17 Temmuz 2025 Perşembe

15:39   YENI ÖMERLI MAHALLESI’NDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:34   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR, İMAMOĞLU DURUŞMASıNA KATıLDı   11:36   BÜYÜKŞEHIR’IN SULAMA BORUSU DESTEĞIYLE ÜRETICI SUSUZ KALMıYOR   11:08   CUMHURBAŞKANLıĞı’NDA KAMU IŞÇILERININ BEKLEDIĞI ZAM GÖRÜŞMESI... TÜRK-İŞ, RESMI OLMAYAN YÜZDE 22’LIK TEKLIFI KABUL ETMEDI   10:28   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "TÜRK-İŞ YÖNETIMI, IŞÇININ GREV TALEBINE KULAK VERMEK YERINE, TARIHI ERTELEYEREK HÜKÜMETIN GÖNLÜNÜ HOŞ TUTUYOR"   09:15   AKDENIZ’DE HER GÜN TONLARCA MOLOZ TOPLANıYOR   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN TAVUSKUŞLU KAVŞAK’TAKI DÜZENLEMESI TRAFIĞI RAHATLATTı    19:01   VAHAP SEÇER TBB BAŞKAN VEKILI SEÇILDI   15:55   45 GÜN IÇINDE BAŞVURMAYAN TAPU SAHIPLERI HAKKıNı KAYBEDECEK   15:52   TOROSLAR’DA YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı HıZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR   15:47   MÜSİAD TERÖRSÜZ TÜRKIYE IÇIN KOLLARı SıVADı   15:17   MURAT EMIR’DEN BAKAN TEKIN’E LGS TEPKISI   15:15   EKREM İMAMOĞLU’NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı"NDA KARAR...   15:14   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN MUHARREM AYı’NDA AŞURE IKRAMı   11:55   MESKİ, BERDAN VE PAMUKLUK BARAJ GÖLLERI HAVZA KORUMA PLANı’Nı TAMAMLADı   11:45   MAĞDUR AILELER: "BU MÜCADELE BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESIN, BAŞKA ANNELER MEZAR TAŞLARıNA SARıLMASıN DIYEDIR"   11:25   İÇIŞLERI BAKANLıĞı: “ŞILE BELEDIYE BAŞKANı ÖZGÜR KABADAYı GÖREVINDEN UZAKLAŞTıRıLDı"   10:10   EĞLENEREK ÖĞRENMENIN YERI; MERCAN BILIM MERKEZI   10:05   CHP’LI GÜRER: "VATANDAŞıN SOFRASıNDAN BU YıLıN BAŞıNDAN BERI 295 EKMEK EKSILDI"   09:50   MURAT ÇALıK, ADLI TıP KURUMU’NA SEVK EDILDI: SAĞLıK DURUMUNUN CEZAEVI KOŞULLARıNA UYGUNLUĞU TESPIT EDILECEK  
 
     
   

KÜTAHYA BAROSU BAŞKANI SUNAY`DAN, TBB BAŞKANI SAĞKAN`IN EŞİNİN İŞİNE SON VERİLMESİNE TEPKİ: “HUKUKSUZ BİR İŞLEMDİR, GEREKEN NEYSE YÜKSEK SESLE DİLE GETİRİLECEKTİR”


Kütahya Baro Başkanı Edip İlkay Sunay; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan`ın eşi Ayça Sağkan`ın İçişleri Bakanlığı`na bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi`ndeki işine süt izninde olduğu sırada son verilmesine tepki gösterdi. Sunay, “Hukuksuz bir işlemdir. Adli süreç başlatılmış, devam etmektedir. Birlik başkanımızın her zaman yanındayız. Gereken neyse yüksek sesle dile getirilecektir” dedi.

 

Tarih : 10 Ocak 2023 Salı 11:42   Okunma : 427

Kütahya Baro Başkanı Edip İlkay Sunay; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan`ın eşi Ayça Sağkan`ın İçişleri Bakanlığı`na bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi`ndeki işine süt izninde olduğu sırada son verilmesine tepki gösterdi. Sunay, “Hukuksuz bir işlemdir. Adli süreç başlatılmış, devam etmektedir. Birlik başkanımızın her zaman yanındayız. Gereken neyse yüksek sesle dile getirilecektir” dedi.

Kütahya Baro Başkanı Edip İlkay Sunay, Baro Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Sunay, burada yaptığı konuşmada; şunları söyledi:

“Toplumsal bir görev olarak ifa ettiğimiz CMK (Ceza Muhakemesi Kanunu) görevlerinde dahi yüzde on sekizlik bir KDV ödenmesi şüphesiz ki çok büyük bir yanlıştır. Bu yanlıştan bir an evvel dönülmesini ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) nezdinde yapılan çalışmaların, bir an evvel çok da geçmeden sonuç vermesini, KDV oranlarının avukatlar nezdinde en uygun şartlara, en doğru koşullara çekilmesini talep ediyoruz. Buradaki menfaat sadece avukatların menfaati değildir. Buradaki menfaat toplumun menfaatidir. Buradan elde edilecek kazanç, toplumun kazancıdır, devletin kazancıdır. Zira bizler Kütahya Barosu olarak hiçbir zaman devlet adabından çıkmadık, devletimizin duruşu, düşüncesi ve topluma yönelik faydası dahilinde de çalışmalarımıza her zaman önem verdik."

"HUKUKSUZ BİR İŞLEM"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan`ın eşinin Ayça Sağkan`ın; İçişleri Bakanlığı`na bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi`ndeki işine bir ay önce, süt izninde olduğu sırada son verilmesi ile ilgili soru üzerine Sunay, şunları söyledi:

“Siyasi bir çatışmanın içerisinde hiçbir zaman yer almadık, yar almayacağız. Ancak burada Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Sayın Erinç Sağkan`ın eşine karşı başlatılmış olan bu işlem ya da iş çıkışı diyelim biz buna, iş akdinin sona erdirilmesi hususu takip ettiğimiz kadarıyla, bilgi sahibi olduğumuz kadarıyla; hukuksuz bir işlemdir.

Dolayısıyla buna ilişkin de bir adli süreç başlatılmış, devam etmektedir. Bizler de faydamız ne doğrultuda olursa bir hukukçu olarak her şeyden önce bu sürecin takipçisiyiz ve şunu da ifade etmek istiyoruz ki birlik başkanımızın her zaman yanındayız. Gereken neyse yüksek sesle dile getirilecektir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA