10 Mayıs 2024 Cuma

16:41   TARSUS BELEDİYESİ PARKLARINDA YENİLEME VE BAKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   16:38    BAŞKAN YILDIZ’DAN, ŞEHİT ANNESİ RABİA BULUT’A “ANNELER GÜNÜ” ZİYARETİ   16:33   ÖZGÜR ÖZEL ESKİŞEHİRDE KONUŞTU   14:57   ÖZGÜR ÇELİK: “İKTİDARIN HATALI POLİTİKALARI NEDENİYLE TOPLUMDA ÖĞRETMENLERİN İTİBARLARI, SAYGINLIKLARI AZALDI”   13:49    AHMET KAYA PARKI YENİLENİYOR, ÇOCUKLAR GÜVENLİ OYUN ALANLARINA KAVUŞUYOR   13:39   GÜLCAN KIŞ’TAN ATAMA VE MÜLAKAT TEPKİSİ   11:06   ERHAN ADEM: "TÜRKİYE MİLLİ BOTANİK BAHÇESİ MÜDÜRLÜĞÜ`NDE 3 MİLYON LİRALIK BAKIR KABLO ÇALINDI. BAKANLIKTAN HÂLÂ SES ÇIKMIYOR"   10:57   SİNOPLU VATANDAŞ: “BİR YUMURTANIN KOLİSİ 100 LİRA, ETİN KİLOSU 600 LİRA OLMUŞ. ASGARİ ÜCRETLİ NASIL GEÇİNECEK?"   10:33   BURHANETTİN BULUT: "MİLLETİN VERGİLERİ MİTİNGLERDE, TEMEL ATMA TÖRENLERİNDE, PARTİ TOPLANTILARINDA ÇARÇUR EDİLMİŞ"   10:23   EĞİTİM SENDİKALARINDAN `ATAMA` VE `ŞİDDET` TEPKİSİ: “NE EĞİTİMİN NİTELİĞİ BIRAKILDI NE DE ÖĞRETMENLERİN MESLEK ONURU BIRAKILDI”   10:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ENGELSİZ YAŞAM PARKI, HEM ÖZEL ÇOCUKLARIN HEM ANNELERİN GÖZDESİ   10:11   OSMAN KAVALA YENİDEN YARGILAMA İSTEDİ: "ADALET HERKES İÇİN GEREKLİDİR"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ`NDE OCAK AYINDA İŞE ALINAN 50 İTFAİYE ERİ GÖREVE BAŞLADI   09:29   CHP MANİSA İL BAŞKANI ÖZALPER`DEN MADEN FACİASININ 10`UNCU YILINDA “SOMA” ÇAĞRISI… “SOMA MÜCADELESİNE DESTEK VEREN HERKESİ SOMA`YA BEKLİYORUZ”   09:25   VAHAP SEÇER, SEÇİM GÜVENLİĞİNDE GÖREV ALAN AVUKATLAR VE GÖNÜLLÜLER İLE BİR ARAYA GELDİ    01:30   ÖZGÜR ÖZEL: "ERDOĞAN`A `YURT DIŞINA GİTMEDEN ÖNCE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN BRİFİNG ALMAM LAZIM` DEDİM. `GENEL BAŞKAN`A BRİFİNG VERİLSİN` DEDİ"   22:46   TBMM GENEL KURULU`NDA “SÖZ VERME” TARTIŞMASI… SAKIK: DÜŞMANCA TAVRINIZDAN SIKILDIK, BİÇER KARACA: DÜŞMANCA TAVIR NİTELEMESİNİ KABUL ETMEM   21:47   CUMHURİYET GAZETESİ, 100. YILINI KUTLUYOR... IŞIK KANSU: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAŞADIKÇA CUMHURİYET GAZETESİ DE YAŞAYACAKTIR"   21:03   ÖZGÜR KARABAT: "AKP İKTİDARI AÇISINDAN ENFLASYON BİR FIRSAT, VATANDAŞ AÇISINDAN İSE BİR DERT"   20:57   ÖZGÜR ÖZEL: "ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ, MÜLAKAT MAĞDURLARINI, ÇAĞDAŞ EĞİTİM TALEP EDENLERİ 18 MAYIS`TA SARAÇHANE MEYDANI`NA BEKLİYORUZ"  
 
     
   

MEZİTLİLİ ÇOCUKLARDAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN EĞİTİMİNE KATKI  


Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi`nden bir grup çocuk, ‘Mezitli`nin Filizleri` projesi çerçevesinde kadın üniversite öğrencilerinin eğitimine katkı sağlamak amacıyla para topladı.

 

Tarih : 5 Ocak 2023 Perşembe 15:45   Okunma : 362

Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi`nden bir grup çocuk, ‘Mezitli`nin Filizleri` projesi çerçevesinde kadın üniversite öğrencilerinin eğitimine katkı sağlamak amacıyla para topladı.

Mezitli Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen Yılbaşı Pazarı`nda dört gün boyunca ailelerinin de desteğiyle limonata ve kek satan Çocuk Meclisi Başkanı Batuhan Durmuşcan, Yardımcıları Asya Orhan, Defne Orhan, Elifsu Yozgat, Asya Saydam, Eylül Çakır, Öykü Deniz Güler ve Nehir Güler`den oluşan ekip, kadın öğrencilerin eğitimine destek olmak için kampanya başlattı. Çocuklar, ‘Mezitli`nin Filizleri` projesi bilgilendirme tabelalarını hazırlayarak, kutlama için alana gelen yurttaşları duyarlı olmaya ve dayanışmaya davet etti. Çocuklar yaptıkları satıştan 4 bin lira kazandı. 

Mezitli`nin çocukları kazandıkları parayı kadın öğrencilerin eğitimine katkı sunması amacıyla Başkan Neşet Tarhan`a teslim etti. Kazanılan paranın ‘Mezitli`nin Filizleri` projesi kapsamında sekiz öğrenciye paylaştırılması talimatını veren Başkan Tarhan, yardımsever çocuklarına satranç takımı hediye ederek, teşekkürlerini iletti.

Başkan Tarhan projeye ilişkin, şöyle konuştu:

"TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMAYA GÜZEL BİR ÖRNEK"

“Biz her yıl üniversiteyi kazanan tüm öğrencilerimize 1`inci sınıfta eğitim desteği vermeye devam ediyoruz. Ancak daha sonraki sınıflarında destek olmamız mümkün olmuyor. Bunun önüne geçmek amacıyla Mezitli`nin Filizleri projesini 9 yıl önce hayata geçirdik. Küçük miktarlarda maddi destek sunan site sakinleri için zorlayıcı olmayan bir miktarla kız öğrencilerin eğitimine destek oluyor. Küçük paralar toplanarak damlaya damlaya göl olmakta; toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın güzel bir örneği oluşmakta. Biz hiç paraya karışmıyoruz. Öğrenciyi bulmak ve parayı vermek tamamen projeye katılan vatandaşlarımızın inisiyatifiyle olmakta. Çok büyük dayanışma örneğine imza atılıyor. Projemiz bu kez çok özel bir olaya da neden oldu. Yüreği güzel minik çocuklarımız muhteşem bir olaya imza atarak satış yaptılar ve bu parayı ablalarının eğitimine destek olması amacıyla bağışladılar. Çocuklarımızın yapmış olduğu bu çalışma büyüklerine örnek olmalı ve Mezitli`nin Filizleri ailesi daha çok büyüyerek daha çok öğrencimize destek olmalı.”

Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul ise “Kampanyamız, Mezitli`nin Filizleri projesine destek amacıyla başlatıldı. Bugün de kazandığımız parayı Başkanımız Neşet Tarhan`ın tanıklığında teslim ettik. Bu muhteşem projeyi başlatan Başkanımız Neşet Tarhan`a teşekkür ediyor, tüm halkımızı çok küçük paralarla destek olacakları Mezitli`nin Filizleri ailesine katılmaya davet ediyorum” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA