12 Mayıs 2025 Pazartesi

18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM  
 
     
   

İYİ PARTİ, STAJ MAĞDURLARININ SORUNLARININ ARAŞTIRILMASINI ÖNERDİ, TBMM`DE TOPLANTI YETER SAYISI BULUNAMADI GENEL KURUL KAPANDI


İYİ Parti, staj sürelerinin emeklilik kapsamında sayılmaması nedeniyle yaşanan sorunlar için Meclis Araştırması açılmasını istedi. İYİ Parti`nin önerisi için TBMM Genel Kurulu`nda yapılan iki oylamada da toplantı yetersayısı bulunamadı. Bu nedenle bugünkü birleşim kapandı, Genel Kurul yarın toplanacak ve öneri yeniden oylanacak.

 

Tarih : 31 Ocak 2023 Salı 18:08   Okunma : 471

İYİ Parti, staj sürelerinin emeklilik kapsamında sayılmaması nedeniyle yaşanan sorunlar için Meclis Araştırması açılmasını istedi. İYİ Parti`nin önerisi için TBMM Genel Kurulu`nda yapılan iki oylamada da toplantı yetersayısı bulunamadı. Bu nedenle bugünkü birleşim kapandı, Genel Kurul yarın toplanacak ve öneri yeniden oylanacak.

İYİ Parti Grubu, stajda geçen sürelerin emeklilik kapsamında sayılmamasından kaynaklanan sorunlar hakkında çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla TBMM`ye verdikleri Araştırma önergesinin Genel Kurul`da bugün görüşülmesi için Grup önerisi getirdi.

KABUKCUOĞLU: STAJYERLER, PEK ÇOK GÖREVİ YAPMAK ZORUNDA KALIYORLAR

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu “Kurumlar stajyer çalıştırdıklarında personel sayısında azaltmaya gidiyorlar. İşyeri, stajyerlere ‘Sen meslek sahibi olacaksın, ben sana mesleği öğretiyorum` havasında ve üstenci davranmaktadırlar. Stajyerler, pek çok görevi yapmak zorunda kalıyorlar” dedi.

“YÜKSEKOKUL, ÜLKEMİZDE GENÇLERİN 4, 5 YIL SÜREYLE BEKLEDİĞİ İŞSİZLİK PARKI DURUMUNDADIR”

Kabukcuoğlu, “Bazen ailelerin yoksulluğu bazen babanın çalışmaya zorlaması veya yaşanan yerde başka bir iş imkanının olmaması sebebiyle çocuklar çıraklığa zorlanmaktadırlar. Genel liseler, çocuklar için çok cazip değildir. Üniversiteye girerlerse bir sürü masraf ve okul bittikten sonra iş bulma zorluğu ortadadır. Zaten yüksekokul, ülkemizde gençlerin 4, 5 yıl süreyle beklediği işsizlik parkı durumundadır. İş bulamayan fazla sayıda üniversite mezunu bizim eğitimde birinci önceliğimiz olamaz. Meslek liseleri, bu şartlarda çok cezbedicidir… Çıraklara sigortalılık hakkı verilmeli ve araştırma önergemiz dikkate alınmalıdır” diyerek milletvekillerine çağrı yaptı.

TURAN: SİZDEN İSTEDİKLERİ KENDİ HAKLARI. NE DİLENİYOR BU İNSANLAR NE BAŞKA BİR ŞEY

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan da şöyle konuştu:

“Sorumuz şu; bir çırak, bir stajyer ne yapar? Ne iş görür? Üretim yapar, üretmiş olduğu artı değeri işveren, kurum veya ustası tarafından sömürülür mü, evet sömürülür. Yani herhangi bir işçinin, bir kamu çalışanının bir ücretlinin yaptığı şeyin aynısını yapar aynı biçimde sömürüye tabi olur mu? Evet olur. Ee oluyorsa niye bu insanların emeklilik garantisi onlarla aynı biçimde söz konusu olmuyor? Bu hak niye verilmiyor? Sizden istedikleri kendi hakları. Ne dileniyor bu insanlar ne başka bir şey.”

AĞBABA: BUNLARIN HEPSİNE BİR İSİM VERMEK GEREKİRSE AKP`YE TAKILANLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da şunları söyledi:

“Staja takılanlar, çıraklığa takılanlar, prime takılanlar, tescile takılanlar, depreme takılanlar… Şimdi bunların hepsine bir isim vermek gerekirse AKP`ye takılanlar. İnşallah yapılacak ilk seçimde de AKP sandığa takılacak ve millet dersini verecek. Ya siz bana takılıyorsunuz da fakirin derdini çözmek için niye Meclis`e hiç yasa getirmiyorsunuz? Siz hep zenginler, beşli çete için Meclis`e yasa getiriyorsunuz. Allah size vicdan versin. Laf atıyorsun da biraz da fakirin, fukaranın, mağdurların sorunlarıyla gelin ya.”

“SİZİN ÇOCUKLAR OYNARKEN, TATİLLER GİDERKEN BU ÇOCUKLAR TER AKITIRLAR”

“Sizin çocuklarınız olmadığı gerçek. Sizin çocuklarınız değil. Çünkü sizin çocuklarınız stajyer olmaz, çırak olmaz. Sizin çocuklarınız lüks okullarda eğitim görürler; kışın lüks yerlerde tatil yaparlar. Sizin çocuklar oynarken, tatillere giderken bu çocuklar ter akıtırlar. Bu insanların sorunlarının çözülmesi lazım. Yaklaşık 1,5 milyon stajyer ve çırak var. Bu çözülmez bu insanların iki eli ret oyu vereceklerin yakasında olacaktır.”

ETYEMEZ: HER ZAMAN EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDA OLAN AK PARTİ…

AKP Konya Milletvekili Halil Etyemez ise “AK Parti hükümetleri olarak ülkemizin ve milletimizin bugünü ve geleceği için çalışıyor ve her alanda başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Her zaman emeğin ve emekçinin yanında olan AK Parti olarak istihdamdan sosyal güvenliğe, örgütlenmeden toplu sözleşmeye, mali ve sosyal haklardan özlük zeminine her konuda önemli adımlar attık. Çalışanını koruyan, çalışamayanına bakan sosyal devlet anlayışıyla politikalarımızı yürüttük, yürütüyoruz” dedi.

İYİ Parti Grup önerisi için yapılan iki oylamada da toplantı yetersayısına ulaşılamadı. Bu nedenle Genel Kurul yarın toplanmak üzere kapandı. Önerinin oylaması yarın yapılacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA