9 Haziran 2025 Pazartesi

12:36   BÜYÜKŞEHIR, KURBAN KESIM HIZMETININ ARDıNDAN TEMIZLIK MESAISINDE    13:40   BAŞHEKIM TOPÇU’DAN FERDI ZEYREK’IN DURUMUYLA ILGILI AÇıKLAMA: "BAŞKANıMıZıN TÜM YOĞUN BAKıM TEDAVILERI OLMASı GEREKTIĞI GIBI DEVAM EDIYOR"   09:30   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI KADROSUNU GENIŞLETIYOR   07:40   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:25   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR KARDEŞLIĞIMIZI PEKIŞTIRDIĞIMIZ ZAMANLARDıR”   23:20   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:20   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:22   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:10   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:12   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:05   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR   22:50   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   21:32   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE DİSK/GENEL-İŞ ARASıNDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI İMZALANDı   19:01   BAŞKAN SEÇER SÖZÜNÜ VERMIŞTI; GÜLNAR, ILıSU SUYUNA KAVUŞTU   16:10   BÜYÜKŞEHIR’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR   16:01   BAŞKAN BOLTAÇ DÜNYA BISIKLET GÜNÜNDE PEDAL ÇEVIRDI  
 
     
   

KÜLTÜR BAKANI ERSOY`DAN KONSER YASAĞI AÇIKLAMASI: "İSMİMİZ GEREĞİ YASAĞIN OLMAMASI TARAFTARIYIZ"


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konser ve festival yasakları için “Biz zaten ismimiz gereği Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak mümkünse hiçbir yasağın olmaması taraftarıyız” dedi.

 

Tarih : 9 Aralık 2022 Cuma 01:33   Okunma : 315

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konser ve festival yasakları için “Biz zaten ismimiz gereği Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak mümkünse hiçbir yasağın olmaması taraftarıyız” dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşüldü.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, soru önergelerine bakanların verdiği yanıtlar üzerinden bakanlara şunları söyledi:

“Sayın Bilgin parti ortalamasının altında yüzde 5,3. Sayın Ersoy da yüzde 2,51 ile Anayasal süre içinde cevaplamış. Süre gözetilmeden cevaplama oranı da yüzde 41 ve yüzde 65. Bu konuda daha hassas olmalarını, bu düşük rakamların da Meclis`e saygısızlık anlamına geldiğini söyleyeyim.”

Özel, Kültür Bakan Nuri Ersoy`a yasaklanan konser ve festivalleri anımsatarak, “Bu utanılacak bir durum. Bunun karşısında İçişleri Bakanının, valiliklerin karşısında sizin baş itirazcı olmanız gerekirken sizden hiçbir şey duymadık” dedi.

“BİR KELİME DİLE GETİRMEDİNİZ”

Özel, Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşında “evlendirilen” çocuğuyla ilgili olarak da Ersoy`a şunları söyledi:

“6 yaşında evlendirilen çocukla ilgili, o çocuğun gördüğü muameleyle ilgili, Vakıflar Genel Müdürlüğünden sorumlu bakan olarak, sayın grup başkanvekili (Özlem Zengin) dedi ki ‘Sonunda doyurucu açıklama yapacak`. Bir kelime dile getirmediniz.”

Özel, “Millet turizmin yüzde 95`ini CHP`li belediyelere emanet ettiyse sizin burada almanız gereken mesaj var. Paramızın pul olması, Rusya-Ukrayna meselesinin yarattığı fırsat penceresi bizim açımızdan esnafın yüzünü güldürüyorsa iyi bir şeydir. Türkiye dünyanın en ucuz tatili yapılan ülke ama kış rezervasyonlarında Akdeniz ülkeleri arasında dördüncü sırada. Teşvik meselesinin Almancası, İngilizcesi yok, Arapçası vardır. Bunlar batı demokrasilerinde övünülecek değil utanılacak şeyler. Turizm Bakanı minareden at beni, in aşağı tut beni. Teşvik de almaz, kendisiyle ilgili şeyleri övünerek anlatmaz” diye konuştu.  

“69 DEĞİL 38”

Özel, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin`e de “Rakamlarda şu kısım doğru olmadı, ücretlilerde 69 değil 38. Ücretlide memur da var. İşçilerde 38 değil yüzde 50. Ama asgari ücret ve hemen üstünde maaş alan. 20 lira verip başka kategoriye geçiyor. Orada oran yüzde 69 Sayın Bakan. Bu rakamı güvenerek ifade ediyorum” dedi.

Özel, bankaların promosyon ödemeleri konusunda da “Aradan işveren çıksın, çünkü emekçinin parasına el koyuyorlar” diyerek çağrısını yineledi.

Özel, “EYT`deki yaş şartıyla ilgili net bir şey söylerseniz, bugün milyonlarca EYT`li yatağa daha rahat girecektir” diye Bakan Bilgin`den yaş şartını açıklamasını istedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, yasaklanan konser ve festivallerle ilgili “Biz zaten ismimiz gereği Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak mümkünse hiçbir yasağın olmaması taraftarıyız. Bazen bölgesel olarak bazı hassasiyetler oluşabilmekte. Bu hassasiyetlerden sonra da valilikler, kaymakamlıklar veya organize edenler iptallerde bulunabilmekte. Türkiye`nin dört bir yanında festivaller iptale ediliyor denilince, ben de İçişleri Bakanından rakamları istedim. Ekim sonrası 5 bin tane etkinlik gerçekleşmiş, bunun yaklaşık olarak 20 tanesi iptal olmuş. Bunun da 13 tanesi kaymakamlık, valilik ve 7 tanesi organizatörler tarafından olmuş” dedi.

Bakanlıklar ve bağlı kurumların 2021 yılı kesin hesap teklifleri ve 2023 yılı bütçe teklifleri AKP ve MHP`li milletvekillerinin oyları ile kabul edildi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA