19 Eylül 2025 Cuma

12:03   “MECLIS’TE YOK, MANŞETTE VAR!”   11:55   MANOLYA PARKı YEPYENI YÜZÜYLE AKDENIZ’E NEFES OLACAK!   11:47   YUMURTALıK’TA TARıMA TEKNOLOJIK DOKUNUŞ: ÇIFTÇILERE MAKINE VE TUZAK DESTEĞI   10:21   SILIFKE’NIN EN İŞLEK CADDESI YEPYENI ASFALTıYLA HAYAT BULDU   22:53   “FILISTIN KAN AĞLARKEN DOLMABAHÇE’DE TRUMP’ıN OĞLU ILE PAZARLıK YAPıYORLAR”   21:50   MANSUR YAVAŞ’TAN SERT TEPKI: “DÜŞÜNCEYI TUTUKLAYAMAZSıNıZ!”   21:42   MECLIS’TE AKADEMISYENLERDEN BARıŞ ÇAĞRıSı: “TORUNLARıMıZ İÇIN ÇÖZÜM ÜRETMELIYIZ”   21:22   BAŞKAN YıLDıZ’DAN SAĞLıKLı YAŞAM VE YEŞIL ULAŞıM MESAJı   20:54   MERSIN’DE HAREKETIN HAFTASı: SAHILDEN ZIRVEYE SAĞLıKLı YAŞAM RÜZGÂRı   20:33   MHP’DEN SERT TEMIZLIK: BAYRAMPAŞA OPERASYONUNDA GÖZALTıNA ALıNAN İKI İSIM PARTIDEN İHRAÇ EDILDI   15:08   YUMURTALıK’TA EĞITIMDE DEVRIM: ÜCRETSIZ LGS KURS MERKEZI AÇıLDı!   14:49   AKDENIZ’DE ATıKLA SAVAŞ 7/24 DEVAM EDIYOR: ÇÖP TAKSILERLE TEMIZLIKTE YENI DÖNEM!   14:38   “VATANDAŞ KIRAYA ÇALıŞıYOR”: GÜLCAN KıŞ’TAN BARıNMA KRIZI VE ENFLASYON GERÇEKLERINE SERT TEPKI   09:31   32 MERKEZDE ÜCRETSIZ EĞITIM, SOSYAL DESTEK VE GELECEĞE GÜVENLI ADıMLAR   22:32   BAŞKAN VAHAP SEÇER: “BU YATıRıM SADECE ALTYAPı DEĞIL, GELECEĞE ATıLAN IMZADıR”   15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"  
 
     
   

Dava Geri Çekildi: Erdoğan ’Tayyipler Alemi’ Pankartı Açan ODTÜ’lülerle Görüştü


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ODTÜ mezuniyet töreninde ’Tayyipler Alemi’ karikatürünün yer aldığı pankartı açtıkları için gözaltına alınan öğrencilerle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüştü. Görüşmenin sonunda Erdoğan öğrencilere ’yerli cep telefonu’ hediye etti.

 

Tarih : 17 Ekim 2018 Çarşamba 16:58   Okunma : 2520

Milliyet gazetesinden Kıvanç El'in haberine göre, ODTÜ mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karikatürünün olduğu bir pankart açan ve gözaltına alınan öğrenciler, daveti kabul ederek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti. 

AA ise ailelerin, Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın ile irtibata geçtiğini, öğrencilerden birinin annesinin yazdığı mektup üzerine görüşmeye giden sürecin başladığını aktardı. Görüşmenin oldukça samimi bir havada geçtiği, Erdoğan’ın bu gözaltılardan duyduğu rahatsızlığa atıfta bulunan sözler kullandığı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmenin sonunda öğrencilere, "Yerli bir cep telefonu size hediye ediyorum." diyerek, telefon armağan etti.

DAVA GERİ ÇEKİLDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün partisinin MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "ODTÜ'lü öğrencilere karşı açılan dava Cumhurbaşkanımızın avukatları tarafından geri çekilecektir" demişti.

Bugün ise Erdoğan'ın pankart için açılan davayı geri çektiği açıklandı.

NE OLMUŞTU?

ODTÜ mezuniyet töreninde pankartı taşınası nedeniyle 4 öğrenci tutuklanmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Pankartı tören alanına götürmeye yardım ettiği ve pankartı bastığı belirtilen öğrenciler de dahil olmak üzere 5 kişiye dava açılmıştı.

Öğrencilere destek için karikatürü Twitter hesabından paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA