23 Mayıs 2024 Perşembe

16:36   CHP`LI ALI MAHIR BAŞARıR, RIZE`DEN İKTIDARA SESLENDI   15:27   EŞ BAŞKAN SARıYıLDıZ, ÜNIVERSITE SıNAVıNA GIRECEK ÖĞRENCILERIN HEYECANıNA ORTAK OLDU   15:11   HAYVANSEVERLERDEN TBMM ÖNÜNDEN TEPKI...    14:43   ÖZGÜR ÖZEL-MUSTAFA DESTICI GÖRÜŞMESI....    14:41   TÜRKER ATEŞ`TEN SOKAK HAYVANLARı DÜZENLEMESI İÇIN HÜKÜMETE ÇAĞRı   14:02   MERKEZ BANKASı, YÜZDE 50 OLAN POLITIKA FAIZINI SABIT TUTTU   13:49   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT 9. YARGı PAKETI`NDEKI `ETKI AJANLıĞı`Nı ELEŞTIRDI   12:46   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL: "TROL HESAPLARLA MÜCADELEDE HUKUKI DÜZENLEME ŞART"   12:41   CHP`LI TAŞCıER: "ONURLU YAŞAM IÇIN TÜM EMEKLILERIMIZI VE EMEKÇILERIMIZI 26 MAYıS`TA ANKARA`YA BEKLIYORUZ"   11:54   ANADOLU MAHALLESI SAKINLERININ 3 AYDıR SÜREN MAĞDURIYETI ORTADAN KALKTı   11:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ETIK HAFTASı ETKINLIKLERINI BAŞLATTı   10:39   EMEKLILERDEN BAKAN IŞıKHAN`ıN ``KYK YURDUNDA ÜCRETSIZ TATIL`` MÜJDESINE TEPKI: BEN DAHA ANKARA`DAN BAŞKA BIR YERE GITMEDIM. ORADA NE YIYECEĞIZ? HANI PARA?   10:35   CHP`LI İLGEZDI: "SON 11 YıLDA EN AZ 2 BIN 500 GENCIMIZ IŞ CINAYETINE KURBAN GITTI"   10:32   HUKUKÇULAR DEVREDE: ANKARA BAROSU 9.YARGı PAKETI`NDEKI “ETKI AJANLıĞı" SUÇLAMASıNıN SAKıNCALARıNA YÖNELIK ÇALıŞMA YÜRÜTECEK   10:11   BURHANETTIN BULUT`TAN CHP`NIN EMEKLI MITINGINE ÇAĞRı: "İÇINDE BULUNDUKLARı DURUMA ITIRAZ EDEN EMEKLILER VE BU KONUDA HASSASIYET YAŞAYAN HERKESI BU MITINGE DAVET EDIYORUZ"   10:10   AYHAN BARUT: "ÜLKEMIZE YÖNELIK ÖRTÜLÜ VIZE AMBARGOSUNA KAYıTSıZ KALAN AKP IKTIDARıNı KıNıYORUZ"   10:03   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı ALI BABACAN ÇIN`E GIDIYOR   10:02   TEOMAN, CUMARTESI ANNELERI`NIN EYLEMININ 1000. HAFTASı IÇIN SÖYLEDI: "BENIM ANNEM CUMARTESI"   09:42   METEOROLOJI`DEN 7 IL IÇIN YEREL KUVVETLI YAĞıŞ UYARıSı   09:23   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER VEDAT ZORBA ŞEHIT OLDU  
 
     
   

TÜSİAD BAŞKANI TURAN: "DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRECEK İNSAN KAYNAĞINA YATIRIM YAPMALIYIZ"


Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “İçinden geçtiğimiz dönemde üretim yöntemleri, tüketim kalıpları, çalışma biçimleri, endüstriyel ilişkiler, dijitalleşmenin etkisi ile hızla değişiyor, dönüşüyor. Dönüşümü gerçekleştirecek insan kaynağına yatırım yapmamız, dijital okuryazarlığı artırmamız gerekiyor. Tabii, bu insan yetkinliğini artırmak kadar, bu yetkinliği ülkemizde tutabilmeyi de sağlamamız gerekiyor” dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 12:03   Okunma : 430

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “İçinden geçtiğimiz dönemde üretim yöntemleri, tüketim kalıpları, çalışma biçimleri, endüstriyel ilişkiler, dijitalleşmenin etkisi ile hızla değişiyor, dönüşüyor. Dönüşümü gerçekleştirecek insan kaynağına yatırım yapmamız, dijital okuryazarlığı artırmamız gerekiyor. Tabii, bu insan yetkinliğini artırmak kadar, bu yetkinliği ülkemizde tutabilmeyi de sağlamamız gerekiyor” dedi.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, bugün İstanbul`da düzenlenen TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı (TÜSİAD SD²) ve Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı`na (STEP) ilişkin etkinliğin açılışında konuştu. Turan, pek çok sektörün bel kemiğini yazılım ürünlerinin oluşturduğuna dikkat çekerek, bugün dünyanın en büyük 10 şirketinden 7`sinin teknoloji firması olduğunu söyledi. Turan`ın konuşması şöyle:

“ARAŞTIRMALAR, OTOMASYON VE DİJİTALLEŞMENİN TÜRKİYE`DE 3 MİLYONUN ÜZERİNDE İSTİHDAM POTANSİYELİNE SAHİP OLDUĞUNU GÖSTERİYOR: Dijitalleşme günümüzde kalkınmanın esas sürükleyicisi. Dijital kapasitenin güçlendirilmesi konusu; katma değeri yüksek üretimin, etkili bir hizmet sektörünün ve küresel rekabetçiliğin anahtarı haline geldi. Bununla birlikte, ekonomilerin dijitalleşme sürecini yalnızca zaman, verimlilik ve maliyet ekseninden de değerlendirmemek gerekiyor. Bazı araştırmalar, otomasyon ve dijitalleşmenin 2030`da ülkemizde 3 milyonun üzerinde bir istihdam yaratma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 ŞİRKETİNDEN 7`Sİ TEKNOLOJİ FİRMASI: Günümüzde otomotivden enerjiye, sanayiden askeri donanıma kadar pek çok sektörün bel kemiğini yazılım ürünleri oluşturuyor. Bugün dünyanın en büyük 10 şirketinden 7`si teknoloji firması. Son 10 yılda internet, mobil telefonlar ve artan kurumsal bilişim teknolojileri yatırımlarının etkisiyle birçok dijital sektör doğdu. Bu sektörlerin toplam büyüklüğü, yazılım sektörünün dört katına yaklaştı. Büyüme hızı ise yazılım sektörünün üç katı seviyesinde.

ÜLKEMİZİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNÜ DESTEKLEYECEK EKOSİSTEMİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ: TÜSİAD bünyesinde başta `Dijital Türkiye Yuvarlak Masası` olmak üzere sanayiden tarıma, istihdamdan eğitime pek çok çalışma grubumuzda dijital dönüşümün ilgili unsurları üzerine çalışmalar yürütüyoruz. Ülkemizin dijital dönüşümünü destekleyecek bütüncül ve sürdürülebilir bir dijital ekosistemin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz.

DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRECEK İNSAN KAYNAĞINA YATIRIM YAPMALIYIZ: Dijital altyapı yatırımları hemen hemen her sektör için giderek artan derinlikte planlamalara konu oluyor. Öte yandan, bu dönüşümü gerçekleştirecek insan kaynağına yatırım yapmamız, dijital okuryazarlığı artırmamız gerekiyor. Öğrencilerinin ve genç profesyonellerin yeni nesil teknolojiler odağında becerilerinin artırılmasına katkı sağlamak için, `İşim Gücüm Geleceğim` eğitim platformumuzu hayata geçirdik. Tabii, bu insan yetkinliğini artırmak kadar, bu yetkinliği ülkemizde tutabilmeyi de sağlamamız gerekiyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA