20 Eylül 2025 Cumartesi

17:47   VAHAP SEÇER, SILIVRI’DE TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   17:45   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARı KURULTAY’A DAVET ETTI   17:44   PORTEKIZ, FILISTIN’I RESMEN TANıYAN BATıLı ÜLKELER ARASıNA KATıLıYOR   17:42   BAKAN TUNÇ, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN ÖNERGESINE YANıT VERDI...   12:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ‘80’LER BULUŞMASı’   11:47   İZZET KıRıLMAZ, CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   04:45   SALıCı’DAN ‘LISTE’ AÇıKLAMASı!   15:39   MEZITLI BELEDIYESI FERAY ŞAHIN’I UNUTMADı   15:37   AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA PEDALLAR SÜRDÜRÜLEBILIR ULAŞıM İÇIN ÇEVRILDI    15:36   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ŞEHIT VE GAZI AILELERINE ANLAMLı ZIYARET   10:12   MERSIN DOKUMALARı DÜNYA SAHNESINDE: DILEK HANIF’TEN İLHAM VEREN SERGI   12:03   “MECLIS’TE YOK, MANŞETTE VAR!”   11:55   MANOLYA PARKı YEPYENI YÜZÜYLE AKDENIZ’E NEFES OLACAK!   11:47   YUMURTALıK’TA TARıMA TEKNOLOJIK DOKUNUŞ: ÇIFTÇILERE MAKINE VE TUZAK DESTEĞI   10:21   SILIFKE’NIN EN İŞLEK CADDESI YEPYENI ASFALTıYLA HAYAT BULDU   22:53   “FILISTIN KAN AĞLARKEN DOLMABAHÇE’DE TRUMP’ıN OĞLU ILE PAZARLıK YAPıYORLAR”   21:50   MANSUR YAVAŞ’TAN SERT TEPKI: “DÜŞÜNCEYI TUTUKLAYAMAZSıNıZ!”   21:42   MECLIS’TE AKADEMISYENLERDEN BARıŞ ÇAĞRıSı: “TORUNLARıMıZ İÇIN ÇÖZÜM ÜRETMELIYIZ”   21:22   BAŞKAN YıLDıZ’DAN SAĞLıKLı YAŞAM VE YEŞIL ULAŞıM MESAJı   20:54   MERSIN’DE HAREKETIN HAFTASı: SAHILDEN ZIRVEYE SAĞLıKLı YAŞAM RÜZGÂRı  
 
     
   

“Yargımız Bağımsız Olsaydı, Amerika Papazını İsteyemezdi”


Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan 11 stajyer avukat, Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.

 

Tarih : 31 Ağustos 2018 Cuma 23:31   Okunma : 1126

Avukatların en büyük özelliğinin; bağımsız, özgür ve biat etmeyen bir kitle olduğunu ifade eden Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Yaşanan siyasi süreçte her zaman dik duran avukatlar ve barolar olmuştur. Bu süreçte yargıçlarımız iyi bir sınav veremedi. Ülkemizin içinde bulunduğu durumun sebebi, Amerika’nın ve Avrupa’nın hukukumuza, adalet sistemimize inanmamasının sebebi yargıçlarımızdır. Yargıçlarımız, siyasi irade ile çok iç içe geçtiler. Keşke kendilerini ayırabilselerdi ama bunu yapamadılar. Bu yüzden Amerika papazını ister. Eğer yargı bağımsız, kimse karışamaz diyebilseydik, Amerika da susardı ve papazını isteyemezdi. Yargıçlarımız böyle bir çıkmaz içindeler. Umarım bir an önce onlar da bizimi gibi tarafsız, biat etmeyen bir adalet savaşçısı haline dönebilirler. Bizim kendilerinden beklentimiz budur” diye konuştu.

“BAROLAR STAJYER AVUKAT ALIMINA KONTENJAN UYGULAMASI GETİRDİ”

Türkiye’de hukuk fakültesi mezunu sayısının çok fazla olması sebebiyle, birçok baronun stajyer avukatların alımı konusunda kontenjan uygulaması getirdiğini belirten Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz,“Fiziki şartları yeterli olmayan bazı barolar belli bir kontenjan belirleyerek, onun üstünde stajyer avukat almamaya başladı. Bu konuyu Ege, Marmara Bölge Baro Başkanları Toplantısı’nda da gündeme getirdik. Bu konuda sizin de, bizimde günahımız yok ama çözümü biz üretmek zorundayız. Mersin Barosu bu konuda şanslı. Kendi imkânlarımızla Gökdelen 16. katta konferans, eğitim ve toplantı salonunu baromuza kazandırarak, fiziki şartlarımızı yeterli hale getirdik. Böyle geniş bir kompleksesahip olan başka bir baro yok. Mersin Barosu her zaman hukuktaki gelişmelere öncü olmuş bir barodur” şeklinde konuştu.

Amaçlarının, stajyer avukatlara daha kaliteli eğitim hizmeti sunmak olduğunu ifade eden Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Çünkü sizler ilerde bizi temsil edeceksiniz. Hukuk mesleğine sahip çıkın. Mesleki kurallarımıza, değerlerimize sahip çıkın. Mesleğinizi itibarsızlaştırmak isteyenlere müsaade etmeyin. Hukuk mesleğinin tehlikesini hiçbir zaman göz ardı etmeyin. Çünkü orada bir insanın geleceği söz konusudur. Hiçbir dosya, bir kağıt parçasından ibaret değildir” ifadesini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA