11 Temmuz 2025 Cuma

16:53   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… ÖZGÜR ÖZEL: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BUGÜNKÜ SEMBOLIK SILAH BıRAKMA ADıMıNı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   16:51   ANJIYO OLAN MURAT ÇALıK YENIDEN CEZAEVINE SEVK EDILDI... CHP’LI ZEYBEK: "BUNUN ADı AÇıKÇA CINAYETE TEŞEBBÜSTÜR"   16:49   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "BUNA VESILE OLANLARıN UTANMASı GEREKIR"   16:47   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… 250 GÖZLEMCININ KATıLıMıYLA SILAHLAR IMHA EDILDI   02:01   ADANA, BAŞKANıNA SAHIP ÇıKTı… BINLERCE VATANDAŞ, TUTUKLANAN ZEYDAN KARALAR’A ÖZGÜRLÜK ISTEDI   01:59   CHP’NIN ADANA MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: BIZIM ARKAMıZDA MILLET VAR, ERDOĞAN’ıN ARKASıNDA TRUMP VAR, İSRAIL VAR   15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR  
 
     
   

BARO BAŞKANLARINDAN DENİZ POYRAZ DAVASI İÇİN İZMİR`DE ADALET NÖBETİ


HDP İzmir İl Binası`nda Deniz Poyraz`ı tabancayla vurarak öldüren Onur Gencer`in yargılandığı davanın yarın yapılacak 7. duruşması öncesi baro başkanları İzmir`de "Adalet Nöbeti" tuttu. İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, "Deniz Poyraz davasında müdahil vekil olan arkadaşlarımız bu karanlık cinayetin ardının aydınlanması için birçok talepte bulundu. Ne yazık ki ne soruşturma ne de kovuşturma aşamasında buna ilişkin en küçük bir adım atılmadığı gibi başvurular reddedildi. Böylesi karanlık bir süreçten geçiyoruz" dedi.

 

Tarih : 26 Aralık 2022 Pazartesi 18:41   Okunma : 351

HDP İzmir İl Binası`nda Deniz Poyraz`ı tabancayla vurarak öldüren Onur Gencer`in yargılandığı davanın yarın yapılacak 7. duruşması öncesi baro başkanları İzmir`de "Adalet Nöbeti" tuttu. İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, "Deniz Poyraz davasında müdahil vekil olan arkadaşlarımız bu karanlık cinayetin ardının aydınlanması için birçok talepte bulundu. Ne yazık ki ne soruşturma ne de kovuşturma aşamasında buna ilişkin en küçük bir adım atılmadığı gibi başvurular reddedildi. Böylesi karanlık bir süreçten geçiyoruz" dedi.

İzmir`de 17 Haziran 2021`de Deniz Poyraz`ı öldüren Onur Gencer`in "Ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl hapis cezası" istemiyle yargılandığı davanın yarın Aliağa Şakran Yerleşkesi`nde görülecek 7. duruşması öncesi baro başkanları ve avukatlar "Adalet Nöbeti" için bir araya geldi. İzmir Adliyesi koridorlarında "Adalet" yazılı pankart açan baro başkanları ve avukatlar daha sonra dışarıda açıklama yaptı.

"Adalet Nöbeti" eylemine Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Gürkan Altun, TBB Yönetim Kurulu üyesi Avukat Ercan Demir, İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses, Van Barosu Başkanı Sinan Özaras, Muş Barosu Başkanı Kadir Karaçelik, Ağrı Barosu Başkanı Serdar Günakın, Mardin Barosu Başkanı İsmail Elik, Şırnak Barosu Başkanı Rojhat Dilsiz, Siirt Barosu Başkanı Muhammet Alptekin, Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel ile avukatlar katıldı.

"KARANLIK BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ"

Adalet Nöbeti sonrası açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz şöyle konuştu:

“Keşke hukuk devleti olsaydık. Keşke hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına şahit olabilseydik. 2021 yılı haziran ayında katledilen Deniz Poyraz ile ilgili dava 14 Ekim 2022 günü Şakran Yerleşkesi`ne taşındı. Davamızı cezaevinin demir parmaklıkları arasında takip etmek zorunda kaldık. Deniz Poyraz davasında müdahil vekil olan arkadaşlarımız bu karanlık cinayetin ardının aydınlanması için birçok talepte bulundu. Ne yazık ki ne soruşturma ne de kovuşturma aşamasında buna ilişkin en küçük bir adım atılmadığı gibi başvurular reddedildi. Böylesi karanlık bir süreçten geçiyoruz. Burada bulunma sebebimiz adalet nöbeti için bütün yurttaşlarımıza kimliği, kişiliği, dini, ırkı ne olursa olsun adalete erişim yönünde hizmet vermek ve adaleti sağlamaktır."

"DENİZ POYRAZ İÇİN İZMİR`DEYİZ"

Birçok ilde sıralı adalet nöbetleri tuttuklarını anımsatan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Gürkan Altun ise "Burada genç kız çocuğu katledildi. Onun davasında hiç arzu etmediğimiz hukuki gelişmeler, hukuka aykırılıklar yaşandı. Bu sebeple ikinci defa İzmir`deyiz. Deniz Poyraz için İzmir`deyiz. Onun için adalet çığlıklarına katkıda bulunmak için İzmir`deyiz" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA