21 Kasım 2025 Cuma

12:44   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:31   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:55   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:31   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:55   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:04   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:55   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:30   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:59   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:56   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı   16:12   İSRAIL, ATEŞKESE RAĞMEN GAZZE’YE SALDıRıLARıNA DEVAM EDIYOR   16:06   BÖCEK AILESININ ÖLÜMÜ... PAKISTANLı RESEPSIYONIST OLAYA DAIR KONUŞTU  
 
     
   

BABACAN: “ÖĞRETMENLERİMİZİN SIKINTILARLA BOĞUŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ. GENÇLERİ SUSTURMAYACAĞIZ. ÇOCUKLARA EŞİT EĞİTİM İMKANI SAĞLAYACAĞIZ”


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 24 Kasım Öğretmenler Günü`yle ilgili olarak, "En ulvi hedeflerle andığımız öğretmenlerimizin sıkıntılarla boğuşmasına razı gelmeyeceğiz. Gençleri susturmayacağız. Gençlere ‘Başımıza yeni yeni icatlar çıkarın` diyeceğiz. Hiç kimsenin hayallerini sınırlandırmayacağız. Okula aç giden çok sayıda öğrenci var. Bizim için mesele, çocukları eşit ve kaliteli eğitim imkânlarıyla buluşturmaktır" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 24 Kasım 2022 Perşembe 14:42   Okunma : 669

FAHRETTİN ÖZTÜRK

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 24 Kasım Öğretmenler Günü`yle ilgili olarak, "En ulvi hedeflerle andığımız öğretmenlerimizin sıkıntılarla boğuşmasına razı gelmeyeceğiz. Gençleri susturmayacağız. Gençlere ‘Başımıza yeni yeni icatlar çıkarın` diyeceğiz. Hiç kimsenin hayallerini sınırlandırmayacağız. Okula aç giden çok sayıda öğrenci var. Bizim için mesele, çocukları eşit ve kaliteli eğitim imkânlarıyla buluşturmaktır" açıklamasını yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı`nda; Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen ile Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen`in ev sahipliğinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısına katıldı. 

“ÖĞRETMENLERİN RAHAT KAFAYLA ÇALIŞMASI 85 MİLYONUN FAYDASINA”

“Böylesine ulvi hedeflerle andığımız öğretmenlerimizin sıkıntılarla boğuşmasına razı gelmeyeceğiz" diye konuşmaya başlayan Ali Babacan, şöyle konuştu:

"Öğretmenlerin değersizleştirilmesine, ekonomik yönden sıkıntı çekmesine razı gelmeyeceğiz. Öğretmenlerin rahat bir kafayla çalışmasının 85 milyonun faydasına olacağını biliyoruz. Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ve cazibesini hem maddi hem de manevi yönden artırmak zorundayız. 

OKULA AÇ GİDEN ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ VAR: Bizim için mesele hiçbir ayrım yapmadan, çocukların nitelikli eğitime ve sağlıklı gıdaya erişmesini sağlamaktır. Okula aç giden beslenme çantasını dolduramayan çok sayıda öğrenci var. Annesi-babası ister devlet memuru olsun ister esnaf ister iş insanı ister kapıcı olsun. İster köyde yaşasın ister şehirde ister ülkemizin kuzeyinde olsun ister güneyinde, doğusunda batısında hiç fark etmez. Bizim için mesele, çocukları eşit ve kaliteli eğitim imkânlarıyla buluşturmaktır.

EN ANLAMLI HİZMET, DEVLET OKULLARININ KALİTELİ EĞİTİM VERECEĞİNE DAİR İNANCI TESİS ETMEK: İnsanımıza sunacağımız en anlamlı hizmet; devlet okullarının kaliteli eğitim vereceğine dair inancı gerçekçi şekilde tesis etmektir. Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman maddi imkânları sınırlı olan ailelerin çocukları ile varlıklı ailelerin çocukları arasında bu kadar büyük bir fırsat eşitsizliği olmamıştı.

GENÇLERE İMKÂN SAĞLAYACAĞIZ: Gençleri susturmayacağız. Gençlere ‘Başımıza yeni yeni icatlar çıkarın` diyeceğiz. Hiç kimsenin hayallerini sınırlandırmayacağız. Hayallerini gerçeğe çevirmek için gençlere imkân sağlayacağız. Bu ülkeyi, analitik düşünen, hayalleri kalıplara sokulmayan, özgür bir nesil yetiştirmenin heyecanıyla yöneteceğiz.

KADINLARIN HAYATI KOLAYLAŞINCA TÜRKİYE ZENGİN, MUTLU VE ADİL OLACAK: Türkiye ne zaman zengin, mutlu ve adil bir toplum olacak, biliyor musunuz? Kadınların hayatı kolaylaştığı zaman, kadın-erkek eşitsizliğini yıktığımız zaman. Geçmişte de ülke politikasının en şiddetli tartışmaları hep kadınlar üzerinden yapıldı. O gün kadınlar üzerinden kavgalarını yürütenler hiçbir yere varamadı.”

25 KASIM YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI

Ali Babacan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü`ne ilişkin de “Kadına yönelik şiddeti kınıyorum. Kadınlara dayanışma duygularımı iletiyorum” diyerek, yarın Kadıköy`de saat 10.30`da Moda İlkokulu önünden başlayacak olan yürüyüşe vatandaşları davet etti. 

Babacan, konuşmasının sonunda Halide Edip Adıvar`ın, “Dünyanın genel eğilimi şiddetten yana oldukça, şiddeti teşvik etmek için cesarete ihtiyaç yoktur. Tek başına şiddete karşı çıkmak ise güçlü olmaktır” sözünü anımsatarak, “Güçlü olmak, şiddete karşı çıkmaktır. Güçlü devlet de şiddeti uygulayanın değil, şiddete maruz kalan kadının yanında durur” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA