21 Kasım 2025 Cuma

22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:04   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:55   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:30   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:59   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:56   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı   16:12   İSRAIL, ATEŞKESE RAĞMEN GAZZE’YE SALDıRıLARıNA DEVAM EDIYOR   16:06   BÖCEK AILESININ ÖLÜMÜ... PAKISTANLı RESEPSIYONIST OLAYA DAIR KONUŞTU   10:03   “MERCAN BILIM MERKEZI ARA TATILDE REKOR KıRDı: 900’DEN FAZLA ÇOCUK BILIMLE BULUŞTU”   09:29   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıK VE GÜVENLIK İÇIN KÖŞE BUCAK ÇALıŞMA   09:24   AKDENIZ’DE 400 KURSIYER KAHVALTıDA BULUŞTU   09:17   115 MILYAR LIRALıK YATıRıM DEVAM EDIYOR: UYSAL, MERSIN İÇIN YENI PROJELERI SıRALADı   09:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN DIYABET FARKıNDALıĞı: PERSONELIN ŞEKERI ÖLÇÜLDÜ  
 
     
   

CHP`Lİ ÖZEL`DEN AKP MİLLETVEKİLLERİNE: 284 KİŞİDEN 4 KİŞİNİN SAVUNULACAK BİR TARAFI YOK


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2023 yılı bütçe görüşmelerini TBMM Genel Kurulu`nda AKP`li milletvekillerinin takip etmemesini eleştirerek, “Gruplarının yarısı burada olsa anlarım. 4 kişi 4. 284 kişiden 4 kişinin savunulacak bir tarafı yok” dedi.

 

Tarih : 6 Aralık 2022 Salı 15:34   Okunma : 606

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2023 yılı bütçe görüşmelerini TBMM Genel Kurulu`nda AKP`li milletvekillerinin takip etmemesini eleştirerek,  “Gruplarının yarısı burada olsa anlarım. 4 kişi 4. 284 kişiden 4 kişinin savunulacak bir tarafı yok” dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda TBMM, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Danıştay ve Yargıtay 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ve 2022 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, usul yönünden yerinden söz alarak, AKP ve MHP`li milletvekillerinin Genel Kurul`u takip etmemesini şöyle eleştirdi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi 20`nci kez bütçe yapıyor. Bugün TBMM`nin bütçesini görüşüyoruz. 286 milletvekilinden uzun süre 4 kişi ile dinlediler, şu anda 8 arkadaş salonda. MHP 48 milletvekilinden hiçbiri yoktu, şu anda 2 arkadaşımız salonda. Muhalefet partileri bütçede eleştiride bulunuyorlar. Bu bütçe kimin bütçesi, bu bütçe Adalet ve Kalkınma Partisi`nin, Cumhur İttifakı`nın, Recep Tayyip Erdoğan`ın başında olduğu tek kişilik hükümet sisteminin bütçesi. O bütçeyi grubuna emanet ederek yolluyor. Bu bütçenin yarısını Millet İttifakı olarak biz harcayacağız gelecek sene. Bizim meseleye yönelik olarak motivasyonumuz ortada. Cumhur İttifakı`nın da tükenmişliği ortada. Yoksa bu bütçeyi yönetecek olsalar, azimleri olsa, hani slogandaki gibi ilk günkü aşkla olsalar burada olurlardı. Sayın Bekir Bozdağ burada grup başkanvekilliği yaptı. Günü gelince parlamenter sisteme laf etmeyi biliyor Bozdağ. Parlamenter sistemde siz grup başkanvekiliyken böyle ruhsuz bir bütçe gördünüz mü? Parlamenter sistemde parlamento bütçeye sahip çıkar. Tek adam rejiminde parlamentoya, bütçe hakkına nasıl baktınız ortada. Ben oy versem de vermesem de, geçse de geçmese de, yeniden değerleme rejim yürür diyorlar. Rejim yürümüyor, sistem tıkanmış durumda.”

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Özel`e “Çok uzun bir takvim var, başka işlerimiz var, anayasa çalışmalarımız var” diye açıklamada bulunurken CHP`liler Turan`ı alkışladı. Turan, “Bir söz var, kör kendinden pay biçer diye. Niye alkışladığınız bilmiyorum. Komisyon, genel merkez, yurt dışı. Çok programımız var” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül “Bizler kalkıp da burada görevimiz gereği şu kadar kişi olsak, bunun ötesi gereksiz diye bakacak değil. Bütün arkadaşlarımızın gruba devamını temin etmeye çalışıyoruz. İktidar veya muhalefet partisinin diye ayrımı yoktur, genel kurulu takip etme açısından. İktidar görevini yaparken muhalefet de muhalefet görevini yapacaktır. Dolayısıyla burada iktidar 250 kişi ile burada olur, olmalıdır, evet. Biz 15 kişi olsak burada yeter anlayışı ile bu koltuklarda muhalefet sadece yoklama isteyecek çoğunlukla devam ediyorsa, bunun da ayrıca sorgulanması gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

“284 KİŞİDEN 4 KİŞİNİN SAVUNULACAK BİR TARAFI YOK”

Özel de bir kez daha söz alarak, “Gruplarının yarısı burada olsa anlarım. 4 kişi 4. 284 kişiden 4 kişinin savunulacak bir tarafı yok” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA