11 Temmuz 2025 Cuma

16:53   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… ÖZGÜR ÖZEL: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BUGÜNKÜ SEMBOLIK SILAH BıRAKMA ADıMıNı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   16:51   ANJIYO OLAN MURAT ÇALıK YENIDEN CEZAEVINE SEVK EDILDI... CHP’LI ZEYBEK: "BUNUN ADı AÇıKÇA CINAYETE TEŞEBBÜSTÜR"   16:49   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "BUNA VESILE OLANLARıN UTANMASı GEREKIR"   16:47   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… 250 GÖZLEMCININ KATıLıMıYLA SILAHLAR IMHA EDILDI   15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı  
 
     
   

OĞUZ KAAN SALICI`NIN ŞANLIURFA`DA YEMEK YEDİĞİ FABRİKA İŞÇİLERİ: "ZENGİNDEN AZ, FAKİRDEN ÇOK ALIYORLAR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa`da ziyaret ettiği fabrikada işçilerle yemek yedi. Salıcı, işçilere “Sana asgari ücret olarak 15 bin lira yapabilir, yapmıyor. Niye yapmıyor? Çünkü çetelere para veriyor. Senin sırtından beşli çete zengin oluyor, niye beşli çete zengin oluyor?” dedi. İşçi ise Salıcı`ya “Zenginden az, fakirden çok alıyorlar” diye yanıt verdi.  

 

Tarih : 24 Kasım 2022 Perşembe 15:13   Okunma : 694

HABER: TAMER ARDA ERŞİN- KAMERA: FURKAN ERDEM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa`da ziyaret ettiği fabrikada işçilerle yemek yedi. Salıcı, işçilere “Sana asgari ücret olarak 15 bin lira yapabilir, yapmıyor. Niye yapmıyor? Çünkü çetelere para veriyor. Senin sırtından beşli çete zengin oluyor, niye beşli çete zengin oluyor?” dedi. İşçi ise Salıcı`ya “Zenginden az, fakirden çok alıyorlar” diye yanıt verdi.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki CHP Doğu Masası heyeti, Şanlıurfa`da fabrika ziyaretinde bulundu ve işçilerle sohbet etti. Salıcı, ünlü markalara mont ve ayakkabı üreten işçilerle beraber öğle yemeği yedi. Salıcı, işçilerden üretimleri hakkında bilgi aldı. Salıcı ile işçiler arasında asgari ücretin ne kadar olması gerektiğine ilişkin fikir alışverişi de oldu. Salıcı, işçilere “(İşçiler) AK Parti 10 bin lira verdi, ben oyumu AK Parti`ye oyumu vermek istemiyordum ama gene gidip AK Parti`ye vereceğim. Asgari ücretin 10 bin lira olması önemli değil der mi?” diye sordu. Kadın işçi, “Kim iyi yönetirse oy ona gider” diye yanıt verdi.

Bir kadın işçi de Salıcı`ya “Sizin fikriniz ne geçim sıkıntısı açısından?” diye sordu. Salıcı, şunları söyledi:

“Mesele şurada, bu iktidarın uygulamış olduğu politikaların sonucunda biz bu geçim sıkıntısını yaşıyoruz. Durduk yere olmuyor. Niye 5 sene önce olmuyordu? Başkanlık sistemi yoktu, başka bir şey vardı. Ya da şöyle söyleyeyim, bu Suriyeliler neden geldi Türkiye`ye? Yanlış dış politikanın sonucunda geldi. Niye bize geliyor da başka bir yere gitmiyor? Çünkü biz oradaki kavgayı körükledik. Bu politikalar değişmeden hayat pahalılığı bitmez. Sana asgari ücret olarak 15 bin lira yapabilir, yapmıyor. Niye yapmıyor? Çünkü çetelere para veriyor. Beşli çeteye veriyor değil mi? Senin sırtından beşli çete zengin oluyor, niye beşli çete zengin oluyor?”

Kadın işçi, “O kadar çalışıyorum, benim az. Onların neden?” diye sordu. Salıcı, “Sen geçinemiyorsun, bu adam parayı saçıyor. Bu adaletsizlik niye oluyor? Bunu düşünmek lazım” dedi. Bir diğer kadın işçi de “Zenginden az, fakirden çok alıyorlar” diye yanıt verdi.

FABRİKA SAHİBİ: DOĞUYA YATIRIM YAPACAĞIM DİYE BİR DAVAM VARDI

CHP heyeti, Şanlıurfa Organize Sanayi Müdürlüğü`nü de ziyaret etti. Heyeti karşılayan Bölge Müdürü Osman Oktay, üretimleri hakkında bilgi verdi. Salıcı ve beraberindeki heyet daha sonra iş kazası yaşanan bir fabrikayı ziyaret etti. Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Aksu, Salıcı`ya olayın nasıl olduğunu ve üretime ne kadar ara vermek zorunda kaldıklarını anlatarak, “Benim buraya gelme sebebim, doğuda yatırım yapacağım diye bir davam vardı. Dava çocuğum, beni yetiştiren topraklara benim borcum var. Gençlere de hep bunu anlatıyorum. Sakın bir yere gitmeyin, burada kalın” dedi.

Salıcı, daha sonra ihracat yapan başka bir fabrika sahibinden de üretimleri hakkında bilgi aldı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA