21 Ağustos 2025 Perşembe

16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR   14:45   “SINMEDEN, EĞILMEDEN, DIMDIK YÜRÜYORUZ” – ÖZEL’DEN KARARLıLıK MESAJı   14:42   ATEŞKESTE GÖZLER İSRAIL’DE: HAMAS ’EVET’ DEDI, KARAR CUMA GÜNÜ   14:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MIMARLAR ODASı ILE BIR ARAYA GELDI   14:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN “DOĞA DOSTU” ATıK YÖNETIMI   14:24   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA YÖNELIK SERAMIK SANATı EĞITIMI   13:20   TBMM ÖNÜNDE ARAÇ YAKAN ŞÜPHELI TUTUKLANDı: SORUŞTURMA DEVAM EDIYOR   09:25   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÖZBEK MAHALLESI’NE YENI ÇEHRE: TEMIZLIK VE ÇEVRE DÜZENLEMESI TAMAMLANDı   09:19   MERSIN’DE ÇIFTÇIYE CAN SUYU: BÜYÜKŞEHIR’DEN BINLERCE METRE SULAMA BORUSU DESTEĞI    19:15   CHP’DEN MERSIN’DE SAHA ATAĞı: AYHAN BARUT 19 MART DARBESININ FATURASıNı AÇıKLADı   18:11    TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KAMERA ZORUNLULUĞU SÜRESI UZATıLDı   18:09   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN YEŞIL ALANLARA BÜYÜK DOKUNUŞ   18:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ONKOLOJI HASTALARıNA CAN SIMIDI ULAŞıM HIZMETI   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:47   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı   15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"  
 
     
   

ALİ ÖZTUNÇ`TAN AKBELEN AÇIKLAMASI: "RANT PROJELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ. ZEYTİN YASASINI ISITIP ISITIP ÖNÜMÜZE GETİRMESİNLER"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Muğla`daki Akbelen Ormanı`na yapılması planlanan kömür ocağına ilişkin, “Kömürü çıkacağım diye Akbelen Ormanı`nı yok edecek firmanın yıllık kazancı 200 milyon lira iken, halka ve devlete yıllık sağlık maliyeti 20 milyar lira. Onların ticari kazancının 100 katını devletimize yükleyecekler. Onların kazancının 10 katı devletimizin kasasından sağlık faturalarına gidecek. Kamu yararı da yok. Kör hırs iyi bir şey değildir. Gözünüz kendinizden başka hiç bir şey görmüyor. Bodrum`un yıllık turizm geliri 5 milyar dolar. Devletimizin kasasını boşaltacak, bütçemizi zarara uğratacak bu tarz rant projelerine izin vermeyeceğiz. Zeytin yasasını ısıtıp ısıtıp önümüze geri getirmesinler. Bu işin peşini bırakmayız” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 26 Aralık 2022 Pazartesi 15:32   Okunma : 413

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Muğla`daki Akbelen Ormanı`na yapılması planlanan kömür ocağına ilişkin, “Kömürü çıkacağım diye Akbelen Ormanı`nı yok edecek firmanın yıllık kazancı 200 milyon lira iken, halka ve devlete yıllık sağlık maliyeti 20 milyar lira. Onların ticari kazancının 100 katını devletimize yükleyecekler. Onların kazancının 10 katı devletimizin kasasından sağlık faturalarına gidecek. Kamu yararı da yok. Kör hırs iyi bir şey değildir. Gözünüz kendinizden başka hiç bir şey görmüyor. Bodrum`un yıllık turizm geliri 5 milyar dolar. Devletimizin kasasını boşaltacak, bütçemizi zarara uğratacak bu tarz rant projelerine izin vermeyeceğiz. Zeytin yasasını ısıtıp ısıtıp önümüze geri getirmesinler. Bu işin peşini bırakmayız” açıklamasını yaptı.

CHP Çevre ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Muğla`nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı`nda Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali`ne (YK Enerji) kaynak sağlanması için yapılması planlanan kömür ocağına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Zeytinliklerin madenciliğe açılmasının da yer aldığı torba kanun teklifi 14 Aralık`ta TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu`nda görüşülmüştü. Öztunç`un açıklaması şöyle:

“Mart ayında yönetmelikle geldi, tüm yurttaşlarımızı karşılarına aldılar, Danıştay yürütmesini durdurdu. Hiçbir şey olmamış gibi, Meclis`e kanunla getirdiler ancak yurttaş tepkisi karşısında geri çektiler. Peki neden? ‘Beşli Çete`nin ısrarları yüzünden. Günaşırı arayarak Meclis`i, milletvekillerini bunaltmış haldeler. Tüm Meclis yaka silkiyor. Tekrar uyarıyoruz. Dönüp vatandaşa izah edemeyeceğiniz tekliflerle TBMM`yi de bu halkın gündemini de meşgul etmeyin.

“KÖMÜR YATAKLARINA İLİŞKİN MADEN AÇIK İŞLETME İZNİ VERİLİRSE, BODRUM SUSUZ KALACAK”

Son teklifte, zeytinlik alanda madencilik yapanlardan her yıl işletme ruhsat bedeli kadar çevre ile uyum bedeli alınacağı, maden sahalarına faaliyet öncesindeki ağaç sayısı kadar zeytin ağacı dikilerek rehabilite edileceğini söylediler. Sayıştay her yıl diyor ki, bu sahalar rehabilite edilmiyor. Bu proje, Bodrum`un susuz kalması anlamına geliyor. Türkiye Kömür İşletmeleri`nin 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi`ne hazırlattığı raporda, Akbelen Ormanı`nda madencilik yapılırsa, Bodrum`un içme suyu kuyularını besleyen alt su havzalarının su akış yönü değişecek. Bu kömür yataklarına ilişkin maden açık işletme izni verilirse, Bodrum ilçesi susuz kalacak. Ülkemiz, 5 milyar dolarlık turizm gelirinden mahrum kalacak. Bu nasıl bir hırstır.

“ZEYTİN YASASINI ISITIP ISITIP ÖNÜMÜZE GERİ GETİRMESİNLER”

Kömürü çıkacağım diye Akbelen Ormanı`nı yok edecek firmanın yıllık kazancı 200 milyon lira iken, halka ve devlete yıllık sağlık maliyeti 20 milyar lira. Onların ticari kazancının 100 katını devletimize yükleyecekler. Onların kazancının 10 katı devletimizin kasasından sağlık faturalarına gidecek. Kamu yararı da yok. Kör hırs iyi bir şey değildir. Gözünüz kendinizden başka hiç bir şey görmüyor. Bodrum`un yıllık turizm gelir 5 milyar dolar. Devletimizin kasasını boşaltacak, bütçemizi zarara uğratacak bu tarz rant projelerine izin vermeyeceğiz. Zeytin yasasını ısıtıp ısıtıp önümüze geri getirmesinler. Bu işin peşini bırakmayız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA