14 Eylül 2025 Pazar

21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!  
 
     
   

SİNOPLU BALIKÇI: "VATANDAŞ CÜZDANINDAN ÇIKARTIRKEN 1 LİRAYI SAYIYOR, `BU DA BİZDEN OLSUN` DİYORUZ"


Sinoplu balıkçı İsmail Değer, "Günde 6,7 kilogram, 10 kilogram yardım niyetine balık verdiğimiz insanlar var. Vatandaş mesela 2.5 lirayı sayıyor. Cüzdanından çıkartırken 1 lirayı sayıyor. Böyle gördüğümüz zaman diyoruz ki tamam bu da bizden olsun" dedi.

 

Tarih : 12 Aralık 2022 Pazartesi 15:39   Okunma : 338

MUSTAFA USTA

Sinoplu balıkçı İsmail Değer, "Günde 6,7 kilogram, 10 kilogram yardım niyetine balık verdiğimiz insanlar var. Vatandaş mesela 2.5 lirayı sayıyor. Cüzdanından çıkartırken 1 lirayı sayıyor. Böyle gördüğümüz zaman diyoruz ki tamam bu da bizden olsun" dedi.

Sinoplu balıkçılar artan ekonomik şartlardan dolayı balık satışlarında düşüş yaşadıklarını ve balıkçı tezgahına gelen müşterilerin alım güçlerinin çok düştüğünü belirtti. 

"TEZGAHA 10 KASA BALIK GELSE 3 KASASINI SATAMAZSAK BİZ DE O GÜN İFLASTAYIZ"

Sinoplu balıkçı İsmail Değer şunları söyledi:

"Balıkçılar açısından bakarsak bu zamana kadar hiç böyle bir şey olmamıştı. Zaten balıkçının asıl ana temel maddesi mazot. Bir gırgır kayığını düşünün bir gece yaktığı mazot 125 bin lira. Bunun tayfası hariç. Kayıkta 30 kişi çalışıyor. Kumanyası var. Köpük desen bugün 23, 24 lira. Yani gerçekten bu sene biraz zorlandık. Zorlanmaya da devam ediyoruz. Son 1 haftadan beri Sinop gırgır balıkçıları karar aldılar. Hamsi çok ince denize çıkmayalım diye. Bugün saat 15.00`da sona eriyor o da. İnşallah hamsiler irileşir de hem vatandaşın açısından hem tutanlar açısından her iki taraf da kâr eder diye düşünüyoruz. Şuan da Samsun ve Ordu`dan gelen hamsilerimiz var. Tezgahtaki fiyatı 40 lira. Bazen şuna şahit oluyorum. Günde 6,7 kilogram, 10 kilogram yardım niyetine balık verdiğimiz insanlar var. Vatandaş mesela 2.5 lirayı sayıyor. Cüzdanından çıkartırken 1 lirayı sayıyor. Böyle gördüğümüz zaman diyoruz ki tamam bu da bizden olsun. O kadar onurlu insanlar ki onu bile kabul etmiyorlar. Bizim verdiğimiz bağışı da kabul etmiyorlar. İnsan üzülüyor. Hepimiz aynı durumdayız. Biz de farklı değiliz. Tezgaha 10 kasa balık gelse 3 kasasını satamazsak biz de o gün iflastayız. Biz de iflasa gidiyoruz. Alım gücü de yok. Satış da yok. Her şey pahalı. Biz balıkçılar olarak inşallah sonumuz hayır olur diye düşünüyoruz.”

"HAYAT ŞARTLARI İNSANLARI ZORLUYOR"

Sinoplu balıkçı İsmail Coşkunarslan ise, "İnsanlar 2 kilogram balık alacağına 1 kilogram alıyor. Her şeyden tasarruf etmeye çalışıyor. Biz balıkçılar olarak balık diğer ürünlere bakaraktan daha uygun. 1 kilogram hamsi ile 3 kişi karnını doyuruyor. Ama bir restorana ve ya lokantaya gittiğin zaman tabi ki de imkanı yok. O paralara karın doymaz. Biz Sinoplu olarak ucuz balık yemeye alışkınız. Ama tabi ki de hayat şartları insanları zorluyor. Her şey pahalandı. Bu da ne oluyor? Balığa yansıyor. Günden güne kötüye gidiyor" dedi.


Görüntü dökümü:
*İsmail Değer
*İbrahim Coşkunarslan
*Sevim Köse
*Detay görüntüler 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA