19 Kasım 2025 Çarşamba

16:40   TOROSLAR’DA SPOR İÇIN BÜYÜK BULUŞMA: DAYANıŞMA GECESINE YOĞUN KATıLıM   16:35   İSTANBUL’DA ZEHIRLENEREK ÖLEN SERVET BÖCEK’IN CENAZESI BOLVADIN’DE DEFNEDILDI   16:33   ESRA TOKYAZ: AYŞE BENIM, BEN AYŞE’YIM. KENDIME BAKAMıYORUM, AYNALARA BAKAMıYORUM...   16:32   UKRAYNA CUMHURBAŞKANı ZELENSKI, ANıTKABIR’I ZIYARET ETTI   16:29   CHP’LI ASU KAYA, ŞIDDETE MARUZ BıRAKıLAN KADıNLARA YÖNELIK "SIYAH MEKTUPLAR" PROJESINI DUYURDU   16:28   NICOLAS CAGE’IN HZ. YUSUF KARAKTERINI CANLANDıRDıĞı "OĞUL" FILMI 21 KASıM’DA SINEMALARDA   16:27   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAKIKADA 51 BIN TL, SANIYEDE 853 TL HARCAYAN BIR YÖNETIM HALKTAN KOPMUŞTUR"   12:29   6 ARALıK’TA ANKARA’DA BÜYÜK BULUŞMA: YURTTAŞLAR BÜTÇE HAKKı IÇIN MEYDANDA   11:47   ŞIŞLI’DE KAYYUM KRIZI: 9 İŞÇI İŞTEN ÇıKARıLDı, BAŞKAN ŞAHAN’DAN SERT TEPKI   11:03   TÜRKIYE’DE BIR İLK: YENIŞEHIR BELEDIYESI ARı MERASıYLA EKOLOJIK TARıMDA ÖNCÜ OLDU   09:58   AHKİB, AVRUPA VE ORTA DOĞU’NUN GÜVENILIR MODA PARTNERI OLUYOR   09:50   AKDENIZ’DEN ABU DABI’YE: HATIP EMLEK DÜNYA ARENASıNDA   15:04   GELECEK PARTISI’NDEN ISTIFA EDEN BAĞıMSıZ İSTANBUL MILLETVEKILI DOĞAN DEMIR CHP’YE KATıLDı   15:02   ÖZDAĞ’DAN BAHÇELI’NIN "İMRALı’YA GITMEKTEN GOCUNMAM, ÇEKINMEM" AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:56   BAHÇELI: "ALıRıM YANıMA 3 ARKADAŞıMı KENDI IMKANLARıMıZLA İMRALı’YA GITMEKTEN BIR MASA ETRAFıNDA DA YÜZ YÜZE GELMEKTEN IMTINA ETMEM"   14:55   ÖZGÜR ÖZEL VE TÜLAY HATIMOĞULLARı HAKKıNDA DOKUNULMAZLıK DOSYASı TBMM BAŞKANLıĞı’NA GÖNDERILDI   14:51   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI, YARıN TÜRKIYE’YE GELIYOR   14:47   CHP, “ŞIMDI İKTIDAR ZAMANı” SLOGANıYLA 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A HAZıRLANıYOR   10:43   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KESINTISIZ SOKAK YENILEME HAMLESI   01:03   TARSUS’TA İSTIRIDYE MANTARı HASADı: BAŞKAN BOLTAÇ KURSIYERLERLE İLK ÜRÜNÜ TOPLADı  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BARINAĞINA HAYVANSEVERLERDEN ZİYARET


Mersin`deki hayvanseverler, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi`ni ziyaret ederek, patili dostlarla buluştu. Ziyarette Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Hünkar Yıkılmaz, barınaktaki hayvanların bakımı, tedavileri ve belediye tarafından yürütülen çalışmalar hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi. Hayvanlarla yakından ilgilenen hayvanseverler, yanlarında getirdikleri kuru ve yaş mama ile battaniyeleri, hayvanlara verilmek üzere yetkililere teslim ettiler.

 

Tarih : 16 Aralık 2022 Cuma 09:40   Okunma : 477

Mersin`deki hayvanseverler, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi`ni ziyaret ederek, patili dostlarla buluştu. Ziyarette Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Hünkar Yıkılmaz, barınaktaki hayvanların bakımı, tedavileri ve belediye tarafından yürütülen çalışmalar hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi. Hayvanlarla yakından ilgilenen hayvanseverler, yanlarında getirdikleri kuru ve yaş mama ile battaniyeleri, hayvanlara verilmek üzere yetkililere teslim ettiler.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, son zamanlarda Türkiye`deki bazı barınaklarda yaşanan olaylardan sonra, hayvanseverlerin barınağa ziyaretlerinin arttığını söyledi.

Bu durumdan oldukça memnun olduklarını dile getiren Şahutoğlu, yapılan hizmetler hakkında bilgi vererek, “Burası 2 bin köpek ve bin kedi kapasiteli bir barınak. Biz aslında barınak kelimesini çok kullanmak istemiyoruz. Bizde bulundukları geçici sürede, hayvanlarımızın bakımlarını, tedavilerini ve tekrardan doğaya bırakabileceğimiz güne kadar öz bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Geride kalan 11 ayı değerlendirdiğimiz zaman, tüm ilçelerimizde bin 43 tane sahiplendirme ve 5 bin 800 kısırlaştırma gerçekleştirdik” dedi.

Amaçlarının, misafir ettikleri canların rahat, sağlıklı ve huzurlu olmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Şahutoğlu, “Salı ve Perşembe günleri hariç, barınağımızda misafirlerimizi kabul ediyoruz. Mersinli hayvanseverlerin içleri rahat olsun” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR`İN BARINAĞI GERÇEKTEN MEMNUNİYET VERİCİ”

Ziyarete gelen hayvanseverler, Büyükşehir barınağı hakkındaki düşünce ve izlenimlerini şu sözlerle paylaştı:

-Aydan Zümrüt: “Hayvanlara burada çok güzel bakılıyor. Bu hayvanlarımızı korumamız lazım. Dünya sadece insanlara ait değil, ama maalesef böyle bir inanış oluşmaya başladı. Bu canlarımızın yaşam alanlarını bitirdik. Burası gerçekten çok güzel. Sürekli geldiğimiz bir yer ve çok güzel bakılıyor, ilgileniliyor burada.” 

-Tuğçe Sağındağ: “Herkes en azından evinin önündeki canlılara sahip çıksın. Sadece bir su ve mama koyabilirler. Gerçekten bu canların sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları var. Çok şükür ki en azından bu barınağı bu şekilde gördük. Büyükşehir elinden geleni yapıyor. Çok memnun kaldık. Mersin Barınağı için Belediye Başkanımız Vahap Seçer`e ve müdürlere gerçekten teşekkür ediyoruz. Biz de yanlarındayız.” 

-Can Taşçıoğlu: “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Burada canlarımızın ve yavrularımızın yanında olmak, onlarla iç içe olmak, onların kalplerine bir nebze de olsa dokunabilmek, bizler için çok onur ve gurur verici. Mersin Büyükşehir Barınağı yetkililerine de, bizleri burada ağırladığı, hayvanlarımızla iç içe olmamıza fırsat verdikleri için teşekkür ederiz. Gönül isterdi ki buradaki yavrularımızın hepsi sahiplenilsin, hepsinin sıcak bir yuvası olsun. İsteriz ki her şey canlarımız için daha güzel olur. Daha yaşanabilir bir dünya için hayvanlara çok ihtiyacımız var. Dilerim ki, insanlığın vicdandan ve merhametten yoksun olmadığı, hayvan sevgisinin de gerçekten çok yükseldiği bir dünya içerisinde yaşamaya devam ederiz.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA