22 Kasım 2025 Cumartesi

18:14   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:30   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:44   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:31   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:55   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:31   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:55   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:04   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:55   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:30   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:59   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:56   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

14 EĞİTİM SENDİKASI, YARIN ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU`NUN GÖRÜŞÜLECEĞİ ANAYASA MAHKEMESİ ÖNÜNDE NÖBET TUTACAK


Öğretmenlik Meslek Kanunu`na karşı mücadele eden 14 eğitim sendikası, CHP`nin Öğretmenlik Meslek Kanunu`nun iptali istemiyle açtığı davayı yarın esastan görüşecek olan Anayasa Mahkemesi önünde olacak. Eğitim-İş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; sendikaların genel başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla yarın saat 10.00`dan itibaren Anayasa Mahkemesi önünde “meslek nöbeti” tutulacağını duyurdu.

 

Tarih : 8 Kasım 2022 Salı 15:02   Okunma : 496

DİLAN KUTLU

Öğretmenlik Meslek Kanunu`na karşı mücadele eden 14 eğitim sendikası, CHP`nin Öğretmenlik Meslek Kanunu`nun iptali istemiyle açtığı davayı yarın esastan görüşecek olan Anayasa Mahkemesi önünde olacak. Eğitim-İş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; sendikaların genel başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla yarın saat 10.00`dan itibaren Anayasa Mahkemesi önünde “meslek nöbeti” tutulacağını duyurdu.

CHP, Öğretmenlik Meslek Kanunu`nun iptali için 8 Nisan 2022`de Anayasa Mahkemesi`nde dava açmıştı. Anayasa Mahkemesi, 9 Kasım`da başvuruyu esastan görüşecek. Eğitim Sen`in, kanuna bağlı olarak Millî Eğitim Bakanlığı`nın çıkardığı yönetmeliğe karşı açtığı davada ise Danıştay incelemesi sürüyor.

Kanun uyarınca, kariyer basamakları sınavı ise 19 Kasım`da yapılacak. Öğretmenler bu sınava göre; uzman, başöğretmen ve öğretmen olarak ayrılacak, öğretmenleri maaşları ise buna göre belirlenecek.

CHP`nin Öğretmenlik Meslek Kanunu`nun iptali için Anayasa Mahkemesi`ne başvuru gerekçesi şöyle:

“Kanun koyucu kariyer basamaklarında ilerleme şartını (uzman öğretmen veya başöğretmen unvanına sahip olmak için yapılacak yazılı sınava başvuru şartını: mesleki gelişim alanlarında öğretmenler bakımından uzman öğretmenlik için öngörülen asgari çalışmaları/uzman öğretmenler bakımından başöğretmenlik için öngörülen çalışmaları tamamlama) belirleme yetkisini Milli Eğitim Bakanlığı`nın uhdesine bırakmak suretiyle; temel hak ve özgürlüklerin sınırlandırılmasının sınırlarını düzenleyen Anayasa`nın 13. maddesinde yer alan kanunilik kaydına halel getirmiş, demokratik toplumun gereklerine riayet etmemiştir.

Eğitim hakkının kullanılması için gerekli olanağı ve fırsatı sunma yükümlülüğü olan devletin, bu yükümlülüğü tam manasıyla ifası, iyi yetişmiş, donanımlı öğretmenlerle mümkündür. Aksi bir tutum, eğitim hakkının kısıtlanması sonucunu doğuracaktır. Kanun koyucu da bu şartın yürütme tarafından tespit edilmesine cevaz vererek; hakkın kısıtlanmasının önünü açmıştır. Kaldı ki demokratik bir toplum, eğitim hakkının herkese nitelikli bir biçimde tanınmasını gerektirir. Tüm bu nedenlerle anılan bent ve ibare, Anayasa`nın başlangıç bölümüne, 5, 10, 13, 17, 42 ve 58`inci maddelerine aykırıdır."

SENDİKALAR NÖBET TUTACAK

Eğitim-İş`ten yapılan açıklamada, “Genel Başkanımız Kadem Özbay, Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, katılımcı diğer sendikaların genel başkanları ve merkezyönetim kurulu üyeleri ile 9 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 10.00`dan itibaren Anayasa Mahkemesi önünde “Meslek Nöbeti” tutacağız” dendi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA