaştıralım sayın Başkanım"

"GARO SENDE PARA VARMIŞ YA"

Paylan`ın sözleri üzerine AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de "Garo sende para varmış ya" diye laf attı.

"BELKİ KAHVALTI YAPMADAN GELİYORUZ AMA USULÜ KAÇIRMIYORUZ SAYIN PAYLAN SAYESİNDE"

Usule yönelik söz alan AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise kamera konusunu bir örnekle anlattı. Aydemir`in örneği şöyle: 

"Türkiye Süper Ligi karşılaşmaları, sezonu açıldığı zaman başladığı zaman sezon belli. Kaç oyuncuyu değiştireceksiniz, kaç yabancı oynatacaksınız, kaç dakika oynanacak, kurallar belli oluyor. Her hafta maç başlarken, her hafta ligde maçlar başlarken tekrar tekrar Futbol Federasyonu oturup da kuralları değiştirmiyor, usulü değiştirmiyor. Biz de bütçe görüşmeleri başlarken usul hakkında görüştük ama her gün sabahleyin gelip tekrar usul hakkında konuşacaksak o zaman ben size şöyle bir öneride bulunuyorum. Bundan sonra bütçe görüşmelerinin başında kesinlikle usul hakkında görüşmeyelim; her gün hangi bakanlığı görüşüyorsak, hangi kurumu görüşüyorsak onla alakalı bir usul belirleyelim, ona göre yürüyelim. Biz her gün sabahleyin geldiğimizde belki kahvaltı yapmadan geliyoruz ama usulü kaçırmıyoruz sayın Paylan sayesinde. Sağ olsun, her gün usul, her gün `canlı yayın, canlı yayın..."   

"OYLAYALIM BİTSİN BU İŞ... NASIL OLSA SARAYDAN YAPILMIŞ, GETİRİYORSUNUZ"

Usule ilişkin söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Uğur Aydemir`in önerisine atıf yaparak, "Bir teklifte bulundu. Ben daha iyi bir teklifte bulunayım. Usulü değiştirelim. Bugün, burada sabah gelsin Başkan okusun, oylayalım bitsin bu iş. Ne uzatıyoruz ki ya ne lüzum var yani böyle bir şeye. Nasıl olsa saraydan yapılmış, getiriyorsunuz" dedi. 

"BAŞKANIM SÖZ İSTİYOR"

Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz`ın daha önce konuya ilişkin yapılan açıklamaları anımsatması üzerine Garo Paylan, "Başkanımız söz istiyor" diyerek Yılmaz`ı uyardı. Bunun üzerine Yılmaz, TBMM Başkanı Şentop`a söz verdi. 

"Garo Bey`e teşekkür ediyorum bana söz aldığı için" diye söze başlayan Şentop, birçok ülkede komisyonlarda yayın yapılmadığını ifade etti.

"BEN ÖDEYEYİM SİZİN TELEFON PARANIZI, DAHA İYİ YAYIN YAPARSINIZ"

İçtüzük hazırlıkları sırasında gündeme gelebileceğini belirtken Şentop, Paylan`ın "Kaç paraysa vereceğim" sözlerine esprili bir dille, "Siz, bu Meclis`in yayınla ilgili çalışmasının maliyetini ödeyeceğinize bence telefonunuzu değiştirin yoksa ben ödeyim sizin telefon paranızı, daha iyi yayın yaparsınız" dedi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA