20 Ağustos 2025 Çarşamba

17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:47   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı   15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"   18:30   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:26   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:15   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   11:02   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:30   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:05   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:55   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!  
 
     
   

ELAZIĞ DEPREMİNİN ÜÇÜNCÜ YILI: “ACISINI HALA ÇEKİYORUZ”


Elâzığ`da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8`lik büyüklüğündeki depremin üçüncü yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar dualarla anıldı. Sürsürü Mahallesi`ndeki Dilek Apartmanı`nda yaşayan kız kardeşini ve yeğenini kaybeden Yüksel Korkmaz, “Üç yıl geçti hala aynı acıyı çekiyoruz. İmtihanı hala sürüyor. Ölene kadar da sürecek. Bunun acısını hala çekiyoruz” dedi.

 

Tarih : 25 Ocak 2023 Çarşamba 15:11   Okunma : 361

Elâzığ`da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8`lik büyüklüğündeki depremin üçüncü yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar dualarla anıldı. Sürsürü Mahallesi`ndeki Dilek Apartmanı`nda yaşayan kız kardeşini ve yeğenini kaybeden Yüksel Korkmaz, “Üç yıl geçti hala aynı acıyı çekiyoruz. İmtihanı hala sürüyor. Ölene kadar da sürecek. Bunun acısını hala çekiyoruz” dedi.

Elazığlı depremzede Yüksel Korkmaz 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde kız kardeşini ve yeğenini kaybettiğini belirterek o gün yaşadığı acının bitmediğini söyledi. 

"DEPREMİ HERKES YAŞADI, BİZ ACISINI ÇEKTİK"

Yüksel Korkmaz şunları söyledi:

"Sebze, meyve işiyle uğraşıyorum. Depremde bacımla yeğenimi kaybettim. Depremi Allah kimsenin başına vermesin. Büyük bir sıkıntıydı, büyük bir sorundu, büyük bir afetti. Allah kimseye yaşatmasın. Zor bir imtihan, yaşadığımız. Üç yıl geçti hala aynı acıyı çekiyoruz. Depremi herkes yaşadı, biz acısını çektik. Zor yani imtihanı hala sürüyor. Ölene kadar da sürecek. Bunun acısını hala çekiyoruz.

Depremde, Sürsürü Mahallesi, Dilek Apartmanı`ndaydılar. Evleri birinci kattı. Doğal olarak 4 katlı binaydı. İki katı çöküş yaşadı. En son çıkanlar zaten bizimkilerdi. Birinci kat olmasından dolayı en alta onlar düşmüşlerdi. Bir umutla bekledik ama olmadı. Yani acısını çeken bilir. O zaman 41 kişi kayıp vardı. Nasibimizde bu kaybı yaşamak varmış. Allah hem bizimkilere hem de tüm ölmüşlere rahmet eylesin.

Acısını çeken bilir. 41 kişinin kaybı vardı. Herkes bizim gibi bu acıyı çekti. Biz de öyle. Herkesin acısı kendine. Yani 3 yıl geçmesine rağmen, acımız hala taze. Biz kapatamıyoruz yani. Depremde binadan en son bizimkiler çıktı. 4 kişilik bir aileydi. Baba, kız evde değildi. Anne ve en küçük yeğenimi kaybettik. Eniştemle, kız yeğenim çıktı. Alacak nefesleri varmış ama ikisi içerde kaldılar. Kurtaramadık."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA