13 Haziran 2024 Perşembe

15:37   TOROSLAR’DA YAYLA YOLLARı BAKıMDAN GEÇIYOR   15:28   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı   15:22   TARSUSLU KURSIYERLER YAPTıKLARı ESERLERI SERGILEDI, BÜYÜK BEĞENI TOPLADı   14:36   ÇOCUKLARıN BAYRAMLıKLARı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:32   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT KONSEYI SEÇIMINE KATıLDı   14:22   CHP`LI PALA`DAN FAHRETTIN KOCA`YA HEMODIYALIZ SORUSU   12:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN DEVLET BAHÇELI`NIN İTTIFAK İSTEĞINE YANıT GELDI   11:40   GÜLCAN KıŞ: “ÇEŞMELI-TAŞUCU OTOYOLUNU ÇILE YOLU OLMAKTAN ÇıKARıN ARTıK ”   11:38   CHP’LI DINÇER: "BIZIM INSANLARıMıZ RUSLARDAN DAHA Mı DEĞERSIZ?"   11:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN BAYRAM MESAJı   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN “SOSYAL POLITIKALAR ÇALıŞTAYı” TAMAMLANDı   09:40   CHP`DEN ORMAN YANGıNLARıNA KARŞı ÖNLEM PAKETI...   16:05   ALI BOZAN: “TARSUS’TA YURT RANTı IÇIN ÇABALıYORLAR. TEŞHIR EDECEĞIZ”   16:01   TOROSLAR’ıN ARTıK BIR BALıK PAZARı OLACAK   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HALK TV’DE KÜÇÜKKAYA’NıN KONUĞU OLDU   14:42   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB`DEN `TASARRUF` PROTESTOSU   13:14   ÇYDD: "ÇOCUKLARıMıZıN UCUZ IŞ GÜCÜ OLARAK GÖRÜLMESINE, BEDENLERININ VE EMEKLERININ SÖMÜRÜLMESINE KARŞıYıZ"   12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı   12:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT SARıCALAR MESIRA ALANı`NDA İNCELEMELERDE BULUNDU    11:58   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARıNDAN TEMIZLIK PERSONELINE BÜYÜK MORAL  
 
     
   

MESKİ İçme Suyu Yatırımlarına Mut İlçesinde Tüm Hızıyla Devam Ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mut İlçesi Dağpazarı Mahallesi’nde içmesuyu şebekesine yönelik olarak başlattığı yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

Tarih : 2 Ekim 2018 Salı 16:51   Okunma : 992

MESKİ Genel Müdürlüğü, ilçeden mahalleye tüm yerleşim birimlerine içmesuyu sağlamak adına büyük bir kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan içmesuyu kaynağı bulunmayan yerleşimlere yeni kaynaklar sağlayarak bir yandan eski içmesuyu şebekelerini yenileyerek bir yandan da yeni içme suyu şebekeleri inşa ederek vatandaşları sağlıklı ve kesintisiz içmesuyuna ulaştırıyor.

Mut İlçesi Dağpazarı Mahallesi, içmesuyu Süt Pınarından cazibeli olarak karşılanmaktadır. Mahallenin  mevcut içmesuyu tesisi eski yıllarda yapılmış, özellikle PVC borulu olan isale ve şebeke hatları ekonomik ömrünü doldurmuş, sürekli arızalar oluşmakta, mahallenin yerleşim yerinin büyümesi ile bazı konutlara şebeke hattı olmadığından su verilememektedir. Mahallenin ilçe merkezine çok uzak olması nedeniyle oluşan arızalara kısa sürede müdahale edilememekte ve MESKİ Genel Müdürlüğü’ne ayrıca maddi bir külfet getirmektedir.

MESKİ Müdürlüğü tarafından sorunun giderilebilmesi için Dağpazarı Mahallesi’nin kaptaj, isale hattı ve içmesuyu şebeke hatlarının tamamen, Süt Pınarı kaptajı, isale hattı ve şebeke hatları yenilenecektir. Muhtelif çaplarda  21.958 metre içmesuyu isale ve şebeke hatları döşenecektir.  Bu projenin uygulanması ile Dağpazarı Mahallesi içmesuyu sorunu tamamen giderilerek mahalleye yeterli, sağlıklı içmesuyu sağlanmış olacaktır.

“90 YILLIK İÇME SUYU İSALE HATTIMIZ DEĞİŞECEK”

Dağpazarı Mahalle Muhtarı Mehmet Demir, çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, mahallelerin içmesuyu temini sağlayan isale hattının 90 yıllık olduğunu belirterek hattın eski olması nedeniyle içmesuyu sorunu yaşadıklarını söyledi. Demir, “Mahallemiz Mersin İli’ne  215 kilometre Mut ilçesi’ne 35 kilometre uzaklıktadır. Toros Dağlarının en uzak mahallelerinin bir tanesidir. MESKİ içmesuyu çalışmaları ile mahallemizin isale hattı ve içmesuyu şebeke hattını tamamen yenileyecektir.  Çalışmaların tamamlanması ile birlikte mahallemizin yaşadığı su kaybı ve su kesintileri son bulacaktır. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz  olmak üzere bizlere hizmet veren tüm MESKİ çalışanlarına mahallem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA