4 Temmuz 2025 Cuma

15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI   09:40   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR    17:30   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı   16:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN EMEKLILER GÜNÜ’NE ANLAMLı ETKINLIK   15:58   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN TEMIZ KENT VE SAĞLıKLı ÇEVRE İÇIN KESINTISIZ HIZMET   15:55   KıRATLı: “TÜRKIYE’DE EN ÇOK YATıRıMı MERSIN ALıYOR”   15:45   BÜYÜKŞEHIR, MODACı DILEK HANIF İLE MERSINLI KADıNLARıN DOKUMALARıNı BULUŞTURDU   15:04   TARLADA ÇÜRÜYECEKTI, SOFRALARA ULAŞTı   13:54   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN’DAN 2 TEMMUZ SIVAS KATLIAMı ANMA MESAJı   13:48   TOROSLAR’DA EMEKLILERE SOHBET EVI GELIYOR   13:45   PARIS TRABZONLULAR DERNEĞINDEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’E TEŞEKKÜR ZIYARETI    10:25   GÜLCAN KıŞ’TAN YANGıN ÇıKıŞı: “ORMAN YOKSA HAYAT YOK, BU VURDUMDUYMAZLıĞA ARTıK YETER!”   09:02   MERSIN İLE ÇIN’IN XıNıNG KENTI ARASıNDA ‘KARDEŞ ŞEHIR PROTOKOLÜ’ İMZALANDı   08:55   ADANA VE MERSIN’DEN ADıYAMAN’A VEFA   22:29   MERSIN OSB’YE ÇINLI HEYETTEN ÖVGÜ    17:40   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:33   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI  
 
     
   

İTO PERAKENDE KOMİTESİ BAŞKANI ALTUN: ZİNCİR MARKETLERİN HEPSİ FİYATLARDA İNDİRİME GİDECEĞİNİ TEYİT ETTİ


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Komitesi Başkanı Yavuz Altun, “Enflasyondaki bu düşüşe paralel olarak perakende fiyatlar da düşecek. Komite Başkanı olarak, zincir marketlerle görüştüm, hepsi fiyatlarda indirime gideceğini teyit etti. Sektör olarak, halkımıza verebileceğimiz tüm desteği sunacağız” dedi.

 

Tarih : 5 Ocak 2023 Perşembe 11:36   Okunma : 588

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Komitesi Başkanı Yavuz Altun, “Enflasyondaki bu düşüşe paralel olarak perakende fiyatlar da düşecek. Komite Başkanı olarak, zincir marketlerle görüştüm, hepsi fiyatlarda indirime gideceğini teyit etti. Sektör olarak, halkımıza verebileceğimiz tüm desteği sunacağız” dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 26 Aralık 2022 tarihinde Migros`un üst yöneticisi (CEO) Özgür Tort, A101`in CEO`su Cem Maltaş, ŞOK`un CEO`su Uğur Demirel ve BİM`in CEO`su Galip Aykaç ile bir araya gelmişti. Muş, toplantıya ilişkin, "Asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduk. Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz" bilgisini vermişti.

ZİNCİR MARKETLER İNDİRİM KARARI ALDI

Bu görüşmeden kısa süre sonra bazı zincir marketler aldıkları indirim kararını duyurdu. ŞOK`un bin üründe fiyatları sabitlemesinin ardından, Migros ve CarrefourSA da kampanyalarını duyurdu. Migros, ocak ayı boyunca 419 ürünün fiyatlarını değiştirmeyeceğini, CarrefourSA da bu ay 20 bin üründe yüzde 20`den yüzde 40`a varan indirim yaptığını bilgisini paylaştı. Son olarak da Happy Center Marketleri, gıda ve gıda dışı ürünlerde etiket fiyatlarını yüzde 10 ile 20 arasında düşürdü.

İTO Perakende Komitesi Başkanı ve Happy Center Marketleri CEO`su Yavuz Altun, bugün yaptığı yazılı açıklamayla konuya dair bilgi verdi. Altun`un açıklaması şöyle:

“ENFLASYONDAKİ BU DÜŞÜŞE PARALEL OLARAK PERAKENDE FİYATLAR DA DÜŞECEK: Baz etkisi nedeniyle aralık ayından itibaren enflasyon düşmeye başladı. Yeni yılla birlikte enflasyonun hızla geriye gitmesini bekliyoruz. Enflasyondaki bu düşüşe paralel olarak perakende fiyatlar da düşecek. Komite Başkanı olarak, zincir marketlerle görüştüm, hepsi fiyatlarda indirime gideceğini teyit etti. Sektör olarak, halkımıza verebileceğimiz tüm desteği sunacağız.

ET VE SÜT ÜRÜNLERİNDE İSE ARZA BAĞLI OLARAK İLERLEYEN SÜREÇTE İNDİRİM YAPABİLİRİZ: Happy Center Marketleri olarak da gıda ve gıda dışı ürünlerde indirime gittik ve indirimlerin her geçen gün devam edecek. Yeni yılla birlikte gıda ve gıda dışı ürünlerde etiket fiyatlarını yüzde 10 ile 20 arasında düşürdük. Et ve süt ürünlerinde ise arza bağlı olarak ilerleyen süreçte indirim yapabiliriz. Enflasyonist etki azaldıkça başta gıda olmak üzere bütün ürünlere bu indirimleri yansıtmak istiyoruz. Ancak şu kadar üründe şu kadar indirim yapacağız gibi popülist söylemlerden uzak durup gerçek indirimi halkımıza yansıtma kararlılığındayız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA