16 Temmuz 2025 Çarşamba

15:52   TOROSLAR’DA YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı HıZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR   15:47   MÜSİAD TERÖRSÜZ TÜRKIYE IÇIN KOLLARı SıVADı   15:17   MURAT EMIR’DEN BAKAN TEKIN’E LGS TEPKISI   15:15   EKREM İMAMOĞLU’NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı"NDA KARAR...   15:14   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN MUHARREM AYı’NDA AŞURE IKRAMı   11:55   MESKİ, BERDAN VE PAMUKLUK BARAJ GÖLLERI HAVZA KORUMA PLANı’Nı TAMAMLADı   11:45   MAĞDUR AILELER: "BU MÜCADELE BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESIN, BAŞKA ANNELER MEZAR TAŞLARıNA SARıLMASıN DIYEDIR"   11:25   İÇIŞLERI BAKANLıĞı: “ŞILE BELEDIYE BAŞKANı ÖZGÜR KABADAYı GÖREVINDEN UZAKLAŞTıRıLDı"   10:10   EĞLENEREK ÖĞRENMENIN YERI; MERCAN BILIM MERKEZI   10:05   CHP’LI GÜRER: "VATANDAŞıN SOFRASıNDAN BU YıLıN BAŞıNDAN BERI 295 EKMEK EKSILDI"   09:50   MURAT ÇALıK, ADLI TıP KURUMU’NA SEVK EDILDI: SAĞLıK DURUMUNUN CEZAEVI KOŞULLARıNA UYGUNLUĞU TESPIT EDILECEK   08:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN ANNELER VE ÇOCUKLARı İÇIN UNUTULMAZ BIR KAMP   08:35   BAŞKAN ERDINÇ ALTıOK, YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI BAŞLATTı   15:20   SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN MANSUR YAVAŞ: “DURUŞMA CANLı YAYıNLANSıN. İDDIALARı, SAVUNMALARı HERKES GÖRSÜN”   14:50   İBB MECLISI’NDE TARTıŞMA... BAŞKANVEKILI NURI ASLAN’DAN MHP’LI BAŞKANVEKILI AYHAN’A TEPKI   14:49   TUTUKLU AVUKAT PEHLIVAN’DAN AVUKATLARA VE BAROLARA ÇAĞRı: "SAVUNMA HAKKı IÇIN YARıN SILIVRI’DE OLUN"   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLAN, BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLDUĞUNU BILEREK KONUŞACAK”   14:46   EKREM İMAMOĞLU: "15 TEMMUZ’DA, DEMOKRASIYE SAHIP ÇıKARKEN ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   14:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TÜRKIYE İCRALıK VATANDAŞLAR ÜLKESI OLDU!”   09:27   ADANA’DA SEÇIMIN TARIHI BELLI OLDU  
 
     
   

KEMERKÖY SAKİNLERİNİN YEŞİL DİRENİŞİ 11`İNCİ GÜNÜNDE: "EYÜPSULTAN BELEDİYE BAŞKANI DENİZ KÖKEN BU TALANDAN BİRİNCİ DERECE SORUMLUDUR"


İstanbul`da, Demirören Grubu`nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası`na geçen Göktürk Mahallesi`ndeki Kemerköy Sitesi`nin yeşil alanına Emlak Konut GYO`nun inşa edeceği projeye karşı bölge halkının protesto eylemleri 11`inci gününde de devam etti. SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı ve mahalle sakini Gülseren Onanç, "Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken`in burada bir açılışı olacağını öğrendik arkadaşlarımızla bir araya gelerek kendisine mesajımızı iletmek istedik. Ama kendisi gelmedi. Deniz Köken, bu talandan birinci derece sorumludur. Gelip bunu durdurmakla yükümlüdür" dedi. 

 

Tarih : 10 Kasım 2022 Perşembe 13:36   Okunma : 546

EDDA SÖNMEZ  

İstanbul’da, Demirören Grubu’nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na geçen Göktürk Mahallesi’ndeki Kemerköy Sitesi’nin yeşil alanına Emlak Konut GYO’nun inşa edeceği projeye karşı bölge halkının protesto eylemleri 11`inci gününde de devam etti. SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı ve mahalle sakini Gülseren Onanç, "Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in burada bir açılışı olacağını öğrendik arkadaşlarımızla bir araya gelerek kendisine mesajımızı iletmek istedik. Ama kendisi gelmedi. Deniz Köken, bu talandan birinci derece sorumludur. Gelip bunu durdurmakla yükümlüdür" dedi. 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin, Demirören Grubu’nun borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na devredilen Göktürk Mahallesi’ndeki 224 bin metrekarelik arazideki inşaat çalışması sürüyor. Araziye konut inşa edilmesine karşı direniş başlatan mahalleli, bugün bir kez daha itirazlarını dile getirdi. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken`in bu sabah Göktürk Biltes Koleji’nde bir resim sergisinin açılışını yapacağını öğrenen mahalleli, kolejin önünde bir araya geldi. Ancak, Belediye Başkanı Köken, söz konusu açılışa katılmadı.

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı ve mahalle sakini Gülseren Onanç, grup adına bir açıklama yaptı. Eyüpsultan Belediye Başkanı Köken`in bölgede yaşanan yeşil katliamından birinci derece sorumlu olduğunu öne süren Onanç, şunları söyledi:

"EYÜPSULTAN BELEDİYE BAŞKANI DENİZ KÖKEN BU TALANDAN BİRİNCİ DERECE SORUMLUDUR: Bugün 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü. Onun için ilk önce Kemerköy Sitesi`nin önünde direnişimizin 11’inci gününde Atatürk’ümüzü andık ve ona dedik ki, `Senin bizi görmek istediğin gibi direneceğiz memleketi talan eden yeşilimize çökenlerle mücadele edeceğiz.` Sonra saat 10.00’da Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in burada katılacağı bir açılışta kendisine mesajımızı iletmek istedik. Mesajımız şu: ‘11 gündür bizim sitemizde hukuksuz, usulsüz bir şekilde talan devam ediyor. Ruhsat yok. Pazartesi günü belediyeyi ziyaret ettiğimizde gördük ki bizim önümüze konan bir ruhsat yok. Deniz Köken, Belediye Başkanı olarak bu talandan birinci derece sorumludur. Gelip bunu durdurmakla yükümlüdür. Gidip kendisini bu yönde uyardık, `Gelin bu talana son verin` dedik. 

DENİZ KÖKEN AÇILIŞA KATILMADI: Mimar Müdürlüğü`ne dilekçelerimizi bıraktık. Ama henüz bir sonuç alamadık. 10 gündür sesimizi duymayan, burada yapılan talana hiçbir şekilde cevap vermeyen Belediye Başkanı`na gelip buradaki talanı bir an önce durdur mesajı vermek üzere arkadaşlarımızla bir araya geldik. Gelmesi gereken saat 10.00’du. Şu anda saat 11.50. Bir saattir biz burada kendisini bekliyoruz, gelmedi. Sonra gelmeyeceği söylendi. 

DÖRT GÜNDÜR TALEP ETTİĞİMİZ RANDEVUYU VERDİ: Bu arada şu haberi aldık. Biz burada beklerken kendisinin özel kalemi bizi arayıp 4 gündür talep ettiğimiz randevuyu verdi. Saat 14:00`de bizi belediyeye beklediğini söyledi. Gideceğiz, bu talana bir an önce dur demesi için kendisini göreve davet ettiğimizi söyleyeceğiz. Eğer bir ruhsat süreci varsa, bütün bu usulsüzlüklere rağmen, bir an önce o ruhsat sürecinin durdurulması gerektiğini söyleyeceğiz. Direnişimizi devem ettireceğiz.” 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA