2 Mayıs 2025 Cuma

23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN     18:49   ÖZGÜR ÖZEL, SILIVRI`DE EKREM İMAMOĞLU`NU ZIYARET ETTI   18:49   ÖZGÜR ÖZEL, SILIVRI`DE EKREM İMAMOĞLU`NU ZIYARET ETTI   18:40   İSTANBUL BAROSU: 1 MAYıS GÖZALTıLARı HUKUKA AYKıRıDıR, MESLEKTAŞLARıMıZ DERHAL SERBEST BıRAKıLMALıDıR     13:37   PATLAMAYA HAZıR SOSYAL BOMBA: BUZDAĞıNıN GÖRÜNEN KıSMıNDAKI 2,8 MILYON IŞSIZIN ALTıNDA 11 MILYON 730 BIN KIŞILIK SESSIZ GERÇEK IŞSIZLER ORDUSU BEKLIYOR  
 
     
   

GÜLİZAR BİÇER KARACA: AÇLIK VE YOKSULLUK AKP TARAFINDAN DAYATILDI. ÇARE, AKP`Yİ SANDIĞA GÖMMEK


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “TÜRK-İŞ`e göre hem açlık sınırı hem de yoksulluk sınırı, 2022 yılında önceki yıla göre yüzde 102,5 oranında arttı. 2023`e umutla girmeyi bekleyen vatandaşın hayalleri ise yine suya düştü. Açlık ve yoksulluk AKP tarafından dayatıldı. Çare, AKP`yi sandığa gömmek. Çözüm Millet İttifakı. Türkiye, artık devredilemez, ötelenemez sorunlarla baş edemez noktadadır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları, Recep Tayyip Erdoğan`ın vizyonundan da pazarladığı hayallerinden büyüktür” dedi.

 

Tarih : 2 Ocak 2023 Pazartesi 14:22   Okunma : 590

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “TÜRK-İŞ`e göre hem açlık sınırı hem de yoksulluk sınırı, 2022 yılında önceki yıla göre yüzde 102,5 oranında arttı. 2023`e umutla girmeyi bekleyen vatandaşın hayalleri ise yine suya düştü. Açlık ve yoksulluk AKP tarafından dayatıldı. Çare, AKP`yi sandığa gömmek. Çözüm Millet İttifakı. Türkiye, artık devredilemez, ötelenemez sorunlarla baş edemez noktadadır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları, Recep Tayyip Erdoğan`ın vizyonundan da pazarladığı hayallerinden büyüktür” dedi.

CHP Deniz Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, bugün yaptığı yazılı açıklamada, enflasyon ve vatandaşın artan kredi borçlarına dikkat çekti. AKP`nin 2023 yılında yapılacak seçimi kaybetmemesi halinde enflasyonun düşmeyeceğini savunan Karaca, şunları kaydetti:

“AKP KRİZDEN BESLENİYOR: Krizden kim besleniyor? AKP. 2002`den 2022`ye, krizleri tetikleyen ve yarattığı buhrandan beslenen AKP iktidarında enflasyon rekora koşuyor. Fiyatlar, önlenemez ve öngörülemez biçimde sürekli yükseliyor. Vatandaşlarımızın satın alma gücü düşüyor. Yaşam şartları, hayatta kalmayı da ayakta kalmayı da güçleştiriyor. 2022`yi negatif bir tablo ile zorluklarla kapatan ücretli çalışanların maaşları, zamlı fiyatlar karşısında yetersiz kalıyor.

ENFLASYON REKORU KIRILDI: 2021 yılının kasım ayında yüzde 21,3 olan manşet enflasyon, aralık ayında gelen yüzde 13,6`lık aylık enflasyon verisinin ardından yılı yüzde 36,1`le kapattı. Manşet enflasyon olarak adlandırılan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), sadece 6 ay içinde yüzde 80`e ulaştı. Yılın ikinci yarısında yüzde 80`ler seviyesindeki seyrini sürdüren manşet enflasyon, ekim ayında yüzde 85,5 ile zirve yaptı. Kasım ayında manşet enflasyon yüzde 84,4 olarak ölçüldü.

VATANDAŞIN BANKALARA BORCU: Enflasyondaki değişim dudak uçuklatırken 1 trilyon 533 milyar lira tarım sektörünün bankacılık sektörüne olan kredi borçları, kasım ayında 40,2 milyar TL daha artarak 301,6 milyar lirayı geçti. Bu borcun 238,6 milyar liralık kısmını, sektörün kamu bankalarına olan borçları oluşturdu. Yerli özel ve yabancı bankaların tarım sektöründe olan kredi alacakları ise 63 milyar lirayı buldu. Ekonominin bel kemiği küçük ve orta boy işletmelerin -KOBİ`lerin- bankacılık sektörüne olan kredi borçları ise kasım ayında 98,5 milyar lira daha artarak 1 trilyon 946 milyar liraya ulaştı. Bireysel krediler ve kredi kartı borçlarında da düşüş maalesef yok. Faiz teşviki ve yüksek enflasyon nedeniyle harcamalarını öne çekip borçlanan vatandaşların bankalara olan borcu, bir haftada 32 milyar lira daha artarak 23 Aralık itibariyle 1 trilyon 533 milyar liraya yükseldi.

VATANDAŞIN YALANA KARNI TOK: Sepeti boş kalan vatandaşın yalana karnı tok. TÜRK-İŞ`e göre hem açlık sınırı hem de yoksulluk sınırı, 2022 yılında önceki yıla göre yüzde 102,5 oranında arttı. 2023`e umutla girmeyi bekleyen vatandaşın hayalleri ise yine suya düştü. Açlık ve yoksulluk AKP tarafından dayatıldı.

ÇARE SANDIĞA GÖMMEK: Çare, AKP`yi sandığa gömmek. Çözüm Millet İttifakı. Türkiye, artık devredilemez, ötelenemez sorunlarla baş edemez noktadadır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları, Recep Tayyip Erdoğan`ın vizyonundan da pazarladığı hayallerinden büyüktür. 2023, seçim yılı. Vatandaşın karnı aç ama hayal pazarlayan AKP vaatlerine karnı tok. Bu tabloyu tersine çevirmek mümkün. CHP iktidarında adaletle, adil bölüşüm ile ülke kaynaklarının peşkeş çekilmesini önleyerek vatandaşın ezilmesini, yok sayılmasını, belinin bükülmesini, başının öne eğilmek zorunda kalmasını önleyeceğiz. 2023`te hep birlikte AKP`yi sandığa gömmekten başka çare, Altılı Masa`dan başka çözüm adresi yok.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA