12 Eylül 2025 Cuma

14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!   10:10   MEDYA GRUBUNA ŞOK BASKıN: CAN HOLDING’E MALI SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR   10:03   MERCEK’TEN TATLı BIR GELECEK: MERSIN’DE PASTA ŞEFLERI YETIŞIYOR   23:55   KADıKÖY’DE HALKıN İSYANı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   23:25   BAŞLıK: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTIDARA TARIHI ÇıKıŞ: "MAJESTELERININ MUHALEFETI DEĞILIZ, AK TOROSLAR ÇETESINE BOYUN EĞMEYIZ!"   22:53   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLIYI EZENI AFFETMEYECEĞIZ!” – KADıKÖY’DE 125 BIN KIŞILIK TEPK   22:30   DARBE, DAVA, DAYANıŞMA: DİSK TARIHI’NIN EN KARANLıK SAYFASı KITAPLA AYDıNLANıYOR9   20:54   DEM PARTI VE CHP ARASıNDA DIKKAT ÇEKEN ZIRVE: İSTANBUL’DA STRATEJIK BULUŞMA   20:38   CHP’DEN VALILIĞE SERT MESAJ: BU BINA BIZIM, BU KARAR BIZIM   16:46   İSTANBUL BAROSU DAVASıNDA TARIHI SAVUNMA: TURGUT KAZAN’DAN HUKUK MANIFESTOSU   16:40   GÜRSEL TEKIN’DEN SESSIZ VEDA: “TÜRKIYE’NIN GERÇEK GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLUN”   15:07   12 DEV ADAM’A MERSIN’DEN TAM DESTEK: MARINA’DA YARı FINAL HEYECANı  
 
     
   

YENİŞEHİR BELEDİYESİ`NİN ‘MERAK MAKİNESİ PROJESİ`NDE İLK EĞİTİMLER VERİLDİ


Yenişehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle düzenlenecek olan ‘Merak Makinesi Projesi`ne katılan gönüllü araştırmacılara, Yenişehir Belediyesi Akademi`de ilk eğitimler verildi.

 

Tarih : 18 Aralık 2022 Pazar 12:16   Okunma : 461

Yenişehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle düzenlenecek olan ‘Merak Makinesi Projesi`ne katılan gönüllü araştırmacılara, Yenişehir Belediyesi Akademi`de ilk eğitimler verildi.

Geçen haftalarda Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim Kahramanları Derneği ile Merak Makinesi Projesi için iş birliği protokolü imzalayan Yenişehir Belediyesi, proje kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede projede gönüllü araştırmacı olarak görev alacak kişilere, iki gün süren eğitim verildi. 20 gönüllü araştırmacının görev alacağı Merak Makinesi Projesi çerçevesinde, öğrencilerin mühendislik ve bilime olan ilgilerinin artırılması amaçlanıyor.

İLK YIL 200, İKİNCİ YIL 400 ÖĞRENCİNİN KATILMASI BEKLENİYOR

Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Aslı Yıkıcı Yurtsever ve Bahçeşehir Üniversitesi Doktor Öğretim üyesi Defne Yabaş tarafından verilen eğitimlere, Mersin Üniversitesi`nin fen, matematik, sınıf öğretmenliği ve psikoloji rehber öğretmenliği bölüm öğrencileri katıldı. Yenişehir Belediyesi Akademi`de yüz yüze düzenlenen ve iki gün süren eğitimlerin ardından gönüllü ekibi, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün belirlediği okullarda öğrencilerle atölyeler yapacak. Projeye, ilçedeki devlet okullarında okuyan öğrencilerden ilk yıl 200, ikinci yıl ise 400 öğrencinin katılması bekleniyor. Projeye katılacak çocuklar, beş hafta boyunca alacakları tasarım içerikli modüllerin sonunda yapılacak çocuk-aile şenliğinde çalışmalarını yetişkinlere sunacak.

Yenişehir Belediyesi Akademi Genel Koordinatörü Raif Çakmak, gönüllülere şu sözlerle seslendi:

“Eğitimde Türkiye`nin alması gereken çok yol var. Sizin gibi görevden kaçmayan öğretmen adayları olduğu müddetçe sorun yok demektir. Merak Makinesi Projesi`nden faydalanacak olan çocuklarımız, bilimsel açıdan iyi bir tecrübe edinecek. Günümüzde bazı meslekler artık kendini güncelleyemiyor. Teknoloji çağına uygun mesleklere yönlendirmek adına da kıymetli bir projeyi daha beraber hayata geçiriyoruz. Burada en çok Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit`e çok teşekkür ediyorum çünkü yeni eğitim modeline çok destek veren, eğitimi önceleyen bir belediye başkanı. Proje sonunda ortaya güzel işler çıkacak.”

Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Aslı Yıkıcı Yurtsever, Merak Makinesi Projesi ile çocukların hayal gücünün gelişmesine katkı sağlanacağını belirterek, eğitimlere katılan gönüllü araştırmacılar için öğretmenlik yapmaları adına iyi bir deneyim olacağını söyledi. Bahçeşehir Üniversitesi Doktor Öğretim üyesi Defne Yabaş ise Merak Makinesi Projesi kapsamında verilen eğitimde matematik ve STEM eğitimlerinin nasıl birleştirildiğini anlattı. Yabaş, “Proje geliştirme tasarımları ve temel oluşturmak konusunda öğrenciler için faydalı bir uygulama” dedi.

Yenişehir Belediyesi Beceri Temelli Eğitim Merkezi (BETEM) öğretmeni Tuğba Yetkin Akpınar, Merak Makinesi Projesi`ni Mersin ve Yenişehir`de hayata geçirecekleri için mutlu olduğunu dile getirdi. İki gün süren eğitimlere katılan gönüllü ekiple birlikte verimli çalışmalar ortaya konulacağını da sözlerine ekledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA