4 Mayıs 2025 Pazar

13:45   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... DİSK: "BU YUMRUKLU SALDıRı DEMOKRASIYI, CUMHURIYETI, HALK IRADESINI VE TOPLUMSAL BARıŞı HEDEF ALMAKTADıR"   13:34   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... HATIMOĞULLARı VE BAKıRHAN: "BU ÇIRKIN SALDıRı, SıRRı SÜREYYA`NıN HAYATı BOYUNCA SAVUNDUĞU ORTAK BARıŞ VE DAYANıŞMA DEĞERLERINE YÖNELMIŞ PROVOKASYONDUR"   13:21   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: "SALDıRıYı LANETLIYORUM, TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK ÜLKEMIZE YAPıLACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR"   12:44   SıRRı SÜREYYA ÖNDER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANıYOR... TÜLAY HATIMOĞULLARı: "SANA SÖZ YÜREKTEN INANDıĞıN HALKLARıN KARDEŞLIĞI, BU TOPRAKLARDA MUTLAKA YAŞAM BULACAK"   12:26   İYİ PARTI ADANA MILLETVEKILI AYYÜCE TÜRKEŞ, BABASıNıN MEZARıNDAKI OLAYLARA ILIŞKIN KONUŞTU: "POLISIN BILE BAZı ŞEYLERE GÜCÜNÜN YETMEDIĞINI GÖRMEK BENI AÇıKÇASı ÜZDÜ"   12:10   SıRRı SÜREYYA ÖNDER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANıYOR... AKM`DEKI TÖRENDE KONUŞAN KıZı KANDEMIR: "HASTANEDE BARıŞA BENZER BIR ŞEY GÖRDÜM BABA, GÖZÜN ARKADA KALMASıN"   11:32   ÖZGÜR ÖZEL, SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN CENAZE TÖRENI IÇIN AKM`DE: "HEPIMIZIN ONA ÇOK IHTIYACı OLDUĞU BIR ZAMANDA KAYBETTIK"   11:29   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI… SELAHATTIN DEMIRTAŞ: “BIR TANE MEZARıN YOK KI, ON MILYONLARıN KALBINE GÖMÜLECEKSIN"   11:29   EKREM İMAMOĞLU: "BIZ DAYANıŞMAYLA SIZDEN MILYON KERE DAHA GÜÇLÜYÜZ"   01:36   BAŞAKŞEHIR, HATAYSPOR`U 4-2 MAĞLUP ETTI   01:35   MSB: IRAK`ıN KUZEYINDE PENÇE OPERASYONU BÖLGESINDE YARALANAN UZMAN ÇAVUŞ ÖNDER ÖZEN ŞEHIT OLDU   01:16   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... İMAMOĞLU: ANADOLU KADıNıNıN MERHAMETINE, AKLıNA, BILGELIĞINE BAK; BU AKLA, BU BILGELIĞE YENILECEKSIN     01:02   GALATASARAY KONUK ETTIĞI SIVASSPOR`U 4-1 MAĞLUP ETTI   22:45   YURTTAŞLAR VE SIYASILER SıRRı SÜREYYA ÖNDER IÇIN TAZIYE SıRASıNA GIRDI   21:03   ÖZGÜR ÖZEL, KONYA MITINGI SONRASı ŞEREFLIKOÇHISAR`DA   21:01   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI… HEMŞEHRILERI ADıYAMANLıLAR: “SANKI BABAMıZı KAYBETTIK, YETIM KALDıK”   20:48   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ABDULLAH ÖCALAN: "GERÇEK BIR BARıŞ KIMLIĞI VE BARıŞ KÜLTÜRÜYDÜ"   20:09   CHP`NIN KONYA MITINGI ILKLERE SAHNE OLDU. GÖRÜLMEMIŞ KALABALıK MEYDANı DOLDURDU, "HAK, HUKUK, ADALET" SLOGANı ATTı   19:57   ALANYASPOR SAHASıNDA KAYSERISPOR ILE 1-1 BERABERE KALDı   19:56   RIZESPOR KONUK ETTIĞI GAZIANTEP FK`Yı 2-0 MAĞLUP ETTI  
 
 
 
 
 
   

HEKİMLER YARIN BAKAN KOCA`NIN KURUCUSU OLDUĞU ÖZEL HASTANENİN ÖNÜNE BEYAZ ÖNLÜK BIRAKACAK… PROF. DR. ÖZMEN: "KÜÇÜK HASTANELERİN TAMAMI KAPANMAK ZORUNDA KALACAK. SADECE VAR OLANLAR, ZİNCİR HASTANELER OLACAK"


İstanbul`da hekimler, özel hastanelerde çalışmalarını kısıtlayan yönetmeliği, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi`nin önüne yarın beyaz önlüklerini bırakarak protesto edecek. Türk Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mahir Özmen, söz konusu yönetmeliğe ilişkin, “Burada amacın ne olduğunu biliyoruz… Bir süre sonra göreceğiz; küçük hastanelerin tamamı kapanmak zorunda kalacak. Sadece var olanlar, zincir hastaneler olacak. Bütün amacın, zincir hastanelere nitelikli ucuz kadro oluşturmak olduğunu buradan görüyoruz” dedi.

 

Tarih : 26 Aralık 2022 Pazartesi 15:37   Okunma : 506

Haber: CEYLAN SAĞLAM - Kamera: FURKAN ERDEM

İstanbul`da hekimler, özel hastanelerde çalışmalarını kısıtlayan yönetmeliği, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi`nin önüne yarın beyaz önlüklerini bırakarak protesto edecek. Türk Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mahir Özmen, söz konusu yönetmeliğe ilişkin, “Burada amacın ne olduğunu biliyoruz… Bir süre sonra göreceğiz; küçük hastanelerin tamamı kapanmak zorunda kalacak. Sadece var olanlar, zincir hastaneler olacak. Bütün amacın, zincir hastanelere nitelikli ucuz kadro oluşturmak olduğunu buradan görüyoruz” dedi.

İstanbul Tabip Odası ve uzmanlık derneklerinden hekimler, Sağlık Bakanlığı tarafından 6 Ekim`de Resmi Gazete`de yayınlanan ve hekimlerin özel hastanelerde çalışma koşullarını kısıtlayan Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik`i protesto etmek için, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın kurucusu olduğu Medipol Mega Bağcılar Hastanesi`nin önüne yarın beyaz önlüklerini bırakacaklar.

Bakanlık tarafından yayınlanan yönetmeliğe göre; özel hastane veya tıp merkezleri, boş uzman hekim kadrosu olmaması halinde, ruhsatında veya faaliyet izin belgesinde kayıtlı uzman hekim branşlarındaki toplam kadro sayısının yüzde 15`ine kadar hekimle sözleşme imzalayabilecek. Aynı branşta birden fazla hekimle sözleşme imzalanmak istenmesi durumunda, ilgili branşın toplam kadro sayısının üçte birinden fazla uzman hekimle sözleşme yapılamayacak.

Ayrıca, hastanın bilgileri tedavi olacağı özel hastaneye, Sağlık Bakanlığı`nın Muayene Bilgi Sistemi (MBYS) üzerinden aktarılacak.

Türk Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mahir Özmen, söz konusu yönetmeliği ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi. Söz konusu yönetmeliğin amacının sağlık turizmini zincir hastanelere yönlendirilmek ve bu hastanelerde nitelikli ama ucuz kadrolar oluşturmak olduğunu söyledi. Özmen, şöyle konuştu:

“YAYINLANAN YÖNETMELİK, SERBEST HEKİMLİĞİ KISITLAYAN, ONLARA KOTA GETİREN BİR NİTELİKTE”

“Bildiğiniz gibi, 6 Ekim 2022 tarihinde bir yönetmelik yayınlandı ve bu yönetmelik, ‘Özel Hastaneler Yönetmeliği` olarak biliniyor. Bu yönetmelik aslında özel hastaneleri düzenlemesi gereken bir yönetmelik olmasına rağmen, yayınlanan yönetmeliğin içindeki birtakım maddeler, tamamen serbest hekimliği hedef alan, serbest hekimliği kısıtlayan, onlara kota getiren bir nitelikte yayınlanmış durumda.

“YARIN SAAT 12:30`DA MEDİPOL BAĞCILAR HASTANESİ`NİN ÖNÜNDE ÖNLÜKLERİMİZİ BIRAKACAĞIZ”

Baktığımız zaman hem yüzde 15 hem 3`te 1 kotalarının olduğunu görüyoruz. Bunlar kabul edilemez uygulamalar, çünkü yürürlükte bulunan 1219 sayılı Yasa ve 2219 sayılı Özel Hastaneler Kanunu, serbest hekimlerin her türlü hastanede her türlü uygulamayı yapabileceğinin önünü açmış durumda. O yüzden bu yönetmelik, o kanunlara aykırı. Anayasa`nın da serbest çalışma hakkını düzenleyen çeşitli maddeleri var, o maddelere de aykırı. Bu yönetmelik, sadece hekimler, sadece cerrahlar açısından sıkıntılar içermiyor. Aynı zamanda hastalarımız açısından da önemli sıkıntılar içeriyor. Çünkü bir hastanın hekimini seçme gibi bir özgürlüğü vardır ve bu özgürlük hastaya ait bütün verilerin hekim tarafından biriktirilmesini, hekim tarafından korunmasını gerekli kılar. Oysa bu yönetmelik ile Muayene Bilgi Sistemi adı altında, hastalarımıza ait verilerin Bakanlığa aktarılması isteniyor. Bunun da kabul edilebilir bir tarafı olmadığı gibi KVKK`ya da aykırı olduğunu hepimiz biliyoruz. O nedenle hem bunlara dikkat çekmek için, bu yönetmelik yayınlandığı andan itibaren haklarımızı korumak ve serbest meslek hakkımızı sadece bizim değil 185 bin hekimin tamamının serbest çalışma hakkını hedef alan bu yönetmeliğin iptal edilmesini sağlamak, 110 bin tıp fakültesi öğrencisinin geleceğine ket vurulmasını engellemek için yarın saat 12:30`da Medipol Bağcılar Hastanesi`nin önünde önlüklerimizi bırakacağız.

“KÜÇÜK HASTANELERİN TAMAMI KAPANMAK ZORUNDA KALACAK. SADECE VAR OLANLAR, ZİNCİR HASTANELER OLACAK”

Sayın Bakan`ın satır aralarında söylediği sağlık turizmi ile ilgili yaşanan sorunları çözmeye yönelik bir çaba olduğunu görüyoruz, ama maalesef bu sorunları çözmekten çok uzak yayınlanan yönetmeliğin düzenleyici maddeleri. Çünkü sağlık turizmi ile ilgili konuları çözmek istiyorsanız bütün tarafları davet edersiniz. Hatta hem Sağlık Bakanlığı hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem Maliye Bakanlığı`ndan temsilcilerin olacağı bir kurul oluşturursunuz ve bu kurulun içinde Türk Tabipleri Birliği, serbest hekimler ve özel hastane temsilcileri derneğinin de olduğu 12 kişilik bir kurul, bütün alanı tamamen düzenleyebilir.

Burada amacın ne olduğunu biliyoruz. 7 bin hekim hedefleniyor ama bütün hekimlerin serbest çalışma hakkının elinden alınması uğraşılıyor. Büyütülen ne? Bir süre sonra göreceğiz; küçük hastanelerin tamamı kapanmak zorunda kalacak. Sadece var olanlar, zincir hastaneler olacak. Bütün amacın, zincir hastanelere nitelikli ucuz kadro oluşturmak olduğunu buradan görüyoruz. Böyle bir uygulamaya gerek yok.

“BEN EMEKLİYİM, HAYATIMI DEVAM ETTİREBİLMEK İÇİN SERBEST ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM ŞU ANDA”

Hepimiz bu ülkenin yetiştirdiği önemli kişileriz ve ülke hepimiz için emek sarfetti. Bulunduğumuz yere gelebilmek için en az 30 yıl çaba sarfetmemiz gerekiyor. Ben emekliyim, hayatımı devam ettirebilmek için serbest çalışmak zorundayım şu anda. Kanunda bunu da düzenleyen ciddi sıkıntılar var. Bizim bakanlığa hem yönetmelik ile ilgili hem de bu alanın düzenlenmesi ile ilgili hazırlamış olduğumuz öneriler bir kez iletildi. Yarınki eylemden sonra kendisi randevu verirse bu teklifleri kendisine iletmekten mutluluk duyarız.

“AÇIN ŞEHİR HASTANELERİNİ, BÜTÜN SERBEST HEKİMLER AMELİYAT YAPABİLSİN”

Hem devletteki hem özel hastanelerdeki boş kadroları bir şekilde doldurması gerekiyor. Bunları doldurmak için de yetişmiş insan gücüne ihtiyaç var. Yetişmiş insan gücü olarak hedefine koyduğu, serbest çalışan hekimler. Sorunu böyle çözemez. Biz, daha önceden de söyledik; şehir hastaneleri yaptılar. Bu şehir hastanelerin içerisinde çok büyük kadrolar var ama yeterince gelir elde edemiyor. Biz, özel hastanelerde ameliyat yapmayalım. Açın şehir hastanelerini, bütün serbest hekimler şehir hastanelerini, kamu hastanelerini kullanarak ameliyat yapabilsin. Muayeneleri SGK sistemine tanımlayın, bütün SGK`lı hastalar muayenelere görünebilsin. Özel hastanelerin tamamına SGK`lı hastalara bakma zorunluluğu getirin. Çözecekseniz bu alanı, Özel Hastaneler Yönetmeliği ile özel hastaneleri denetlemek ve düzenlemek istiyorsanız buradan başlamanız lazım.

“SAYIN BAKAN`IN DENETLEMESİ GEREKEN YERLER, SAĞLIK TURİZMİ YAPAN ŞİRKETLER, SİMSARLAR”

Bir diğer konu; ‘Denetlemek ile sıkıntı var` deniliyor. Özel hastanelerin her şeyi kayıtlı. Muayenelerin, bütün gördükleri hastalar hem online sistemlere hem de kendi protokol defterine kayıtlı ve belli aralar ile sağlık müdürlükleri, Maliye Bakanlığı tarafından denetleniyor. Kontrol edemediğine yönelik iddia edilemeyen şey, muayeneler değil. Sayın Bakan`ın denetlemesi gereken yerler, özel hastaneler, sağlık turizmi yapan şirketler, simsarlar.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA