17 Kasım 2025 Pazartesi

17:19    MERSIN’IN GIZLI HAZINESI: TARIHI KILIKYA YOLU DOĞASEVERLERI BULUŞTURUYOR   17:17   “GÜNEŞ BALÇıKLA SıVANMAZ” – MANSUR YAVAŞ’TAN KILIS’TE SERT MESAJLAR   16:59   “HATIMOĞULLARı: MUHALEFETE BASKı BARıŞı SABOTE EDIYOR   15:43   “MECLIS’TE TARIHI AN: GÜLCAN KıŞ’TAN MERSIN İSYANı”   10:08   MERSIN’DE SATRANÇ FıRTıNASı: 9. ULUSLARARASı TURNUVA REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   23:31   “VAHAP SEÇER’DEN MEZITLI’YE GÜÇLÜ MESAJ: ‘HIZMET BIZIM, DESTEK HALKıN’”   23:09   “VAHAP SEÇER: ‘MERSIN 2019’DA DEVRIM YAPTı, TOROSLAR YENI DÖNEME GIRIYOR’”   21:02   KAYYUMUN GÖLGESINDEN DOĞAN TELE2: “GERÇEĞIN SESINI SUSTURAMAYACAKSıNıZ”   19:22   VELILERE EV ZIYARETI, ÖĞRENCILERE BAŞARı DESTEĞI: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖRNEK UYGULAMA   19:15   “MECLIS’TE SAHTE DIPLOMA İDDIASı: CHP’DEN ŞOK ÇAĞRı”   09:59   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU  
 
     
   

BİRLEŞİK METAL-İŞ: ARALIKTA AÇLIK SINIRI 8 BİN 167 TL, YOKSULLUK SINIRI 28 BİN 249 LİRA OLDU


Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu`na (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası`nın aralık ayı verilerine göre; açlık sınırı 8 bin 167 lira, yoksulluk sınırı ise 28 bin 249 liraya çıktı.

 

Tarih : 16 Ocak 2023 Pazartesi 17:21   Okunma : 534

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu`na (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası`nın aralık ayı verilerine göre; açlık sınırı 8 bin 167 lira, yoksulluk sınırı ise 28 bin 249 liraya çıktı.

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası, aralık ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini yayınladı. Hesabın; Türkiye İstatistik Kurumu`nun (TÜİK) harcama gruplarına göre endeks rakamları, 2003 yıllı madde fiyatları ile İstanbul Halk Ekmek, zincir market internet fiyatları ve BISAM Beslenme Kalıbı üzerinden yapıldığı belirtildi.

Buna göre; dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı aralık için 8 bin 167 TL, açlık sınırı üzerinden hane halkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplama sonuçlarına göre ise yoksulluk sınırı da 28 bin 249 lira olarak belirlendi. Yoksulluk sınırının, eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler ile birlikte bir ailenin yapması gereken harcama tutarı olduğu belirtildi.

Yetişkin bir erkeğin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için tüketmesi gereken gıdaların aylık karşılığı 2 bin 214 lira olduğu belirtilirken; bu değerin yetişkin bir kadın için 2 bin 104, 15- 18 yaş aralığındaki bir genç için 2 bin 303, 4-6 yaş arası bir çocuk için bin 546 lira olduğu kaydedildi.

SADECE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İÇİN GÜNLÜK 100 LİRA

Günlük harcamalarda aralıkta en yüksek maliyet grubunu süt ve süt ürünleri grubu 99,91 liralık harcama gereksinimi ile oluşturdu. Et, tavuk ve balık grubu için yapılması gereken minimum harcama tutarı ise 41,76 lira oldu. Sebze ve meyve için yapılması gereken günlük harcama tutarı ise 47.26 liraya ulaştı. Ekmek için yapılması gereken harcama tutarı günlük 23,41 lira, katı yağ ve sıvı yağ ise 18,37 liralık masraf yapılması gereken ürün grupları oldu. Yumurta için 6,92 TL, şeker, bal, reçel ve pekmez için ise 8,51 lira harcama yapılması gerektiği aktarıldı.

HARCAMA SEPETİNİN YAKLAŞIK ÜÇTE BİRİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Daha dar bir gruplandırmaya göre harcamalarda süt ve süt ürünlerinin payı yüzde 36,7 ile en yüksek paya sahip. Et, yumurta ve kurubaklagil grubunun payı yüzde 24,24 ile ikinci sırada yer aldı. Sebze ve meyvenin harcamalar içindeki payı ise yüzde 17,36 olarak açıkladı. Ekmek, makarna vb. için ise pay yüzde 11,83, diğer gıda harcamalarının toplam içindeki payı ise yüzde 9,87 oldu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA