22 Haziran 2025 Pazar

12:30   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:25   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:15   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:05   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:23   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:25   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:32   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:10   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:55   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:06   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”   11:52   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER YAZ BOYU YÜZMENIN KEYFINI BÜYÜKŞEHIR’LE YAŞıYOR   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:54   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:50    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:10   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı  
 
     
   

SİNOP NKP YÜRÜTME KURULU BAŞKANI BATUR: BİR ÇED RAPORU OLABİLMESİ İÇİN ÖNCE BİR FİRMANIN OLMASI GEREKİYOR. SİNOP`TA HENÜZ NÜKLEERİ YAPACAK BİR FİRMA YOK


Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Mine Batur, Sinop`a yapılması planlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen nükleer santral için, "Bir ÇED raporu olabilmesi için önce bir firmanın olması gerekiyor. Sinop`ta henüz nükleeri yapacak bir firma yok. Ama ÇED raporu hukuksuz bir şekilde onaydan geçti. Sanıyorum ki paketi hazırlayıp, her şeyi hukuksuz bir şekilde yürütüp birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Derken Rusya`nın bu işe talip olduğunu anladık. Ben, bunun da bir düzmece olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

Tarih : 28 Ekim 2022 Cuma 15:44   Okunma : 734

MUSTAFA USTA 

Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Mine Batur, Sinop`a yapılması planlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen nükleer santral için, "Bir ÇED raporu olabilmesi için önce bir firmanın olması gerekiyor. Sinop`ta henüz nükleeri yapacak bir firma yok. Ama ÇED raporu hukuksuz bir şekilde onaydan geçti. Sanıyorum ki paketi hazırlayıp, her şeyi hukuksuz bir şekilde yürütüp birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Derken Rusya`nın bu işe talip olduğunu anladık. Ben, bunun da bir düzmece olduğunu düşünüyorum" dedi.

Sinop NKP Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Mine Batur ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Karataş, Sinop`a yapılması planlanan nükleer santral konusunda yaşanan gelişmeleri ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi. Mine Batur, şunları söyledi:

"ÇED RAPORU HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE ONAYDAN GEÇTİ"

"Bir ÇED raporu olabilmesi için önce bir firmanın olması gerekiyor. Sinop`ta henüz nükleeri yapacak bir firma yok. Ama ÇED raporu hukuksuz bir şekilde onaydan geçti. Sanıyorum ki paketi hazırlayıp, her şeyi hukuksuz bir şekilde yürütüp birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Derken Rusya`nın bu işe talip olduğunu anladık. Ben, bunun da bir düzmece olduğunu düşünüyorum. Zaten vinçlerin siparişi verilmiş. Neyin nesi? Halkı buna alıştırmak mı istiyorlar? Ne olduğunu tam olarak anlayamadım açıkçası ama bir sürü haberlerde alıyoruz. Bakalım ne olacak? Göreceğiz. Nükleer karşıtları olarak biz, mücadelemize devam edeceğiz.”

"CANLI YAŞAMINA KARŞI VERİLEN HAKSIZ BİR ÇALIŞMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Zeki Karataş ise şöyle konuştu:

"Sinop nükleer güç santrali ile ilgili işlemler sönümlenmiş durumdaydı. Ancak son Akkuyu`daki nükleer güç santraline karşı yapılan birtakım spekülasyonlar nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanı, Putin`le yapmış olduğu görüşmede Sinop nükleer güç santralini masaya koydu. Son 1,5 ay içerisinde de dört kez bunu tekrar etti. Ama geçtiğimiz hafta Rosatom Genel Müdürü Alexey Likhachev, açıklama yaptı, ‘Biz Sinop nükleer güç santrali için Türkiye`nin iş insanlarıyla görüşmeye başladık` diye. Bu, çok acı bir durum. Öncelikle bunun bir devlet projesi olduğunu düşünüyorduk ama iş insanlarının kendi aralarında konulabileceği konuya kadar indirgenmiş. O anlamda böyle bir şeyin, özellikle Sinop`a, Sinop`un doğasına, Sinop`taki deniz ürünlerine, insan ve canlı yaşamına karşı verilen haksız bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla biz, Sinop Nükleer Karşıtları olarak ve Türkiye`deki nükleer karşıtları olarak Sinop`ta böyle bir projenin hayata geçmesine karşı mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Hiçbir koşulda ne Sinop`ta ne de Akkuyu`da ne de Türkiye`nin bir başka yerinde böyle bir projenin hayata geçmesine izin vermeyeceğimizi zaten belirtmiştik, tekrar ediyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA