5 Mayıs 2025 Pazartesi

12:03   "PLASTIKSIZ MERSIN SAHILLERI İÇIN BIRLEŞIYORUZ" PROJESININ KAPANıŞ TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   10:14   SILIFKE BELEDIYESI`NIN "3. EDEBIYAT FESTIVALI" DEVAM EDIYOR   10:02   MESKİ, TARSUS`TAKI YERLEŞIM BÖLGELERINE ATıK SU ALTYAPıSı KAZANDıRDı   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HıDıRELLEZ MOLLA KERIM KARAKUCAK GÜREŞLERI`NI IZLEDI   17:36   MANSUR YAVAŞ: "GENEL BAŞKANıMıZ SAYıN ÖZGÜR ÖZEL`IN YANıNDAYıZ. SAAT 21.00`DE HERKESI CHP GENEL MERKEZI`NE DAVET EDIYORUZ"   16:51   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SOL PARTI: "BU PROVOKATIF SALDıRıLAR KARŞıSıNDA DAYANıŞMA IÇINDE OLACAĞıMıZı BILDIRIYORUZ"   16:48   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN: “SAYıN ÖZEL`I SAAT 21.00`DE ANKARA`DA GENEL MERKEZIMIZDE KARŞıLAYACAĞıZ"   16:45   ÖZGÜR ÖZEL: "BU MILLETIN BIRLIĞINI, DIRLIĞINI, HUZURUNU BOZMAK ISTEYENLERE FıRSAT VERMEYECEĞIZ"   15:37   İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "ABDULLAH ÖCALAN`ı TBMM`YE DAVET EDEN ZEVAT, ALPARSLAN TÜRKEŞ`IN MEZARıNı TÜRK MILLIYETÇILERINE YASAKLAYAMAZ"   15:37   ÖZGÜR ÖZEL`DEN UĞRADıĞı FIZIKSEL SALDıRıYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "TEHDITLER, SALDıRıLAR BIZI YıLDıRACAK OLSA BIZ ÖLÜMÜ GÖZE ALıP CUMHURIYETI KURAN PARTININ GENEL BAŞKANLıĞıNA TALIP OLMAZDıK"   15:31   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SEZGIN TANRıKULU: “DOĞRUDAN SıRRı`NıN ANıSıNA, BU ORTAMA KARŞı YAPıLAN BIR SALDıRı”   14:18   ROMANYA`DA HALK, CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERI IÇIN OY KULLANMAYA BAŞLADı; SEÇIMLER AŞıRı SAĞıN GÖLGESINDE GERÇEKLEŞTIRILIYOR   14:16   CHP`NIN KONYA MITINGI… KONYALı VATANDAŞ: “KONYA`DA BU KADAR KALABALıĞıN OLMASı ARTıK MEVCUT IKTIDARıN ÇOK GEÇERLI OLDUĞUNU GÖSTERMIYOR"   14:14   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ÖZGÜR ÇELIK: "BU ALÇAKLıĞı YAPANıN DA YAPTıRANıN DA IKI ELIMIZ YAKASıNDA"   14:08   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR KESIM INSAN EĞER BU IKTIDARA KARŞı BIRINE YÖNELIK SUÇ IŞLEME EĞILIMINDE BULUNUYORSA CEZASıZ KALACAĞıNA DAIR BIR INTIBA EDINIYOR"   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "TESADÜF DIYENIN AKLıNA ŞAŞARıM"   13:50   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... GÜLIZAR BIÇER KARACA: "BU TÜR PROVOKASYONLARıN, ÜLKEMIZIN DEMOKRASI VE HUKUK MÜCADELESINE GÖLGE DÜŞÜRMESINE ASLA IZIN VERMEYECEĞIZ"   13:45   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... DİSK: "BU YUMRUKLU SALDıRı DEMOKRASIYI, CUMHURIYETI, HALK IRADESINI VE TOPLUMSAL BARıŞı HEDEF ALMAKTADıR"   13:45   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... CHP SÖZCÜSÜ DENIZ YÜCEL: “BEDELI NE OLURSA OLSUN, BU GÜZEL ÜLKEYI BU TARZ ALÇAKÇA SALDıRıLARı YAPAN, YELTENEN, AKLıNDAN GEÇIREN MIKROPLARDAN, VANDALLARDAN, ALÇAKLARDAN TEMIZLEYECEĞIZ”  
 
     
   

DİYARBAKIR`DA POLİSLERİ TAŞIYAN SERVİS ARACINA BOMBALI SALDIRI: 9 KİŞİ YARALANDI, 5 KİŞİ GÖZALTINA


Diyarbakır`da göreve giden çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 8 polis memuru ve servisin şoförü yaralandı. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, “Olayı gerçekleştiren ve ona yardım eden kişi gözaltına alındı” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise gözaltı sayısının ilerleyen saatlerde 5`e yükseldiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada da “Kontrol amaçlı hastanelere sevk edilen 9 arkadaşımızın 7`sinin ayakta tedavileri tamamlanarak taburcu olmuştur” denildi.

 

Tarih : 16 Aralık 2022 Cuma 11:48   Okunma : 351

Diyarbakır`da göreve giden çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 8 polis memuru ve servisin şoförü yaralandı. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, “Olayı gerçekleştiren ve ona yardım eden kişi gözaltına alındı” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise gözaltı sayısının ilerleyen saatlerde 5`e yükseldiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada da “Kontrol amaçlı hastanelere sevk edilen 9 arkadaşımızın 7`sinin ayakta tedavileri tamamlanarak taburcu olmuştur” denildi.

Diyarbakır-Mardin kara yolu üzerindeki Canlı Hayvan Borsası yakınına daha önceden park edilen bombalı araç, bu sabah göreve giden çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında patlatıldı.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan 8 polis memuru ile servisin şoförü ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

VALİ SU: OLAYI GERÇEKLEŞTİREN VE ONA YARDIM EDEN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, olay yerinde yaptığı açıklamada, “Olayı gerçekleştiren ve ona yardım eden kişi gözaltına alındı” dedi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ: 9 YARALIDAN 7`Sİ TABURCU OLDU

Diyarbakır Valiliği`nden yapılan ilk yazılı açıklamada, “16.12.2022 günü saat 05:10 sıralarında göreve giden çevik kuvvet minibüsüne, geçişi esnasında yol kenarına park edilmiş araç patlatılmak suretiyle terör saldırısı yapılmıştır. Zırhlı polis minibüsü içerisinde bulunan 9 kişi kontrol amaçlı hastanelere sevk edilmiş olup, herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Konuyla ilgili 2 kişi gözaltına alınmıştır” denildi.

Valilikten yapılan ikinci açıklamada ise “İlimizde bu sabah çevik kuvvet otobüsüne yapılan saldırı sonrası, kontrol amaçlı hastanelere sevk edilen 9 arkadaşımızın 7`sinin ayakta tedavileri tamamlanarak taburcu olmuştur” bilgisi verildi.

SOYLU: 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından, “Diyarbakır`da göreve giden polis aracımız geçerken 05:10`da park halindeki araçta patlama meydana gelmiştir. Tedbiren polis arkadaşlarımız hastaneye götürülmüşler ve ayakta tetkikleri yapılmıştır. Olayın faili olduğu değerlendirilen iki kişi gözaltına alınmıştır. Geçmiş olsun” açıklamasını yaptı.

Süleyman Soylu, olay yerinde yaptığı açıklamada ise gözaltı sayısının 5`e yükseldiğini söyledi. Soylu, şüphelilerin emniyetteki sorgularının sürdüğünü bildirdi.

BAKAN KOCA: YARALILARIMIZIN GENEL DURUMU İYİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabında, “Diyarbakır`da polislerimizi taşıyan servis aracının yanında başka bir aracın patlaması sonucu 8 polisimiz yaralanmıştır. Görevlendirilen ambulanslarla hastanelere nakledilen yaralılarımızın genel durumları iyi. Çok geçmiş olsun” paylamışı yaptı.

MSB: TÜM GÜVENLİK BİRİMLERİ, TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI OMUZ OMUZA MÜCADELEYE DEVAM EDECEK

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Diyarbakır`da çevik kuvvet polislerimizi taşıyan servis aracına gerçekleşen bombalı terör saldırısında yaralanan polislerimize ve sivil vatandaşımıza acil şifalar diliyor, Emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Asker-polis başta olmak üzere, milletimizin huzuru ve güvenliği için görev yapan tüm güvenlik birimleri, terör örgütlerine karşı omuz omuza mücadeleye devam edecek. Nerede olursa olsun, asil milletimizi terör belasından kurtarmak için mücadelemiz etkin ve kararlı şekilde sürecek.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA