12 Eylül 2025 Cuma

10:10   MEDYA GRUBUNA ŞOK BASKıN: CAN HOLDING’E MALI SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR   10:03   MERCEK’TEN TATLı BIR GELECEK: MERSIN’DE PASTA ŞEFLERI YETIŞIYOR   23:55   KADıKÖY’DE HALKıN İSYANı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   23:25   BAŞLıK: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTIDARA TARIHI ÇıKıŞ: "MAJESTELERININ MUHALEFETI DEĞILIZ, AK TOROSLAR ÇETESINE BOYUN EĞMEYIZ!"   22:53   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLIYI EZENI AFFETMEYECEĞIZ!” – KADıKÖY’DE 125 BIN KIŞILIK TEPK   22:30   DARBE, DAVA, DAYANıŞMA: DİSK TARIHI’NIN EN KARANLıK SAYFASı KITAPLA AYDıNLANıYOR9   20:54   DEM PARTI VE CHP ARASıNDA DIKKAT ÇEKEN ZIRVE: İSTANBUL’DA STRATEJIK BULUŞMA   20:38   CHP’DEN VALILIĞE SERT MESAJ: BU BINA BIZIM, BU KARAR BIZIM   16:46   İSTANBUL BAROSU DAVASıNDA TARIHI SAVUNMA: TURGUT KAZAN’DAN HUKUK MANIFESTOSU   16:40   GÜRSEL TEKIN’DEN SESSIZ VEDA: “TÜRKIYE’NIN GERÇEK GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLUN”   15:07   12 DEV ADAM’A MERSIN’DEN TAM DESTEK: MARINA’DA YARı FINAL HEYECANı   15:05   ÖZGÜR ÖZEL: BIZ SANDıĞı TEK ADAMLARDAN SÖKE SÖKE ALDıK, TEK ADAMA VERMEYECEĞIZ   14:57   BAŞKAN YıLDıZ: “İDMAN YURDU’NU KENTIN SAHIPLENDIĞI BIR TAKıM HALINE GETIRMELIYIZ”   14:55   ECE SEÇKIN’DEN ADALET BAKANLıĞı’NA ÇAĞRı   14:48   “ŞEKER”IN UMUT YOLCULUĞU: HATAY’DAN MERSIN’E UZANAN BIR KURTULUŞ HIKAYESI   10:12   TARıMSAL KALKıNMAYA 32 BIN METRE BORU: ERDEMLI’DEN ÜRETICIYE KARARLı DESTEK   01:01   CHP 102 YAŞıNDA: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE UMUT MESAJı   16:18    TARSUS BELEDIYESI’NDEN ORTAK AKıLLA HIZMET ATAĞı   16:16   AKDENIZ ZABıTASı, YOĞUN ŞIKAYETLERE NEDEN OLAN “KUŞ PAZARı”Nı KALDıRDı   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE KADıNLAR DIREKSIYONDA, KARIYER YOLUNDA  
 
     
   

FAHRETTİN KOCA: “RAHMETLİ REFİK SAYDAM`IN RUHUNU ŞAD EDECEK HIFZISSIHHAYI YENİDEN İNŞA EDİYORUZ. AŞILARIN YÜZDE 86`SINI YENİ HIFZISSIHHA`DA KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ”


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu`nda; “Rahmetli Refik Saydam`ın ruhunu şad edecek Hıfzıssıhhayı yeniden inşa ediyoruz. Bağışıklama programımızdaki aşıların yüzde 86`sını yeni Hıfzıssıhha`da kendimiz üreteceğiz. Ayrıca suçiçeği, hepatit ve kuduz aşılarının teknoloji transferi ile üretileceği üç yeni tesis projemiz ise ihale aşamasındadır” dedi.

 

Tarih : 11 Aralık 2022 Pazar 01:11   Okunma : 365

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu`nda; “Rahmetli Refik Saydam`ın ruhunu şad edecek Hıfzıssıhhayı yeniden inşa ediyoruz. Bağışıklama programımızdaki aşıların yüzde 86`sını yeni Hıfzıssıhha`da kendimiz üreteceğiz. Ayrıca suçiçeği, hepatit ve kuduz aşılarının teknoloji transferi ile üretileceği üç yeni tesis projemiz ise ihale aşamasındadır” dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda İçişleri Bakanlığı ile Aile, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor. Görüşmelerde yürütme adına konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özetle şunları söyledi:

“Bakanlığımızın tüm faaliyetlerini yürütürken bu beyaz önlüğü üzerimde hissederek hareket ediyorum. Bu cümlelerimi kurarken bazılarınızın gözünün önüne son günlerde servis edilen sahte doktor hikayelerinin geldiğine eminim. Öncelikle bilmenizi isterim ki gündeme gelen müstakil örnekler, tüm bir sağlık teşkilatını lekelememeli. Bu tür hastalıklı durumları, milletimizin gündeminde tutmanın sağlık ailemize zarar verdiği ortadadır. Kimseye de faydası yoktur. Hiçbir densizin, önlüğümüzün beyazına leke sürmesine müsaade etmeyiz.

“EVET BU SON BÜTÇE. YÜZ YILIN SON BÜTÇESİ. TÜRKİYE YÜZ YILININ İSE İLK BÜTÇESİ”

Muhalefet edenlerimiz, ‘son bütçeniz, konuşun` diyor ya bize; biz, her bütçemizi son bütçemiz görüyoruz. Bunun için kalıcı ve sürdürülebilir hizmetler üretmeye gayret ediyoruz. Kişiden bağımsız kurumlar kurmaya, mevcut kurumlarımızı kişilere bağımlılıktan kurtarmaya odaklanıyoruz. Ben yaptım diyerek değil, biz birlikte yaptık diyerek yol alıyoruz. Bilimden ışık almadan, vicdan terazisinde tartmadan adım atmamaya özen gösteriyoruz. Evet bu son bütçe. Yüz yılın son bütçesi. Türkiye yüz yılının ise ilk bütçesi. Kurduğumuz sistem gelecek yüz yılın hazırlığıdır.

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELE REHABİLİTASYON MERKEZLERİMİZ, HAYATA GEÇİYOR. 10 İLDE BAŞLIYORUZ”

Bağımlılıkla mücadele, artık tüm toplumların gündemi. Bugüne kadar hizmet veren AMATEM ve ÇAMATEM`lerin yanı sıra yeni kuracağımız Bağımlılıkla mücadele rehabilitasyon merkezlerimiz, hayata geçiyor. 10 ilde başlıyoruz. Bir vesileyle bağımlılık pençesine düşmüş kişileri, en modern merkezlerde rehabilite edip, toplum hayatından kopmalarını engelleyeceğiz.

“AYRICA HEKİM İSTİHDAMINDA ZORLANILAN YERLER İÇİN İHDAS EDİLEN 27 BİN SÖZLEŞMELİ HEKİMLE, YILBAŞINDAN İTİBAREN SÖZLEŞMELER YAPILACAK”

Alımını ilan ettiğimiz, 85 bin sağlı personelinin 42 bin 500`ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını ise peşinden hemen alacağız. Bu personelin 32 bini polikliniklerimizde hizmet verecek olan tıbbi sekreterlerden oluşuyor. Bu sayede hekimlerimizin iş yükünü azaltıp verimliliğini artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca hekim istihdamında zorlanılan yerler için ihdas edilen 27 bin sözleşmeli hekimle, yılbaşından itibaren sözleşmeler yapılacak.

“BAĞIŞIKLAMA PROGRAMIMIZDAKİ AŞILARIN YÜZDE 86`SINI YENİ HIFZISSIHHA`DA KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ”

Yarını kaçırmak istemiyorsak üretime, teknolojiye, bilgiye değer vermeliyiz. Bakın bugün Türkiye`de kullanılan ilaçların kutu bazında yüzde 89`u değer bazında yaklaşık yüzde 53`ü ülkemizde üretiliyor. Bu regülasyon otoritemiz sayesinde oldu. Araştırma fonlayan kuruluşlarımız sayesinde oldu. Kamu alım gücünü doğru şekilde kullanmamız sayesinde oldu. İhracatın ithalatı karşılama oranında çok önemli bir seviyeye ulaştık. Yıllar sonra yeniden aşı üretir hale geldik. Rahmetli Refik Saydam`ın ruhunu şad edecek Hıfzıssıhhayı yeniden inşa ediyoruz. Bağışıklama programımızdaki aşıların yüzde 86`sını yeni Hıfzıssıhha`da kendimiz üreteceğiz. Ayrıca suçiçeği, hepatit ve kuduz aşılarının teknoloji transferi ile üretileceği üç yeni tesis projemiz ise ihale aşamasındadır.

“HPV AŞISI İÇİNSE, YAŞ GRUPLARINI DİKKATE ALAN BİR PLANIN HAZIRLIĞINDAYIZ”

Rahim ağzı kanserine sebep olan HPV`nin tespiti ve bulaşmasının engellenmesi amaçlı aşısı ile ilgili yol haritamız hazır. HPV taramalarında yerli test kiti uygulamasına önümüzdeki günlerde başlıyoruz. HPV aşısı içinse, yaş gruplarını dikkate alan bir planın hazırlığındayız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA