11 Eylül 2025 Perşembe

10:10   MEDYA GRUBUNA ŞOK BASKıN: CAN HOLDING’E MALI SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR   10:03   MERCEK’TEN TATLı BIR GELECEK: MERSIN’DE PASTA ŞEFLERI YETIŞIYOR   23:55   KADıKÖY’DE HALKıN İSYANı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   23:25   BAŞLıK: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTIDARA TARIHI ÇıKıŞ: "MAJESTELERININ MUHALEFETI DEĞILIZ, AK TOROSLAR ÇETESINE BOYUN EĞMEYIZ!"   22:53   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLIYI EZENI AFFETMEYECEĞIZ!” – KADıKÖY’DE 125 BIN KIŞILIK TEPK   22:30   DARBE, DAVA, DAYANıŞMA: DİSK TARIHI’NIN EN KARANLıK SAYFASı KITAPLA AYDıNLANıYOR9   20:54   DEM PARTI VE CHP ARASıNDA DIKKAT ÇEKEN ZIRVE: İSTANBUL’DA STRATEJIK BULUŞMA   20:38   CHP’DEN VALILIĞE SERT MESAJ: BU BINA BIZIM, BU KARAR BIZIM   16:46   İSTANBUL BAROSU DAVASıNDA TARIHI SAVUNMA: TURGUT KAZAN’DAN HUKUK MANIFESTOSU   16:40   GÜRSEL TEKIN’DEN SESSIZ VEDA: “TÜRKIYE’NIN GERÇEK GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLUN”   15:07   12 DEV ADAM’A MERSIN’DEN TAM DESTEK: MARINA’DA YARı FINAL HEYECANı   15:05   ÖZGÜR ÖZEL: BIZ SANDıĞı TEK ADAMLARDAN SÖKE SÖKE ALDıK, TEK ADAMA VERMEYECEĞIZ   14:57   BAŞKAN YıLDıZ: “İDMAN YURDU’NU KENTIN SAHIPLENDIĞI BIR TAKıM HALINE GETIRMELIYIZ”   14:55   ECE SEÇKIN’DEN ADALET BAKANLıĞı’NA ÇAĞRı   14:48   “ŞEKER”IN UMUT YOLCULUĞU: HATAY’DAN MERSIN’E UZANAN BIR KURTULUŞ HIKAYESI   10:12   TARıMSAL KALKıNMAYA 32 BIN METRE BORU: ERDEMLI’DEN ÜRETICIYE KARARLı DESTEK   01:01   CHP 102 YAŞıNDA: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE UMUT MESAJı   16:18    TARSUS BELEDIYESI’NDEN ORTAK AKıLLA HIZMET ATAĞı   16:16   AKDENIZ ZABıTASı, YOĞUN ŞIKAYETLERE NEDEN OLAN “KUŞ PAZARı”Nı KALDıRDı   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE KADıNLAR DIREKSIYONDA, KARIYER YOLUNDA  
 
     
   

EDİRNELİ ŞARKÜTERİ SAHİBİ: "KIRIK PEYNİR, LOR ALAN VAR. BİR MÜŞTERİMİZ KALIBIN ÜÇTE BİRİNİ İSTEDİ"


Edirne`de şarküteri sahibi Erdal Akgün, "İnananın içimiz acıyor. Kırık peynir, lor alan var. Kalıp, küçüldükçe küçüldü. Bir müşterimiz kalıbın 3`te birini istedi, biz de tabi ki verdik" dedi.

 

Tarih : 21 Ocak 2023 Cumartesi 15:32   Okunma : 437

Edirne`de şarküteri sahibi Erdal Akgün, "İnananın içimiz acıyor. Kırık peynir, lor alan var. Kalıp, küçüldükçe küçüldü. Bir müşterimiz kalıbın 3`te birini istedi, biz de tabi ki verdik" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün şarküteri sahibi Erdal Akgün`ü ziyaret etti. Akgün`ün meslek sorunlarını dinleyen Gaytancıoğlu, peynir fiyatının kırmızı et fiyatını geçtiğini hatırlattı.

"SADECE SÜT MALİYETİ YOK BUNUN İÇERİSİNDE"

Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

"Peynir fiyatı et fiyatını geçti, diye son günlerde kamuoyunda çok ciddi konuşmalar yapılıyor. Peki neden peynir fiyatı et fiyatını geçti? Bir peynir üreticisinden alalım, bir mandıra sahibinden alalım. Aşağı yukarı bir kilogram peynir elde etmek için 6-7 kilogram süt kullanmamız lazım. Bunun içerisinde süt maliyeti 70-80 lira civarında. Peki niye 160-170 liraya satılıyor. Sadece süt maliyeti yok bunun içerisinde. Başka maliyetler de var. Demek ki, bir kilogram peynir 160-170 liralara gelmişse, bunun yarı maliyeti ancak süt, maya geri kalan maliyeti elektrik, işçilik, taşıma masrafları, ambalaj masrafları… Vatandaş da peynire ulaşamıyor. Bu büyük bir kalıp bunu daha küçük kalıplara bölüyorsunuz, değil mi?"

"HERKES ISTIRAP İÇERİSİNDE"

Şarküteri sahibi Erdal Akgün ise şunları söyledi:

"Yanlış uygulanan tarım ve hayvancılık politikaları neticesidir bu. Hala ve hala canımız yanmasına rağmen devleti idare edenler tarafından önlem alınmaması fiyatları daha da yükseltecek. Hayvancı bu olaylardan memnun değil. Süt 11 lira oldu. Biz hem hayvancı hem mandıracıyız. Hala daha sütten para kazanamıyoruz. Uzun yıllar önce iktidarın almış olduğu erken hayvana destek politikası Türkiye`de hayvancılığı bitirdi. Erkek hayvana destek verilmemeli, dişi hayvana destek verilmeli. Dişi hayvan besleyen, üreten insanlar baş tacı olmalıyken yanlış politikalar, hayvancılığı bitirince süt kalmadı. Koyunda bu 50 litreden 19-20 kilogram peynir üretimi yapabiliriz. Bir atasözü vardır, güneş çarığı, çarık ayağa sıkar. Bu tam da hayvancılık ve tarım için söylenmiş bir söz. Bir tesise 500-600 bin lira elektrik parası geliyorsa, bu işin altından nasıl kalkılır? İşçilik maliyetleri, bir insanın en az 16-17 bin lira maliyeti var, işletmede… 30-40-50 tane insan çalıştıran işletmeler var. Herkes ıstırap içerisinde.

"ALLAH TÜRK İNSANINA SABIR VERSİN"

İşi bilen insanlar, bu işlerde olmalı. Yani kepeğin ne olduğunu, buğdayın ne olduğunu bilmeyen insanlar Tarım Bakanlığı yaparsa bu memlekette bu fiyatlar az dahi. Allah Türk insanına sabır versin diyoruz. Allah yardımcımız olsun, demekten başka kelime bulamıyorum. Yani şu kalıbın 4`te birini isteyen çok müşterimiz var. İnananın içimiz acıyor. Kırık peynir, lor alan var. Peynirin suyundan... Kalıp küçüldükçe küçüldü. Bir müşterimiz kalıbın üçte birini istedi, biz de tabi ki verdik."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA