21 Kasım 2025 Cuma

22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:04   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:55   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:30   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:59   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:56   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı   16:12   İSRAIL, ATEŞKESE RAĞMEN GAZZE’YE SALDıRıLARıNA DEVAM EDIYOR   16:06   BÖCEK AILESININ ÖLÜMÜ... PAKISTANLı RESEPSIYONIST OLAYA DAIR KONUŞTU   10:03   “MERCAN BILIM MERKEZI ARA TATILDE REKOR KıRDı: 900’DEN FAZLA ÇOCUK BILIMLE BULUŞTU”   09:29   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıK VE GÜVENLIK İÇIN KÖŞE BUCAK ÇALıŞMA   09:24   AKDENIZ’DE 400 KURSIYER KAHVALTıDA BULUŞTU   09:17   115 MILYAR LIRALıK YATıRıM DEVAM EDIYOR: UYSAL, MERSIN İÇIN YENI PROJELERI SıRALADı   09:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN DIYABET FARKıNDALıĞı: PERSONELIN ŞEKERI ÖLÇÜLDÜ  
 
     
   

BAŞKAN SEÇER, ‘TÜRKONFED 24. GİRİŞİM VE İŞ DÜNYASI ZİRVESİ`NE KATILDI


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu`nun (TÜRKONFED) ‘24. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi`ne katıldı.

 

Tarih : 4 Aralık 2022 Pazar 14:36   Okunma : 1375

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu`nun (TÜRKONFED) ‘24. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi`ne katıldı.

TÜRKONFED 24. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, Cumhuriyet`in ikinci yüzyılında ‘Yeni Dönem, Yeni Ufuklar` ana teması ve ‘Hayalimizdeki Türkiye` sloganıyla 2-3 Aralık günlerinde Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu`nun (ÇUKUROVASİFED) desteği, Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği`nin (ADSİAD) ev sahipliğinde düzenlendi. Zirve`ye katılan Başkan Seçer, Adana, Mersin ve Hatay`ın birçok konuda ortak çalışma yapabileceğine dikkat çekti.

Zirveden sonra yaptığı değerlendirmede, toplantının Çukurova`da yapılmasının ve yer olarak da Adana`nın seçilmesinin iyi bir tercih olduğunu belirten Seçer, şunları söyledi:

“Adana ve Mersin birçok konuda aynı geçmişi, bugünü, belki de yarınları paylaşacak olan iki komşu kent. Buradaki her gelişme, her iki kente yarayan gelişmeler olarak değerlendirilebilir. Burada önemli değerlendirmeler oldu. İkinci yüzyıl Türkiye`sinde bugünün koşullarıyla neler kurulabilir; yakın, orta ve uzun vadede neler planlanabilir, bunlar konuşuldu. İş insanları bu toplantıdan aldıklarıyla, önümüzdeki 10 yılları planlayacaklar. Onların başarılı olmaları, elbette kentin gelişmesine de katkı sağlayacak. Toplantının burada olması bölge açısından da önemli. Türkiye`nin her yerinden değerli insanların burada olması, bölgenin adının hem Türkiye`ye, hem de dünyaya duyurulması açısından önemli diye düşünüyorum.”

Bölgesel geleceği kurgulamak adına Adana, Mersin ve Hatay`ın önemli kentler olduğunu vurgulayan ve Hatay`da yapılmaya başlanan feribot seferlerinin, Mersin`de de mümkün olabileceğini kaydeden Seçer, “Bunun dışında çok çeşitli çalışmalar yapılabilir. Ortak turizm destinasyonları yapılabilir, ortak bölgesel etkinlikler yapılabilir. Bunun hem ekonomik anlamda, hem de sosyal anlamda bırakacağı etki daha fazla olur. Ama öncelikle bir iş birliği kalkınma stratejisinin belirlenmesi gerekir. Bunda tabii ki merkezi hükümetin alacağı kararları da önemsemek lazım” dedi.

Yatırımcıyı bölgeye çekebilmek için, yerel yönetim olarak yapmaları gereken her şeyi yaptıklarını, fakat yatırımcıyı asıl bu bölgeye çekecek cazip imkanları sunacak olanın merkezi hükümet olduğunu aktaran Seçer konuya ilişkin, şöyle konuştu:

“YATIRIMCIYI ÇEKECEK CAZİP İMKANLARI, MERKEZİ HÜKÜMET SUNABİLİR”

“Bunlardan bir tanesi de teşvik politikaları. Hangi sektörü, hangi bölgede geliştirmek istiyorsanız, o teşvik kapsamında, o bölgeye, o sektörü canlandırma adına avantajlar sağlarsınız. Bunun yanında yatırımcı, yatırım yapacağı bölgedeki yerel yöneticilerin kendilerini destekleyici bir anlayış içerisinde olduğunu bilirse, zaten buraya güvenle gelir. Çünkü yatırımcı güven ister, hukuk ister, güvenlik konusunda bir zafiyet yaşamamak ister. Yapacağı yatırım hangi alandaysa, o alanda, o bölgenin uygun olmasını ister. Mersin bir liman kenti. Bunun sağladığı çok önemli avantajlar var. Mersin Limanı hem dünyaya açılan bir kapı, hem de dünyanın her tarafından ürünlerin geldiği ve bu güzergahta, karayolu koridorunda transit ticarete imkan sağlayan bir bölgede yer alıyor. Mersin-Adana-Hatay, tamamı bunun içerisinde.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA