19 Eylül 2025 Cuma

12:03   “MECLIS’TE YOK, MANŞETTE VAR!”   11:55   MANOLYA PARKı YEPYENI YÜZÜYLE AKDENIZ’E NEFES OLACAK!   11:47   YUMURTALıK’TA TARıMA TEKNOLOJIK DOKUNUŞ: ÇIFTÇILERE MAKINE VE TUZAK DESTEĞI   10:21   SILIFKE’NIN EN İŞLEK CADDESI YEPYENI ASFALTıYLA HAYAT BULDU   22:53   “FILISTIN KAN AĞLARKEN DOLMABAHÇE’DE TRUMP’ıN OĞLU ILE PAZARLıK YAPıYORLAR”   21:50   MANSUR YAVAŞ’TAN SERT TEPKI: “DÜŞÜNCEYI TUTUKLAYAMAZSıNıZ!”   21:42   MECLIS’TE AKADEMISYENLERDEN BARıŞ ÇAĞRıSı: “TORUNLARıMıZ İÇIN ÇÖZÜM ÜRETMELIYIZ”   21:22   BAŞKAN YıLDıZ’DAN SAĞLıKLı YAŞAM VE YEŞIL ULAŞıM MESAJı   20:54   MERSIN’DE HAREKETIN HAFTASı: SAHILDEN ZIRVEYE SAĞLıKLı YAŞAM RÜZGÂRı   20:33   MHP’DEN SERT TEMIZLIK: BAYRAMPAŞA OPERASYONUNDA GÖZALTıNA ALıNAN İKI İSIM PARTIDEN İHRAÇ EDILDI   15:08   YUMURTALıK’TA EĞITIMDE DEVRIM: ÜCRETSIZ LGS KURS MERKEZI AÇıLDı!   14:49   AKDENIZ’DE ATıKLA SAVAŞ 7/24 DEVAM EDIYOR: ÇÖP TAKSILERLE TEMIZLIKTE YENI DÖNEM!   14:38   “VATANDAŞ KIRAYA ÇALıŞıYOR”: GÜLCAN KıŞ’TAN BARıNMA KRIZI VE ENFLASYON GERÇEKLERINE SERT TEPKI   09:31   32 MERKEZDE ÜCRETSIZ EĞITIM, SOSYAL DESTEK VE GELECEĞE GÜVENLI ADıMLAR   22:32   BAŞKAN VAHAP SEÇER: “BU YATıRıM SADECE ALTYAPı DEĞIL, GELECEĞE ATıLAN IMZADıR”   15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"  
 
     
   

"Adli Yardım, Sosyal Devlet İlkesidir"


Türkiye’de adalete erişim için adli yardım uygulamalarının geliştirilmesine destek Projesi (SILA) kapsamında, ‘Adli Yardım için Performans Değerlendirme Sisteminin Geliştirilmesi Gaziantep Bölge Toplantısı’nın 3. bileşeni yapıldı. Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, adli yardım hizmetlerinin bir sosyal devlet ilkesi olduğunu ifade ederek, projenin gelişmesi için çalışacaklarını söyledi.

 

Tarih : 3 Kasım 2018 Cumartesi 10:37   Okunma : 1168

Türkiye Barolar Birliği’nin ana faydalanıcısı olduğu, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün katılımları, Birleşmiş Milletler Kalkınma Teşkilatı’nın (UNDP) uygulayıcılığı ve İsveç Ulusal Kalkınma Ajansı’nın (SİDA) finansman desteği ile yürütülmekte olan ve 1 Eylül 2015 tarihinde faaliyete geçen projenin üçüncü bileşim toplantısı Gaziantep Barosu’nun ev sahipliğinde, baro başkanları ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya Mersin Barosu’nu temsilen, Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve Av. Ayşegül Acar, Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa Barolarından avukatlar ile Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği yetkilileri katıldı.

SILA Projesi Uzmanları Musa Toprak ve Prof. Dr. Gülriz Uygur yapmış olduğu sunumlarla katılımcıları bilgilendirdi. Adli yardımda yer alacak avukatlara ilişkin performans kriterlerinin ve bu konudaki ilk taslağının tartışılması amacıyla düzenlenen toplantının gündem maddeleri kapsamında; adli yardım hizmetlerinin izleme ve değerlendirilmesine ilişkin karşılaştırmalı analiz raporunun sunumu ve değerlendirilmesi, Türkiye’de  AB ve BM  standartlarına uygun adli yardım sistemi için Performans Değerlendirme kriterlerinin sunumu ve değerlendirilmesi ele alındı, etik ilkeler üzerine grup çalışması ve sonuçları değerlendirildi.

Adli yardımın, bir insan hakkı olan adalete erişim için çok önemli olduğuna vurgu yapan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Aile içi şiddet, kadın cinayetleri, çocuk istismarı dâhil olmak üzere, sığınmacıların yaşamış olduğu hukuki sorunlar gibi birçok alanda uygulanması gereken adli yardım, bir sosyal devlet ilkesidir. Adli yardım ve beraberinde adalete erişim, bir ülkenin çağdaş hukuk sistemi ile doğru orantılıdır. Bu nedenle bu projeyi önemsiyoruz. Mersin Barosu olarak, projenin gelişmesi için çalışacağız” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA