18 Mayıs 2025 Pazar

15:16   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "19 MAYıS GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı`Nı COŞKUYLA, GURURLA VE EN IÇTEN DUYGULARıMLA KUTLUYORUM"   14:20   4. ULUSLARARASı KILIKYA ULTRA MARATONU… MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “AMACıMıZ; BINLERCE YıLıN BIRIKIMINI TÜRKIYE`YE VE DÜNYAYA TANıTMAK”   14:02   CHP`NIN, "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGLERININ ALTıNCıSı PENDIK`TE DÜZENLENECEK   13:55   İSKİ`DEN SAZLıDERE IDDIALARıNA YANıT: “KAÇAK YAPıLARA SU VERILMESI MEVZUAT UYARıNCA MÜMKÜN DEĞIL”   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERIMIZIN VE TÜM MILLETIMIZIN 19 MAYıS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı`Nı YÜREKTEN KUTLUYORUM"   11:29   ÖZGÜR ÖZEL: “CUMHURIYET`IN IZINDEN HIÇ AYRıLMAYAN TÜRKAN SAYLAN`ı, VEFATıNıN 16`NCı YıLıNDA SAYGı VE RAHMETLE ANıYORUM”   11:17   TBMM`DE BU HAFTA… RTÜK VE HSK ÜYELIKLERINE SEÇIM YAPıLACAK   10:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI"NI TAMAMLADı   10:01   TALAT DINÇER`DEN, BAKAN URALOĞLU`NA: "KABILELERIN SAHIP OLDUĞU INTERNETI BIZ NEDEN KULLANAMıYORUZ?"   09:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER`DEN KIREMITHANE PAZAR YERI`NE ZIYARET   11:50   ÖMER FETHI GÜRER: "ZIRAI DON BAHÇELERI VURDU, GEÇTI"   11:26   UCM BAŞSAVCıSı KHAN, HAKKıNDAKI SORUŞTURMA SONUÇLANANA KADAR GÖREVINDEN AYRıLDı   11:01   "DEĞIŞIM ARIFESINDE ÜNIVERSITE BULUŞMASı"...ÜNIVERSITELERDE ÖZGÜRLÜK VE KATıLıMCı YÖNETIM IÇIN ORTAK ÇAĞRı   10:56   YANKı BAĞCıOĞLU: "TÜRK SILAHLı KUVVETLERI`NIN TEMELININ DISIPLIN, YAPıSıNıN EĞITIM OLDUĞUNU HER TÜRK VATANDAŞı FARKıNDADıR"   10:17   MERSINLI ÖZEL BIREYLER GELENEKSEL 3. BOCCE TURNUVASı`NDA KıYASıYA YARıŞTı   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÜNIVERSITELI ÖĞRENCILERIN KARIYERINE DESTEK   09:20   İYİ PARTILI OFLUOĞLU`DAN CUMHURBAŞKANı`NA ASKERLERI TSK`DAN AYıRMA YETKISI VEREN KANUN TEKLIFINE TEPKI: "ASKERI TAMAMEN TAHAKKÜM ALTıNA ALMAK ISTIYORLAR"   16:20   VELI AĞBABA: "BIR TARAFTAN PKK`YLA BARıŞıYORSUN, ÖBÜR TARAFTAN CHP`YI DÜŞMANLAŞTıRıYORSUN"   15:58   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: “ÇALıŞMA BAKANLıĞı MÜFETTIŞLERI, TTK`YA AIT MADEN OCAKLARıNDA KRITIK KONULARDA EKSIKLER TESPIT ETTI"   15:13   “DIJITAL TEKELLER, TEHDITLER VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı... "BU KONFERANS DEMOKRASIMIZIN GELECEĞI AÇıSıNDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞıYOR"  
 
     
   

BİRLEŞİK KAMU İŞ GENEL BAŞKANI MEHMET BALIK: “MEMUR-SEN VE KAMU-SEN DIŞINDA KALAN KONFEDERASYONLARLA BİR ARAYA GELEREK İŞ BIRAKACAĞIZ”


Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, memur ve emekliye yüzde 25 zam kararına “Bu karardan bir an önce dönülmesini istiyoruz. Tüm konfederasyonlar olarak buradan ilan etmek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte ayın 10`undan sonra, Memur-Sen ve Kamu-Sen dışında kalan konfederasyonlarla bir araya gelerek iş bırakacağız. Bu ilk tepkimiz olacak” tepkisini gösterdi. 

 

Tarih : 3 Ocak 2023 Salı 20:44   Okunma : 349

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, memur ve emekliye yüzde 25 zam kararına “Bu karardan bir an önce dönülmesini istiyoruz. Tüm konfederasyonlar olarak buradan ilan etmek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte ayın 10`undan sonra, Memur-Sen ve Kamu-Sen dışında kalan konfederasyonlarla bir araya gelerek iş bırakacağız. Bu ilk tepkimiz olacak” tepkisini gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın, memur ve emekliye yüzde 25 zam yapılacağını açıklamasının ardından Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık basın toplantısı yaptı.  

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık şöyle konuştu:

“Kamu çalışanları ve emekliler için açıklanan zam oranı hiçbirimizi mutlu etmemiştir. Ülkenin içerisinde bulunduğu şartlar ve ekonomik kriz kamu çalışanlarını öyle sarmıştır ki her şeye yüzde yüzün üzerinde zam gelirken kamu çalışanları için açıklanan yüzde 25 zam oranı kimseyi memnun etmemektedir. Burada çok ilginç gelişmeler olmaktadır. Masada pazarlık etmesi gereken konfederasyonlar Cumhurbaşkanı ile birlikte yüzde 25 zam oranına alkış tutmuştur. Yetkili konfederasyon Memur-Sen`i kınıyoruz. Ayrıca Memur Sen`in her zaman yandaşlığını yapan Kamu-Sen kamu çalışanlarına yapılan yüzde 25 zam oranına sessiz kalmıştır. Buradan kamuoyuna bizim açık çağrımız. Memur-Sen ve Kamu-Sen hariç tüm konfederasyonlar olarak bir araya gelerek, önümüzdeki süreçte bu yüzde 25`lik zam oranını masaya yatıracağız ve bunun hesabını soracağız. Günlük yaşantımızda nelere zam geldiğini basitçe anlatmak gerekirse; Araç muayenelerine yüzde 110, trafik cezalarına yüzde 122, gıda fiyatları keza öyle, ÖTV yüzde 22, pasaport 1400 liradan 3295 liraya, ehliyet fiyatları 1116 liradan 2400 liraya, özel iletişim vergisi 117 liradan 260 liraya, yani yüzde yüzün üzerinde bir zamla karşı karşıya kaldı. MTV`ye yüzde 61 oranlarında zam gelirken kamu çalışanlarına yüzde 25 oranında zam yapılması kabul edilebilir bir oran değildir.”

“KAMU ÇALIŞANLARININ AÇLIK SINIRINA YAKIN MAAŞLARA MAHKÛM EDİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ”

“Gıda fiyatlarına bakacak olursak; un ürünlerine yüzde 134, meyve fiyatları yüzde 228, sebze fiyatları yüzde 300`ün üzerinde zamlandı. Genel tüketim malz bakacak olursak her şeye ortalama yüzde 119 zam geldiğini görüyoruz. Tüm bu oranlar karşısında kamu çalışanlarına yüzde 25 oranında zam reva mıdır? Bu karardan bir an önce dönülmesini istiyoruz. Tüm konfederasyonlar olarak buradan ilan etmek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte ayın 10`undan sonra, Memur-Sen ve Kamu-Sen dışında kalan konfederasyonlarla bir araya gelerek iş bırakacağız. Bu ilk tepkimiz olacak. Bundan sonra hükümet bu konuya bir çözüm getirmezse bu eylemlerimiz devam edecek. Artık ayakta kalacak halimiz kalmamıştır. Yoksulluk sınırı 26 bin lirayı açlık sınırı 9 bin lirayı geçmişken kamu çalışanlarının açlık sınırına yakın maaşlara mahkûm edilmesini doğru bulmuyoruz. Yeni bir iyileştirilmeye gidilmezse konfederasyonlar olarak birlikte hareket ederek bu süreci birlikte yöneteceğiz ve kararımızı önümüzdeki süreçte kamuoyuyla paylaşacağız.”

“YÜZDE 25 ZAMMI LÜTUF GİBİ SUNMAK KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL”

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici şunları söyledi:

Yüzde 25 zammı lütuf gibi sunmak kabul edilebilir bir şey değil. Kamu çalışanlarının sadece zam sorunu yok, kamu çalışanlarının bir de vergi dilimi sorunu vardır. 10-11 bin lira maaş alan kamu çalışanları, yılın diğer yarısında yüksek vergi kesilmektedir. Kamu çalışanlarının büyük bir kısmı zaten yüzde 15 vergi dilimi verirken yılın ikinci altı ayında yüzde 20, yıl sonuna doğru ise yüzde 27`ye çıkmaktadır. Geçen gün yayınlanan tebliğe göre; YouTuber olarak çalışanlardan yıllık geliri 1 milyonu aşmadığı sürece yüzde 15 oranında vergi alınacaktır. Kamu çalışanlarından kesilen yüzde 20, yüzde 27 oranındaki vergiler hak mıdır? Reva mıdır? 10-12 bin lira ile geçimlerini sağlamaya çalışan kamu çalışanlarında vergi dilimi sabitlenmeli yüzde 20, yüzde 27 oranında sabitlenmelidir. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA