3 Mayıs 2025 Cumartesi

15:01   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA: “BU PERVASıZ VE ACıMASıZ SALDıRı, HUKUK KARŞıSıNDA HAK ETTIĞI YANıTı ALACAKTıR”   14:41   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: ``ÜLKEMIZ ARTıK AKP IKTIDARı TARAFıNDAN YÖNETILEMIYOR, HALK BUNU GÖRDÜ``   14:39   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI" YARıN KONYA`DA... PARTI MECLISI ÜYESI GÖRGÖZ: KONYA CUMHURIYET`IN KALESI OLMAYA HAZıR   14:38   BASıN KONSEYI, DÜNYA 2025 BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ NEDENIYLE TÖREN DÜZENLEDI   14:38   CHP`LI ÇAKıR, MERSIN DAVULTEPE`DE 25 YıLLıK NARENCIYE AĞAÇLARıNıN KESILMESINE TEPKI GÖSTERDI   14:29   KARTALKAYA YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU... BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN SUNUM YAPACAK   14:24   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: "YOZGAT`TA NASıL ŞOK YAŞADıLARSA, AYNı ŞOKU KONYA`DA DA YAŞAYACAKLAR"   14:15   MILLI YOL PARTISI GENEL BAŞKANı ÇAYıR`DAN "TELEF" TEPKISI: "BU SÖZ SIYASI TARIHIMIZDE BIR YÜZ KARASı OLARAK KALACAKTıR"   14:07   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... CHP KONYA İL BAŞKANı YAMAN: "İKTIDARı KONYA`DAN GETIRECEĞIZ"   13:37   CHP`LI ÇAKıRÖZER, NISAN AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı: "GAZETECILER 257 KEZ HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı, 61`I GÖZALTıNA ALıNDı, 25`I TUTUKLANDı"   13:31   ARTVINLI EMEKLI: "DOMATESIN KILOSU 100 LIRA... EMEKLI MAAŞıYLA GEÇINMEK MÜMKÜN DEĞIL"   13:13   CHP`LI DEMIR`DEN IŞÇILERIN MAZERET IZNI HAKKıNıN MEMURLAR ILE EŞITLENMESINE ILIŞKIN KANUN TEKLIFI   13:06   RTÜK ÜYESI KESER`DEN RTÜK`E "GÜNDEM DıŞı RAPOR" TEPKISI: "GEREKLI HAZıRLıK SÜRECI OLANAĞı TANıNMAYAN BIR ORTAMDA, NITELIKLI MÜZAKERE YAPıLMASı MÜMKÜN DEĞILDIR"   12:53   NARIN GÜRAN CINAYETI IKINCI DAVASı… DURUŞMA 30 MAYıS`A ERTELENDI   12:51   GELECEK PARTISI GENEL BAŞKANı DAVUTOĞLU: "KKTC`YI MAFYA, KUMAR VE FUHUŞ CENNETINE ÇEVIRENLER YÜCE DIVAN`DA YARGıLANMALı”   12:49   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABOĞLU`NDAN SILIVRI ZIYARETI: “AVUKATLAR, SEÇILMIŞLER, KAMU YÖNETICILERI HAKSıZ BIÇIMDE ÖZGÜRLÜKLERINDEN ALıKONULUYOR”   12:44   TOKİ`NIN KKTC`DE INŞA ETTIĞI KÜLLIYE`NIN AÇıLıŞıNı CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN YAPACAK   12:33   CHP`LI SARıBAL: "SARAY IKTIDARı HAYVANCıLıĞı BITIRMEYE YEMINLI. 12 MILYAR DOLAR ÖDENDI, YETMEDI"   12:29   BABACAN: KANAL İSTANBUL YAPıLıRSA, BIR DEPREMDE BIR SAVAŞTA İSTANBUL`DAN TAHLIYE NASıL OLACAK?"   12:16   KKTC`DE ÖLDÜRÜLEN IŞ INSANı HALIL FALYALı`NıN ESKI MUHASEBECISI CEMIL ÖNAL HOLLANDA`DA ÖLDÜRÜLDÜ, POLIS SALDıRGANıN EŞKALINI PAYLAŞTı  
 
     
   

DEVA SÖZCÜSÜ ŞAHİN: “SAYIN ERDOĞAN YASAKLARLA İKTİDAR OLDU VE BUGÜN İTİBARİYLE KOYMUŞ OLDUĞU YASAKLARLA GİDİYOR”


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki karara ilişkin; “Sayın Erdoğan yasaklarla iktidar oldu ve bugün itibariyle koymuş olduğu yasaklarla gidiyor. En azından 2023`te yapılacak seçimlerde artık Sayın Erdoğan`ın olmayacağı verilen bu siyasi yasak kararı ile perçinlenmiş oldu” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 14 Aralık 2022 Çarşamba 20:36   Okunma : 296

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki karara ilişkin; “Sayın Erdoğan yasaklarla iktidar oldu ve bugün itibariyle koymuş olduğu yasaklarla gidiyor. En azından 2023`te yapılacak seçimlerde artık Sayın Erdoğan`ın olmayacağı verilen bu siyasi yasak kararı ile perçinlenmiş oldu” açıklamasını yaptı.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki kararı ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi. Şahin, şunları söyledi:

“TAMAMEN SİYASİ İÇERİKLİ BİR KARAR”

“Bu kararın hukuki değerlendirmesini şu aşamada yapmış olmak gerçek anlamda kararda arzu edilen maksada hizmet etmek olur. O nedenle kararın gerekçesini görmeden, kararı hukukçu olarak değerlendirmeyi çok doğru bilmiyorum. Ancak şunu ifade edeyim ki, tamamen siyasi içerikli bir karar. O nedenle bu kararı elbette ki siyasi kimliğimiz ile değerlendirip ona göre yorum yapmamız gerekir. Açıkça ifade edeyim ki tamamen yargının yanlış bir kararıdır. Burada, bu karara götüren süreçleri iyi tahlil etmek gerekir.

“SAYIN ERDOĞAN YASAKLARLA İKTİDAR OLDU VE BUGÜN İTİBARİYLE KOYMUŞ OLDUĞU YASAKLARLA GİDİYOR”

Sayın Erdoğan yasaklarla iktidar oldu ve bugün itibariyle koymuş olduğu yasaklarla gidiyor. En azından 2023`te yapılacak seçimlerde artık Sayın Erdoğan`ın olmayacağı verilen bu siyasi yasak kararı ile perçinlenmiş oldu. Çünkü hukuka müdahalelerle geçmiş dönemde yargı eli ile siyasetin dizayn edildiği pek çok zaman şahitlik ettik ama kısa süreli bu dizayn hareketi millet nezdinde hiçbir zaman karşılık bulmamıştır ve milletimiz önüne sandığın konulduğu ilk anda bu yanlış kararları verenleri çok ağır şekilde cezalandırmıştır.

“ANKARA`DA HAKİMLERİN OLDUĞUNA İNANAN BİR HUKUKÇU OLARAK SÖYLÜYORUM Kİ, BU YANLIŞ KARAR MUTLAKA DÖNECEKTİR”

Ben şuna yürekten inanıyorum ki bugün ülkemiz yargını adına çok hicap duyduğumuz kararlardan birine daha şahitlik ediyoruz. Bir hukukçu olarak ziyadesi ile üzülüyorum ama şunu da özellikle ifade etmekte fayda var. Bunun istinafı var, yargıtay aşaması var… Bu istinafta, ara istasyonda dönmese bile Ankara`da hakimlerin olduğuna inanan bir hukukçu olarak söylüyorum ki, bu yanlış karar mutlaka dönecektir. Çünkü dosyaya sunulan hukuki mütalaa Türk Ceza Kanunu hazırlayan üç değerli hocanın çalışmasıdır. Sayın İzzet Özgenç, Sayın Adem Sözüer ve Sayın Ahmet Gökçen tarafından hazırlanmış hukuki mütalaada TCK 125`inci maddesi kapsamında hakaret suçu oluşmadığı net bir şekilde ifade edilmiştir. Dolayısıyla ben, bu mütalaalar doğrultusunda siyaseti dizayn etmeye çalışan yargı eli ile verilen bu kararının bir şekliyle Yargıtay`dan döneceği kanaatindeyim.”   

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA