19 Kasım 2025 Çarşamba

15:04   GELECEK PARTISI’NDEN ISTIFA EDEN BAĞıMSıZ İSTANBUL MILLETVEKILI DOĞAN DEMIR CHP’YE KATıLDı   15:02   ÖZDAĞ’DAN BAHÇELI’NIN "İMRALı’YA GITMEKTEN GOCUNMAM, ÇEKINMEM" AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:56   BAHÇELI: "ALıRıM YANıMA 3 ARKADAŞıMı KENDI IMKANLARıMıZLA İMRALı’YA GITMEKTEN BIR MASA ETRAFıNDA DA YÜZ YÜZE GELMEKTEN IMTINA ETMEM"   14:55   ÖZGÜR ÖZEL VE TÜLAY HATIMOĞULLARı HAKKıNDA DOKUNULMAZLıK DOSYASı TBMM BAŞKANLıĞı’NA GÖNDERILDI   14:51   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI, YARıN TÜRKIYE’YE GELIYOR   14:47   CHP, “ŞIMDI İKTIDAR ZAMANı” SLOGANıYLA 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A HAZıRLANıYOR   10:43   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KESINTISIZ SOKAK YENILEME HAMLESI   01:03   TARSUS’TA İSTIRIDYE MANTARı HASADı: BAŞKAN BOLTAÇ KURSIYERLERLE İLK ÜRÜNÜ TOPLADı   20:25   BAŞKAN SEÇER’IN YÜREK BURKAN KAYBı: DOÇ. DR. ARZU SEÇER’E SON VEDA   16:06   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI SONA ERDI   16:04   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN AŞEVINE ZIYARET   16:02   BEŞIKTAŞ JK: SERGEN YALÇıN, BU SABAH ANJIYO OPERASYONU GEÇIRDI   16:01   MUAZZEZ ABACı, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:59   EGE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCI KÖYÜ’NDE, DEPREMZEDE ÖĞRENCILERDEN GERIYE DÖNÜK KIRA ISTENDI   15:57   36 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN AKADEMISYEN EMRAH GÜLSUNAR HAKKıNDA ILK DURUŞMADA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:56   VELI AĞBABA: BELEDIYE BAŞKANLARıMıZıN 70 YıLLıK MALLARıNA EL KONULDU VE BU ORGANIZE KÖTÜLÜĞÜ AKP YAPıYOR   13:35   ARA TATILDE ZUMBA KIDS COŞKUSU: ÇOCUKLAR VE AILELERI ENERJI DEPOLADı   11:40   MUAZZEZ ABACı’NıN SON ŞARKıSı: ANKARA’DA SESSIZ VEDA   11:25   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN ACı GÜNÜ: KARDEŞI ARZU SEÇER’I KAYBETTI   10:18   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇLÜ BIR SES: ‘HAYıR DEME SANATı’ ATÖLYESI BAŞLADı  
 
     
   

MERCEK DİKİŞ KURSU’NDA KADINLAR SEVGİYLE ÜRETİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Mesleki Eğitim Merkezi MERCEK’te yer alan ‘Dikiş Kursu’nda kadınlar, modern ekipmanlarla hem dikiş öğreniyor, hem de sosyalleşiyor. Kadınlar dikiş kursunda her gün yeni bir teknik öğrenirken;hem kendileri, hem aileleri, hem de Büyükşehir Belediyesi’nin Kıyafet Evi için kıyafetler dikiyor. Kursiyerler tarafından dikilen tişört, pijama takımı, etek, elbise gibi birçok ürün Kıyafet Evi’ne gönderilerek, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak ulaştırılıyor.10 aylık süreç içerisinde Büyükşehir’in dikiş kursunda, yaklaşık 100 kursiyer eğitim aldı.

 

Tarih : 19 Aralık 2022 Pazartesi 18:03   Okunma : 537

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Mesleki Eğitim Merkezi MERCEK’te yer alan ‘Dikiş Kursu’nda kadınlar, modern ekipmanlarla hem dikiş öğreniyor, hem de sosyalleşiyor. 

Kadınlar dikiş kursunda her gün yeni bir teknik öğrenirken;hem kendileri, hem aileleri, hem de Büyükşehir Belediyesi’nin Kıyafet Evi için kıyafetler dikiyor. Kursiyerler tarafından dikilen tişört, pijama takımı, etek, elbise gibi birçok ürün Kıyafet Evi’ne gönderilerek, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak ulaştırılıyor.10 aylık süreç içerisinde Büyükşehir’in dikiş kursunda, yaklaşık 100 kursiyer eğitim aldı.

Nehir: “Diktiğimiz ürünlerKıyafet Evi aracılığıyla,ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşıyor”

Dikiş kursunun eğitmenliğini yapan Besire Ballıkaya Nehir,1 yıldır MERCEK’te eğitmenlik yaptığını ve kursiyerlerle çok yol aldıklarını ifade ederek, “İlk kursiyerlerimiz 20 kişiden oluşuyordu, sonra giderek arttı. Şimdi yeni bir ekipleyiz ve çok keyifle çalışıyoruz. Yaptığımız ürünler sosyal dönüşüm projesi olarak Kıyafet Evi aracılığıyla çocuklara ulaşıyor. O yüzden çok daha mutlu bir şekilde çalışıyoruz” dedi.Gelen kursiyerlerin farklı amaçlarla kursa katıldığını kaydeden Nehir, “Burada dikilen kıyafetler, ihtiyaç sahibi çocuklara gittiği için, kursiyerler çok daha mutlu çalışıyor. Sürekli farklı simalarla çalışmak da çok güzel. Bu imkanı sağladığı için Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çanta, kıyafet, elbise dikiminden çok daha ileri boyutlara geldik. O yüzden de mutluyuz”diye konuştu.

“Evde sadece düğme dikerken, şu anda kıyafet dikebiliyorum”

Gamze Uçan, kursu arkadaşlarından duyduğunu ve bu sayede katılıp çok memnun kaldığını belirterek, “Kendim evde sadece düğme dikerken, şu anda kıyafet dikebiliyorum. Sadece kendime değil,belediyemizin Kıyafet Evi’ne çocuklar için dikim yapmaktan çok mutluyuz. Hem öğreniyoruz, hem de faydalı ürünler çıkarıyoruz. Arkadaşlarımız çok istekli.Gelen gitmek istemiyor ve ortam da çok güzel. Bütün arkadaşları, böyle faydalı bir proje içinde görmek isteriz”ifadelerini kullandı.

“Burası imkansızlıkları imkana çevirmiş”

Dikiş dikmeyi hiç bilmediğini, öğrenmek için internetten faydalanmaya çalıştığını fakat bir türlü olmadığını dile getiren Mehtap Kılınç,“Böyle bir kurs olduğunu komşumdan öğrendim. Öğrenmek çok güzel ve böyle keyifli bir ortamda bir şeyler ortaya koymak çok güzel. Bu yaptıklarımızın da ihtiyaç sahibi çocukları çok mutlu edeceğini düşünüyorum. Onlara ulaşması çok güzel. Burası,imkansızlıkları imkana çevirmiş. Her türlü şey var. Makinalar var, iplikler, kumaşlar… Çok şey öğrendim, çok keyifli. Bundan sonra kendi başıma dikebileceğimi düşünüyorum” dedi.

Daha önce dikiş işleri yapamadığını ifade eden Figen Akkurt, “Buraya geldiğimde dikiş bilmiyordum. Öğretmenimizden ve kurumumuzdan çok memnunum. Diktiğimiz giysiler ihtiyaç sahibi çocuklara gideceği için de ayrıca memnunuz, çok mutluyuz” dedi.

“Çok anlamlı bir sosyal proje”

Büyükşehir Belediyesi’nin çok anlamlı bir sosyal projeye imza attığını söyleyen Zeynep Nazlı, bu kurs sayesinde hem kendilerinin dikiş dikmeyi öğrendiğini, hem de dikilen bu ürünlerin ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştığını ifade ederek, “Kendimize de bir şeyler dikmeyi öğreniyoruz. Hocamız da sağolsun çok güzel anlatıyor. Bunların ihtiyaç sahiplerine gidecek olması, insanı daha mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA