21 Kasım 2025 Cuma

16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:44   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:31   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:55   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:31   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:55   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:04   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:55   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:30   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:59   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:56   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

FETHİ AÇIKEL: "ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI`NIN PAHALI VE VERİMSİZ PROJELERİ, BELLİ BİR ZÜMREYİ ZENGİNLEŞTİRİRKEN VATANDAŞLARIMIZIN HAYAT MALİYETLERİNİ ARTIRIYOR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan, yaptırılan pahalı, verimsiz projeler ve izlenen ulaştırma ve altyapı politikaları, belli bir zümreyi zenginleştirmekte, vatandaşlarımızın ise hayat maliyetlerini artırmakta, esnafın, KOBİ`lerin ve sanayicinin ihtiyaçlarını da ön plana almamaktadır” dedi.

 

Tarih : 22 Kasım 2022 Salı 16:39   Okunma : 514

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan, yaptırılan pahalı, verimsiz projeler ve izlenen ulaştırma ve altyapı politikaları, belli bir zümreyi zenginleştirmekte, vatandaşlarımızın ise hayat maliyetlerini artırmakta, esnafın, KOBİ`lerin ve sanayicinin ihtiyaçlarını da ön plana almamaktadır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı`nın bütçe görüşmelerinde konuştu. 20 yıllık AKP iktidarı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı`nın Türkiye`nin dış borç krizi, Merkez Bankası rezervlerinin buharlaşması ve bütçe açığının katlanmasının baş sorumlusu olduğunu belirten Açıkel, şunları söyledi:

“ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI`NIN PAHALI VE VERİMSİZ PROJELERİ, BELLİ BİR ZÜMREYİ ZENGİNLEŞTİRİRKEN VATANDAŞLARIMIZIN İSE HAYAT MALİYETLERİNİ ARTIRIYOR”

“Türkiye Cumhuriyeti`nin dış borç yükünün neden bu kadar arttığını, Merkez Bankası rezervlerinin neden buharlaştığını, bütçe açığımızın neden yirmi yıldır katlanarak arttığını açıklamak için bakmamız gereken bakanlıkların başında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gelmektedir. Yirmi yıllık AKP iktidarı süresince Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan, yaptırılan pahalı, verimsiz projeler ve izlenen ulaştırma ve altyapı politikaları, belli bir zümreyi zenginleştirmekte, vatandaşlarımızın ise hayat maliyetlerini artırmakta, esnafın, KOBİ`lerin ve sanayicinin ihtiyaçlarını da ön plana almamaktadır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yirmi yıllık iktidarda Türkiye`nin sırtına âdeta Düyun-ı Umumiye borçlarıyla kıyaslanabilecek borçları yüklemiş bir bakanlıktır.

“PAHALI GIDANIN SORUMLUSU, OTOYOL VE KÖPRÜLERİN YÜKSEK MALİYETİDİR”

İstanbul`da hangi esnafa, hangi kamyoncuya, hangi otobüs firmasının temsilcisine sorarsak, söyledikleri şey köprü geçiş ücretlerinin ve Kuzey Marmara Otoyolu ücretlerinin ne kadar yüksek olduğudur. Türkiye`de ulaştırma masrafları, esnafın, ulaştırma esnafının sırtında hiç bu kadar yük olmamıştır, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar büyük bir maliyet oluşturmamıştır. Halkımızın marketlerde pahalı bir şekilde aldığı gıdanın sorumlusu da bu otoyollardan, bu köprülerden alınan yüksek maliyettir.

“AKP`NİN ULAŞTIRMA POLİTİKALARI, TURİSTLERE HİZMET VATANDAŞIMIZA EZİYET EDİYOR”

Diğer yandan; Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları`nın tren seferlerinin sıklığı son derece sınırlıdır. Tren bileti ücretleri, öğrenciler, emekliler, memurlar için katlanılamaz boyuttadır. Türk Hava Yolları`nın sıkışıklığı ise ayrı bir sorundur. AKP`nin ulaştırma politikaları, turistlere hizmet eden vatandaşa eziyet eden bir mahiyete ulaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarımız için, hava yolu ulaşımı da demir yolu ulaşımı da lüks bir ulaşım hâline dönüşmüştür.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA