26 Ağustos 2025 Salı

16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:06   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR   13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:35   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:55   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI   18:37   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “KONTEYNERDE EĞITIM OLMAZ, VAATLE GELECEK KURULMAZ”   18:29   12 MILYON TONLUK ÇÖP SESSIZLIĞI: BAKANLıK VERILERI GIZLEDI, TÜRKIYE AVRUPA’NıN ATıK DEPOSU OLDU   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ GÜCÜNE GÜÇLÜ KATKı: MERCEK’TE MOBILYA KURSLARıYLA GELECEK İNŞA EDILIYOR   12:27   YENIŞEHIR’IN MINIK OKÇULARı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   20:10   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU  
 
     
   

BÜLENT KUŞOĞLU`NDAN BAKAN BOZDAĞ`A: "MALİYEDE GRİ LİSTEDEYİZ, GRECO`DA GALİBA KARA LİSTEDEYİZ"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ`a, "Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu`nun (GRECO) raporu var. Bu rapor milletvekilleri ve yargı mensupları için kuruldu. Bunların etik kurallara uymasını belirleyen bir kurul. 94`te kurulmuş. O zamandan beri sayın Bakan, 22 tavsiye var, üçü yerine gelmiş. 22 GRECO tavsiyesinden Türkiye sadece üçünü yerini getirmiş. Maliyede gri listedeyiz, burada, GRECO`da galiba kara listedeyiz" dedi. 

 

Tarih : 15 Kasım 2022 Salı 18:44   Okunma : 414

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ`a, "Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu`nun (GRECO) raporu var. Bu rapor milletvekilleri ve yargı mensupları için kuruldu. Bunların etik kurallara uymasını belirleyen bir kurul. 94`te kurulmuş. O zamandan beri sayın Bakan, 22 tavsiye var, üçü yerine gelmiş. 22 GRECO tavsiyesinden Türkiye sadece üçünü yerini getirmiş. Maliyede gri listedeyiz, burada, GRECO`da galiba kara listedeyiz" dedi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda 2023 yılı bütçe kanun teklifi görüşmeleri sürüyor. Bugün komisyonda Adalet Bakanlığı`nın 2021 yılı kesin hesabı ile 2023 yılı bütçe kanun teklifi Bakan Bekir Bozdağ`ın katılımıyla görüşülüyor.

Görüşmelerde söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, kesin hesap ve Sayıştay`ın Adalet Bakanlığı`na ilişkin veri ve bulgularını değerlendirdi. 

"GRECO`DA GALİBA KARA LİSTEDEYİZ"

Kuşoğlu, "Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu`nun (GRECO) raporu var. Bu rapor milletvekilleri ve yargı mensupları için kuruldu. Bunların etik kurallara uymasını belirleyen bir kurul. 94`te kurulmuş. O zamandan beri sayın Bakan, 22 tavsiye var, üçü yerine gelmiş. 22 GRECO tavsiyesinden Türkiye sadece üçünü yerini getirmiş. Maliyede gri listedeyiz, burada, GRECO`da galiba kara listedeyiz. Türkiye`nin, Türk toplumunun buna çok daha fazla uyum gösterebilmesi lazım. Sonuçta etik kurallar. Bu konuda biraz daha fazla gayret sarf edilmesi gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

"GEÇEN YILDAN İZLEMEDE OLAN 11 KONU VAR, HİÇBİRİSİNİ YERİNE GETİRMEMİŞSİNİZ"

Bakanlığın 2021 yılı kesin hesabına değinen Kuşoğlu, "Geçen yıldan izlemede olan 11 konu var, hiçbirisini yerine getirmemişsiniz Adalet Bakanlığı olarak. Bu sene de 11 bulgu var Sayıştay raporunda. Bunların da gereklerini yerine getirmeniz gerekiyor. Geçen yılki bulgulara benziyor. Ağırlıklı olarak malzeme konuları, ihaleler ile ilgili konular" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA