19 Ağustos 2025 Salı

18:30   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:26   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:15   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   11:02   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:30   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:05   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:55   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:03   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:25   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:02   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM  
 
     
   

BAŞKAN GÜLTAK; ASFALT, YOL VE KALDIRIM RAKAMLARINI MECLİS ÜYELERİ İLE PAYLAŞTI


Akdeniz’de, son 3 buçuk yılda gerçekleşen asfalt, yol ve kaldırım çalışmaları hakkında Meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Gültak; “Akdeniz’in bu güne kadar sıcak asfalt dökecek bir plenti yoktu. Bugün ise Akdeniz’e kazandırdığımız bir asfalt üretim tesisimiz var. Yine bizim dönemimizde soğuk asfalt tesisimizi 1 lira harcamadan, tamamen hibe ile Akdeniz Belediyemize kazandırmış olduk” dedi.

 

Tarih : 9 Aralık 2022 Cuma 16:14   Okunma : 343

Akdeniz Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci birleşimi, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda konferans salonunda gerçekleşti. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda bir önceki birleşime ait tutanak özeti kabul edildi. Bu ayın ilk Meclisinde, üyelerin sorularıyla gündeme gelmesi üzerine Başkan Gültak, Akdeniz’e kazandırılan sıcak ve soğuk asfalt plent tesisi ile asfalt serimi, yol ve kaldırım çalışmaları hakkında kısa film eşliğinde sunum yaptı.

Akdeniz’de toplam 65 mahalle 7 bin sokak var…

Seçimlerin üzerinden geçen 3 buçuk yılda gerçekleşen asfalt ve yol çalışmalarının rakamlarını da paylaşan Başkan Gültak, “Akdeniz’de, toplam 65 mahalle ve yaklaşık olarak 7 bin sokağımız bulunuyor. Toplam yol ağı uzunluğumuz 812 km, asfalt olan yollarımızın uzunluğu 183 km, kilitli parke taşı kaplı olan yol uzunluğumuz 85 km, stabilize olan yol uzunluğumuz 205 km, tesviye edilmiş yollarımızın uzunluğu 152 km, ham, işlenmemiş ve düzenlenmemiş yollarımızın uzunluğu ise 187 km’dir.  

2019 yılından bu yana yapılan asfalt çalışmalarımızın yol uzunluğu yaklaşık olarak 80 km iken kilit taşı çalışmalarımızın yol uzunluğu ise yaklaşık 33 km’dir. Yine kaldırım karo çalışmalarımızın yol uzunluğu yaklaşık olarak 36 km ve kaldırım bordür taşı döşeme çalışmalarımızın yol uzunluğu yaklaşık 87 km’dir” diye konuştu.

“Çok önemli tesisleri Belediyemize kazandırdık”

Toplam 91.066,73 ton asfalt kaplama ve yama çalışması yaptıklarını belirten Başkan Gültak, 98.873,53 metrekare kilitli parke taşı döşeme çalışması yaptıklarını kaydederek şöyle devam etti; “Yaklaşık 3 buçuk 5 yılda toplam 71.512,04 metrekare kaldırım karo döşeme ve 86.792,91 metre tül bordür döşeme çalışması yapıldı. Nitekim Akdeniz’in bu güne kadar sıcak asfalt dökecek bir plenti yoktu. Şimdi ise bizim dönemimizde Akdeniz’e 1 lira dahi harcamadan, tamamen hibe ile kazandırdığımız bir asfalt plent tesisimiz var. Bu dönemde çok önemli tesisleri belediyemize kazandırdık.”

Başkan Gültak’tan Yeni Yıl Mesajı…

2022 yılının son birleşiminin gerçekleştiğini kaydeden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Bir sonraki toplantımızı yeni yılda yapacağız. Tüm Meclis üyelerimizin, bürokratlarımızın, basın mensuplarımızın ve tüm vatandaşlarımızın 2023 yılını şimdiden kutluyorum. 2023 yılının; barış, sağlık, kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Başta Akdeniz olmak üzere sağlıklı ve barış dolu bir yıl geçiririz” ifadelerini kullandı.  

Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki oturumu, 2 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 10:00’da belediye konferans salonunda yapılacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA