20 Kasım 2025 Perşembe

10:03   “MERCAN BILIM MERKEZI ARA TATILDE REKOR KıRDı: 900’DEN FAZLA ÇOCUK BILIMLE BULUŞTU”   09:29   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıK VE GÜVENLIK İÇIN KÖŞE BUCAK ÇALıŞMA   09:24   AKDENIZ’DE 400 KURSIYER KAHVALTıDA BULUŞTU   09:17   115 MILYAR LIRALıK YATıRıM DEVAM EDIYOR: UYSAL, MERSIN İÇIN YENI PROJELERI SıRALADı   09:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN DIYABET FARKıNDALıĞı: PERSONELIN ŞEKERI ÖLÇÜLDÜ   22:58   MEBİ PLATFORMU VE DISIPLINLI ÇALıŞMA VURGUSU: İL MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN ÖĞRENCILERE YOL HARITASı   22:32   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN KARDEŞI ARZU SEÇER İÇIN 3. GÜN MEVLIDI DÜZENLENDI   16:40   TOROSLAR’DA SPOR İÇIN BÜYÜK BULUŞMA: DAYANıŞMA GECESINE YOĞUN KATıLıM   16:35   İSTANBUL’DA ZEHIRLENEREK ÖLEN SERVET BÖCEK’IN CENAZESI BOLVADIN’DE DEFNEDILDI   16:33   ESRA TOKYAZ: AYŞE BENIM, BEN AYŞE’YIM. KENDIME BAKAMıYORUM, AYNALARA BAKAMıYORUM...   16:32   UKRAYNA CUMHURBAŞKANı ZELENSKI, ANıTKABIR’I ZIYARET ETTI   16:29   CHP’LI ASU KAYA, ŞIDDETE MARUZ BıRAKıLAN KADıNLARA YÖNELIK "SIYAH MEKTUPLAR" PROJESINI DUYURDU   16:28   NICOLAS CAGE’IN HZ. YUSUF KARAKTERINI CANLANDıRDıĞı "OĞUL" FILMI 21 KASıM’DA SINEMALARDA   16:27   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAKIKADA 51 BIN TL, SANIYEDE 853 TL HARCAYAN BIR YÖNETIM HALKTAN KOPMUŞTUR"   12:29   6 ARALıK’TA ANKARA’DA BÜYÜK BULUŞMA: YURTTAŞLAR BÜTÇE HAKKı IÇIN MEYDANDA   11:47   ŞIŞLI’DE KAYYUM KRIZI: 9 İŞÇI İŞTEN ÇıKARıLDı, BAŞKAN ŞAHAN’DAN SERT TEPKI   11:03   TÜRKIYE’DE BIR İLK: YENIŞEHIR BELEDIYESI ARı MERASıYLA EKOLOJIK TARıMDA ÖNCÜ OLDU   09:58   AHKİB, AVRUPA VE ORTA DOĞU’NUN GÜVENILIR MODA PARTNERI OLUYOR   09:50   AKDENIZ’DEN ABU DABI’YE: HATIP EMLEK DÜNYA ARENASıNDA   15:04   GELECEK PARTISI’NDEN ISTIFA EDEN BAĞıMSıZ İSTANBUL MILLETVEKILI DOĞAN DEMIR CHP’YE KATıLDı  
 
     
   

ALİ FAZIL KASAP, BAKAN KOCA`YA SMA`LI ÇOCUKLARI HATIRLATTI: "ÖLEN 300 ÇOCUĞUN VEBALİNİ NASIL VERECEKSİNİZ?"


CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, TBMM Genel Kurulu`nda; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya SMA`lı çocukları hatırlatarak, “Sizin bakanlığınızın bilim kurulunun raporu var. Raporda diyor ki ‘Türkiye`de yılda 150 çocuk ölüyor. Her 2 günde bir çocuk ölüyor`. Siz bu rapor yayınlandığından beri ölen 300 çocuğun vebalini nasıl vereceksiniz” diye sordu.

 

Tarih : 10 Aralık 2022 Cumartesi 19:01   Okunma : 368

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, TBMM Genel Kurulu`nda; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya SMA`lı çocukları hatırlatarak, “Sizin bakanlığınızın bilim kurulunun raporu var. Raporda diyor ki ‘Türkiye`de yılda 150 çocuk ölüyor. Her 2 günde bir çocuk ölüyor`. Siz bu rapor yayınlandığından beri ölen 300 çocuğun vebalini nasıl vereceksiniz” diye sordu.

TBMM Genel Kurulu`nda, bugün İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor. Sağlık Bakanlığı bütçesi üzerine söz alan CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, şunları söyledi:

“Randevu süreleri ile ilgili sabıkalısınız. Şimdi Sayın Bakan bir soru önergesine cevap vermiş, diyor ki ‘Poliklinik muayene randevuları 10 dakikadan az olmamak üzere 60 dakikaya kadar belirlenebilmektedir`. Hangi dünyada yaşıyorsunuz, bilmiyorum, çok zor. Türkiye`de bir hastalara sayenizde 3 reçete yazılıyor Sayın Bakanım. Önce aile hekimine gidiyorsunuz, olmadı acile gidiyorsunuz, olmadı uzmana gidiyorsunuz, özel hastane vs. 3 reçete Sayın Bakanım randevu alamıyorsunuz” dedi.

Kasap, Bakan Koca`nın çocuk hekimi olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Bir çocuğunuz doğdu. Dedi ki doktor, sizin çocuğunuzda SMA hastalığı var. Siz de dediniz ki, bunun tedavisi var mı? Üç tedavi şekli var. 3 tedavi şeklinden bir tanesi 2017`den beri var Sayın Bakan… Dünyada literatürde yok demişti Sayın Derya Yanık. Siz kabinede filan toplanıyorsunuz da. Vedat Bilgin olsun, Derya Yanık olsun, sayın bakanlarımızı bilgilendirmiyor musunuz? Bu konuda literatür yok dediğiniz yerde, 46 ülke onay vermiş Sayın Bakan. Avrupa Birliği, Amerikan FDA onay vermiş. 5 yıl olmuş. Siz bakanlarla bu kabineden çay kahve mi içiyorsunuz, ne yapıyorsunuz? 2020`e bu komisyon raporu yayımlandı, SMA ile ilgili. Yıl 2022 oldu, Sayın Bakan burada da yazıyor. Sizin bakanlığınızın bilim kurulunun raporu var. Raporda diyor ki ‘Türkiye`de yılda 150 çocuk ölüyor. Her 2 günde bir çocuk ölüyor`. Siz bu rapor yayınlandığından beri ölen 300 çocuğun vebalini nasıl vereceksiniz? 300 çocuk öldü, çünkü Türkiye`de tedavisi yok.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA